Αυτοί: "ΚΩΔΙΚΟΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ" ΜΕGA Κυριακή 20.30 - Εμείς;;;
Συντονιστής: Συντονιστές
- nikolaos-9
- Τακτικό Μέλος

Re: Αυτοί: "ΚΩΔΙΚΟΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ" ΜΕGA Κυριακή 20.30 - Εμείς;
Αφύπνιση σημαίνει να γνωρίζουμε τις παγίδες του πονηρού και να τις αποφεύγουμε.
Η αφύπνιση έρχεται όταν είμαστε αληθινά τέκνα του Θεού, μέσα από την προσευχή και τα Μυστήρια της Εκκλησίας, εργαζόμενοι στην αρετή και στον πνευματικό αγώνα.
Άλλο πράγμα είναι ο πιστός Χριστιανός και άλλο ο "οπαδός" του Χριστιανισμού. Δε μπορούμε και δεν κάνει να επιβάλλουμε τίποτε σε κανέναν (όπως και το αντίστροφο βέβαια).
Η αφύπνιση έρχεται όταν είμαστε αληθινά τέκνα του Θεού, μέσα από την προσευχή και τα Μυστήρια της Εκκλησίας, εργαζόμενοι στην αρετή και στον πνευματικό αγώνα.
Άλλο πράγμα είναι ο πιστός Χριστιανός και άλλο ο "οπαδός" του Χριστιανισμού. Δε μπορούμε και δεν κάνει να επιβάλλουμε τίποτε σε κανέναν (όπως και το αντίστροφο βέβαια).
"Εν ημέρα θλίψεώς μου τον Θεόν εξεζήτησα"
nikolaos-9 έγραψε:Αφύπνιση σημαίνει να γνωρίζουμε τις παγίδες του πονηρού και να τις αποφεύγουμε.
Συμφωνώ μαζί σου φίλε Νικόλαε και θέλω να προσθέσω ότι δεν μίλησα σε καμία περίπτωση για επιβολή.
xrhstos88 έγραψε:nikolaos-9 έγραψε:Αφύπνιση σημαίνει να γνωρίζουμε τις παγίδες του πονηρού και να τις αποφεύγουμε.
Συμφωνώ μαζί σου φίλε Νικόλαε και θέλω να προσθέσω ότι δεν μίλησα σε καμία περίπτωση για επιβολή.
Στο πρέπει στάθηκες, έχεις δίκιο και μου το έχουν ξαναπεί, συγχώρεσέ με.Να το αντικαταστήσω με το οφείλουν.
αυτό το "οφείλουν "xrhstos88 έγραψε:pan έγραψε:ετσι δυστυχώς έχουμε καταντίση. τα πέρνουμε όλα αψίφιστα, δεν πειράζει το ένα δεν πειράζει το άλλο, σιγά μην κατέβω στην πορεία που γίνεται για την ορθοδοξία, εγώ θα μιλήσω από το ιντερνετ.
Το κακό αρχίζη και από την ιεραρχία της Εκκλησίας, που σε όλα σχεδόν τα φλέγων θέματα, είναι απόν δυστυχώς. απο που να αρχίσω και που να τελειώσω. Ξυπνίστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και μαζί με μας να ξυπνίσουμε και τους Ιεράρχες
Αυτή η αφύπνιση που λες, φίλε Pan(Παναγιώτη;) μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το υγιές χαμόγελο και την αγνή αγάπη.Γι'αυτό πιστεύω, ακράδαντα, ότι πρέπει οι ιεράρχες μας να μας ξυπνήσουν, που ξέρουν ήδη το σωστό δρόμο, διότι η πλειοψηφία της κοινωνίας μας έχει μάθει να προσφέρει χαμόγελο μέσα από ειρωνικά σχόλια, και αγάπη μέσα από το χρήμα(κι εγώ μέσα σε αυτούς δυστυχώς).Χρειαζόμαστε καθοδηγητές με καθαρή αξία, διότι η αξία που πέρνουμε σαν δεδομένο σήμερα, είναι η τηλεόραση, εννοώντας τους ανθρώπους, που εσκεμένα ή παραπλανητικά, και πάνω απ'όλα εν αγνοία τους, παρουσιάζονται σε αυτήν.
Με το χαμόγελο και την αγνή αγάπη θα καταφέρουμε να ξεριζώσουμε το άγχος και την μισαλοδοξία από την κοινωνία μας!Προσωπικά, εδώ και έναν μήνα προσπαθώ και μιλάω σε όλους ευγενικά(διότι πέρασα κι εγώ μία πολύ κακή ψυχολογική περίοδο), και είδα ότι η λύση τελικά δεν είναι να κλειστούμε στον εαυτό μας όπως κάνει η πλειοψηφία μας σήμερα.Με το που το κατάλαβα αυτό, άρχισα αμέσως να βλέπω διαφορά και στο άμεσο, και σιγά σιγά και στο έμμεσο περιβάλλον.Αυτή η διαφορά, πιστεύω, ήταν ανέκαθεν εκεί, αλλά εγώ δεν την έβλεπα, και επειδή, δυστυχώς, πολλοί ακόμα δεν την έβλεπαν, πέρναμε όλοι μαζί την κατηφόρα.....Άρα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει αυτοί, που έχουν καθαρό μυαλό, να αναλάβουν να καθοδηγήσουν πνευματικά, όλους όσους το έχουν ανάγκη, για να δημιουργήσουμε μία κοινωνία που δεν θα ζηλεύει τις πραγματικές επιτυχίες των συνανθρώπων της, αλλά θα χαμογελά μέσα από την καρδιά της, και δεν θα φοβάται να χρησιμοποιήσει τα καλά στοιχεία της επιτυχίας αυτής για τον εαυτό της, δήθεν για να μην της πουν ότι αντιγράφει τους άλλους....
Φιλικά πάντα!!!
ταιριάζει μια χαρά στα πρέπει.. αλλά βέβαια όχι και με πίεση... όποιος ενδιαφέρεται του μιλάμε... άλλωστε και ο ίδιος ο Αρχηγός είναι ο πρώτος διδάξας!
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σε κάποια σημεία θα συμφωνήσω με τον Lathras. Το να διαμαρτυρηθούμε για μια ταινία όταν το 90% (επιεικές ποσοστό) των ταινιών προβάλλουν την αμαρτωλή ζωή ως ιδανική είναι τουλάχιστον φαιδρό. Και ακόμη χειρότερα όταν η τηλεόρασή μας κατακλύζεται από παρόμοια θεάματα!
Μην το κάνουμε σαν την σύναξη και το κάψιμο του βιβλίου του Ανδρουλάκη με τίτλο "μ εις την ν"! Αυτές είναι κινήσεις πανικού, ανθρώπων φοβισμένων, που νομίζουν ότι με τη βία μπορούν να προστατέψουν την ορθοδοξία μας!! Οι ίδιοι χρειάζονται προστασία και όχι η ορθοδοξία! Κι αυτήν θα την βρουν όχι σε συγκεντρώσεις και βίαιες ενέργειες, αλλά με την συχνή επαφή με τον πνευματικό τους.
Εμείς οφείλουμε να δίνουμε τον καθημερινό (πνευματικό) αγώνα μας, με συνέπεια και αγάπη Χριστού και από κει και πέρα η Εκκλησία έχει την αρμοδιότητα να βγάλει τις σχετικές ανακοινώσεις αν θεωρεί ότι κάποιες ταινίες μπορούν να παραπληροφορήσουν τους πιστούς.
Μην το κάνουμε σαν την σύναξη και το κάψιμο του βιβλίου του Ανδρουλάκη με τίτλο "μ εις την ν"! Αυτές είναι κινήσεις πανικού, ανθρώπων φοβισμένων, που νομίζουν ότι με τη βία μπορούν να προστατέψουν την ορθοδοξία μας!! Οι ίδιοι χρειάζονται προστασία και όχι η ορθοδοξία! Κι αυτήν θα την βρουν όχι σε συγκεντρώσεις και βίαιες ενέργειες, αλλά με την συχνή επαφή με τον πνευματικό τους.
Εμείς οφείλουμε να δίνουμε τον καθημερινό (πνευματικό) αγώνα μας, με συνέπεια και αγάπη Χριστού και από κει και πέρα η Εκκλησία έχει την αρμοδιότητα να βγάλει τις σχετικές ανακοινώσεις αν θεωρεί ότι κάποιες ταινίες μπορούν να παραπληροφορήσουν τους πιστούς.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συμφωνώ απόλυτα !!!aposal έγραψε:Σε κάποια σημεία θα συμφωνήσω με τον Lathras. Το να διαμαρτυρηθούμε για μια ταινία όταν το 90% (επιεικές ποσοστό) των ταινιών προβάλλουν την αμαρτωλή ζωή ως ιδανική είναι τουλάχιστον φαιδρό. Και ακόμη χειρότερα όταν η τηλεόρασή μας κατακλύζεται από παρόμοια θεάματα!
ο Καντιωτης τα βαλε με τα καλλιστεια.
ειμαι σιγουρος οτι αν ο Καντιωτης ηταν νεος οι αμβλωσεις δεν θα περναγαν στον τοπο μας.
ουτε ο επικειμενος γαμος των ομοφιλοφυλων που θα περαστει μαλλον συντομα
λογω βρυξελλων...
που ειναι λοιπον η ορθοδοξια?
αν ειμαστε τοσο υψηλα πνευματικα τοτε ναι, καλυτερα να μην βγουμε στους δρομους...
αλλα δυστυχως μενουμε στο σπιτι μας κ παιζουμε με τα κομπιουτερ μας...
γιαυτο λοιπον τωρα φαγαμε τον κανονα μας με τετοιο τροπο...
ειμαι σιγουρος οτι αν ο Καντιωτης ηταν νεος οι αμβλωσεις δεν θα περναγαν στον τοπο μας.
ουτε ο επικειμενος γαμος των ομοφιλοφυλων που θα περαστει μαλλον συντομα
λογω βρυξελλων...
που ειναι λοιπον η ορθοδοξια?
αν ειμαστε τοσο υψηλα πνευματικα τοτε ναι, καλυτερα να μην βγουμε στους δρομους...
αλλα δυστυχως μενουμε στο σπιτι μας κ παιζουμε με τα κομπιουτερ μας...
γιαυτο λοιπον τωρα φαγαμε τον κανονα μας με τετοιο τροπο...
σε αλλες εποχες ειχαν εμφανιστει αντιχριστοι κ ειδωλολατρες αυτοκρατορες και ειχαν
εξευτελισει τους ορθοδοξους...τοτε λοιπον οι χριστιανοι κρυβονταν και παραλληλα εβγαιναν
τόσοι μαρτυρες και αγιοι.
σήμερα επειδη ουδεις κοντραρει ερχονται στα πραγματα μια ωρα αρχυτερα ειδωλολατρες.
ας ρωταμε κ αγιορειτες πατερες περι των ταινιων, των αμβλωσεων των ομοφιλοφυλων...
να δουμε...τι θα μας πουν...σιωπη κ Μυστήρια ή Μυστήρια και διαμαρτυρια?
εξευτελισει τους ορθοδοξους...τοτε λοιπον οι χριστιανοι κρυβονταν και παραλληλα εβγαιναν
τόσοι μαρτυρες και αγιοι.
σήμερα επειδη ουδεις κοντραρει ερχονται στα πραγματα μια ωρα αρχυτερα ειδωλολατρες.
ας ρωταμε κ αγιορειτες πατερες περι των ταινιων, των αμβλωσεων των ομοφιλοφυλων...
να δουμε...τι θα μας πουν...σιωπη κ Μυστήρια ή Μυστήρια και διαμαρτυρια?
Κρατάνε στάση σιωπής, γιατί;; για λόγους ότι και καλά δεν ηπάρχη ανταπόκρηση από το λαό;;;
προσεύχονται για πάντων ημών;;;;
που είναι ο ποιμήν;;;;
τα πρόβατα θέλουν να τους ανοίξουν την θύρα να μπουν μέσα να νιώσουν ασφάλεια.
προσεύχονται για πάντων ημών;;;;
που είναι ο ποιμήν;;;;
τα πρόβατα θέλουν να τους ανοίξουν την θύρα να μπουν μέσα να νιώσουν ασφάλεια.