Μια μέρα όμως κατάλαβα το πόσο γαϊδούρα ήμουν όταν αντιμετώπισα την αλήθεια μέσα από μια εκπομπή της Πειραίκής εκκλησίας (του σταθμού στο ραδιόφωνο 91.2FM) που έλεγε με πολύ επεξηγηματικό τρόπο τα πράγματα που ένιωθα. Και ενώ περίμενα ότι θα με κάνει να σκεφτώ ότι είχα δίκιο και θα με δικαιολογούσε, αντιθέτως είπε την αλήθεια. Την αλήθεια που πάντα προσπαθούμε να αποφύγουμε. Εδώ άνθρωποι χάνονται, σκοτώνονται, αθώοι πεινάνε, έμβρυα θανατώνονται με την έκτρωση και εγώ τι έκανα; Έκλαιγα την μοίρα μου επειδή η οικογένεια μου από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν μέσα στην ένταση και τους καυγάδες. Αντί να προσπαθήσω να τους πείσω ότι μπορούμε να μιλάμε και φυσιολογικά σαν άνθρωποι καθόμουν και περίμενα το θαύμα. Δεν ξέρεις πόσο ηλίθιο ακούγεται αυτό. Να κάθεσαι σαν ηλίθιος περιμένοντας. Μήπως με το που περίμενα θα άλλαζαν τα πράγματα;
Γι' αυτό και σου λέω εκ πείρας. Μην κάνεις το ίδιο λάθος. Μπορεί να σου φαίνεται βουνό τώρα όμως αν το αφήσεις στην άκρη για λίγο θα δεις ότι δεν είναι τραγικό. Εμείς το βλέπουμε έτσι επειδή δεν έχουμε μια ελπίδα να μας στηρίζει.
Εγώ ήμουν τυχερή γιατί εκείνη την εποχή ήταν που πρωτογνώρισα την Πειραϊκη εκκλησία μέσω μιας εκπομπής που την άκουσα ΤΥΧΑΙΑ. Και το ποιο κουφό ξέρεις ποιο είναι; Οτι δεν άκουγα ΠΟΤΕ ραδιόφωνο. ΠΟΤΕ! Από παιδι λάτρεψα την τηλεόραση αλλά μίσησα το ραδιόφωνο. Και όμως αυτή ήταν η αφορμή για να αλλάξουν τα πράγματα. ΜΙΑ εκπομπή ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ. Και επειδή συνειδητοποιήσα ότι είχα πατώσει τόσο πολύ ώστε δεν έβρισκα τρόπο να αλλάξω τα πράγματα μόνη μου παρά μονάχα με την βοήθεια μερικών ανθρώπων που είχαν την ευγενική καλοσύνη να δουλεύουν εθελοντικά στον σταθμό εκτός από τις κανονικές δουλειές τους (παπάδες, μοναχοί, αρχιμανδρίτες, απλοί πολίτες...) γι' αυτό πολύ λογικά σκέφτηκα ότι αφού νέος αέρας φύσηξε με μία μόνο εκπομπή, τι θα γινόταν αν άκουγα πολλές εκπομπές....;
Κόλλησα λοιπόν το αυτί μου στο ραδιόφωνο. Όπου με έβρισκες και όπου με έχανες είχα ένα δίπλα μου. Το πόσες εκπομπές άκουσα δεν λέγεται. Επεξηγηματικές για την Αγία Γραφή, για τις αμαρτίες του ανθρώπου, για το πως μπλέκεται μέσα στα πάθη του και δεν μπορεί να ξεφύγει, για το ποια είναι η ελπίδα και ΓΙΑΤΙ είναι ελπίδα.... Πράγματα που ανανεώνουν την ψυχή.
Είναι αλήθεια βέβαια ότι το έβρισκα λίγο βαρύ στην αρχή γιατί η αλήθεια πάντα πονάει και μου κακοφαινόταν που μίλαγε ενάντια σε πράγματα που εγώ είχα μάθει ότι είναι "τα σωστά και τα πρέποντα" όπως π.χ να αγοράζεις χιλιάδες δώρα τα χριστούγεννα, ή η μάνα σου να σου δίνει πάντα ΟΣΟ χαρτζιλίκι θες, και τέτοια που γεμίζουν την ψυχή μόνο προσωρινά.
Όμως κάθε άνθρωπος ξέρει ποια είναι η αλήθεια έστω και αν δεν το παραδέχεται. Και αυτοί έλεγαν την αλήθεια. Από μένα εξαρτόταν αν θα την δεχτώ ή όχι. Κάτσε λοιπόν να ακούσεις. Μάθε και την άλλη πλευρά. Δες πως είναι και αποφάσισε αν θες να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου σύμφωνα με τον τρόπο του Χριστού που στο κάτω-κάτω ακόμα και αν δεν τον καταλαβαίνουμε τι ζητάει; Αγάπη! Αυτό δεν είναι που σου λείπει; Ίσως εκεί το βρεις.
Επαναλαμβάνω την συχνότητα: 91.2FM. Έχει και σελίδα που δίνει ζωντανή ακρόαση για περίπτωση που δεν πιάνει το ραδιόφωνο σου: www.pe912fm.com
Καλή ακρόαση