Άρθρο σοκ από το Ορθόδοξο διαδίκτυο για Γερμανία -Ιταλία

Συζητήσεις περί της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Άρθρο σοκ από το Ορθόδοξο διαδίκτυο για Γερμανία -Ιταλία

Δημοσίευση από stathis73 »

Αγαπητέ Γεώργιε δεν είναι δική μας δουλειά η κατήχηση γιατί δεν γνωρίζουμε ούτε τον τρόπο και ούτε έχουμε τις γνώσεις ώστε να πείσουμε κάποιον με αποτέλεσμα αντί να τον προσελκύσουμε να τον απομακρύνουμε περισσότερο.

Θα σου πώ κάτι και να το θυμάσαι,.........................το καλύτερο κήρυγμα ειναι το παράδειγμά μας. :8 :8 :8 :8
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

GeorgiosM έγραψε:Σαρακοστή κ να βλεπεις συγγενεις να τρωνε μπριζολες κλπ, εκκλησιασμός στη χαση κ στη φεξη κλπ,
και αν μιλήσεις να πεις καμια θρησκ.κουβεντα...αρνηση κλπ.
γίνεται να μην πεσεις σε κατάκριση κλπ? θα μου πεις σιωπή κ προσευχή.
συμφωνώ, αλλά μήπως πρεπει να λεμε κ καμια κουβεντα?
και αν με τι τροπο?
κ ενα δυσκολο παραδειγμα να πειτε ιδεες αν θελετε.
πολλές φορες συναντώ παλιούς φιλους/γνωστούς σε παρεες κλπ καλόκαρδους κλπ,
και τους προτεινω με ωραίο τρόπο σε καμια συζητηση να παντρευτουν με θρησκευτικό γάμο κ στραβώνουν κλπ!
εκεί πότε δικαιολογείται να ψυχραθούμε -να στραβώσουμε κ εμείς με τα πολλά- κ ποτε όχι? καμια ιδέα?
εννοώ όταν οι άλλοι ειναι συνεχώς παγωμένοι...θυμώνεις ή δεν θυμώνεις? ισως μου πεις..ανάλογα την καθε φορα.
κανενα επιτυχες περιστατικό?
Αδελφέ Γιώργο,
όλα της Πίστεως και της Αγάπης τα πράγματα είναι δύσκολα..

Ουδείς αναμάρτητος..

Πρέπει να το παλεύουμε όμως πάντοτε..

Όλοι μας δυσκολευόμαστε να "κρατηθούμε" στο ύψος που πρέπει,
όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όπως αυτές που είπες..

Σε αυτές τις περιπτώσεις,
κατά τη γνώμη μου,
το μοναδικό "επιτυχές" περιστατικό που μπορεί στον καθέναν να τύχει,
είναι να αγαπήσει αυτόν που τον δυσκολεύει,
όπως επίσης και το να διακρίνει Αγάπη στην ψυχή αυτού που τον δυσκολεύει....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

GeorgiosM έγραψε:αν θρησκευουν κ γίνονται μαυροι κ καταμαυροι, ή αν θρησκευουν κ γίνονται...προς το πιο "λευκό".
Φαντάζομαι μεταφορικά το λες και όχι ρατσιστικά :p
Σαρακοστή κ να βλεπεις συγγενεις να τρωνε μπριζολες κλπ, εκκλησιασμός στη χαση κ στη φεξη κλπ,
Πρόσεξε μόνο γιατί αυτοί μπορεί να τρώνε μόνο μπριζόλες και εσύ να τους τρως με την κριτική ε ; :)
πολλές φορες συναντώ παλιούς φιλους/γνωστούς σε παρεες κλπ καλόκαρδους κλπ,
και τους προτεινω με ωραίο τρόπο σε καμια συζητηση να παντρευτουν με θρησκευτικό γάμο κ στραβώνουν κλπ!
εκεί πότε δικαιολογείται να ψυχραθούμε -να στραβώσουμε κ εμείς με τα πολλά- κ ποτε όχι? καμια ιδέα?
Τι δουλειά έχεις εσύ να ψυχραθείς με τους φίλους σου που δεν θέλουν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο ; δικαίωμα τους
Αυτοί δηλαδή πρέπει να στραβώσουν με σένα που θες να παντρευτείς με θρησκευτικό ; Τους χαρακτήρισες και μόνος σου "καλόκαρδους" άρα μην ανησυχείς.
Εχει ο Θεός για όλους
Καλή Σαρακοστή
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από GeorgiosM »

αγαπητε lovethink ευχαριστω κ πάλι.
βεβαια κ δεν μιλησα ρατσιστικα για το συγκεκριμένο!
ωραίο με τις μπριζόλες νομίζω πολύ καλά με συμβουλευεις να μην κριτικάρω κ τους παίρνω απο τα μουτρα,
διότι πολλάκις εκνευρίζομαι κ καμια φορά τους κάνω κ ενα κήρυγμα, έστω κ ανάξιος...
σχετικά με το γάμο όμως θα κάνω λίγο "Καντιωτικό" έλεγχο, έστω κ αν δεν τον φτανω στο νυχάκι του!!
λοιπόν, κοιτάξτε...τί λέω...μεσες ακρες...
είπαμε, απαγορεύεται η καταπίεση στα θρησκευτικά, εχει αντίθετα αποτελέσματα.εντάξει.
το αυτεξούσιο,εντάξει, τα γνωστά...συμφωνώ.
απο την αλλη όμως η συνεχής θεώρηση δεν πειραζει εχει Ο Θεός κλπ, και να χω πλήρη συμμετοχή κ επικοινωνία
με του κόσμου τα στραβά κάθε ημέρα κ εγω να μη λέω τίποτα, αλλά ολο σιωπή και οι αλλοι να πάνε να κουρευονται
μέσα στην ψυχρότητα η μεσα στο βαθύ σκότος της αγνοίας (λένε σήμερα πολλοί...όπως ο θρησκευτικός, το ίδιο κ ο πολιτικός γάμος κλπ),
δηλαδή φατε κ σουβλάκια κ πιτσες Μεγάλη Εβδομάδα κ τράβα εκκλησία οποτε θες, σαν να ειναι ...αμέρικαν μπαρ σελφ σέρβις κλπ!!!
έλεος! αμαρτωλός ειμαι και εγώ απο τους πρώτους, αλλά θα προσπαθήσω να μιλήσω!
αλλιώς τί μας έδωσε το τάλαντο του χριστιανισμού (κ μαλιστα Σώμα κ Αίμα, οταν οι παππικοί εξομολουγούνται κ τρώνε...χαπάκια κλπ
2-3 δις στον κόσμο κλπ κ σε φάκελο τα στέλνουν κλπ Ο Θεός να μας ελεεί κλπ!)!
επανέρχομαι. θα προσπαθήσω να μιλήσω κάπως, κάποτε...αλλιώς καληνύχτα!
νομιζω δε μιλαει ο ενας δε μιλαει ο αλλος σιωπη ολοι, σήμερα ποιο΄ς εχει πνευματικό?
σου λεει η νεολαια..η εκκλησία ειναι για τα γεραματα!
δηλαδή...το ζήτημα είναι ότι σήμερα σε πολλές ενορίες κ τόπους η εσωτερική ιεραποστολή κάνει θαύματα,
αλλά σε άλλα κοσμικά περιβάλλοντα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα..
το ζητούμενο νομίζω είναι να κοιταξουμε να ψαχτούμε ΑΝ μπορούμε με ΚΑΠΟΙΟΥΣ τρόπους να επεμβαίνουμε πρακτικά
σε διαφορες περιπτώσεις.
Μια φορά με κάλεσε ενας γνωστος μου για να με τιμήσει σε ετερόδοξο γάμο. δεν ηξερα λεπτομέρειες κ πήγα.δυστυχώς.
Πέρασαν καιροί. με κάλεσε μετά α΄λλος να παω σε πολιτικό. ειχα ενημερωθεί.το σκεφτηκα. δεν πήγα.
θύμωσε ο γνωστός μου. νομίζω ομως αυτό ήταν το σωστό, μετά του πέρασε...αρκετά.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

GeorgiosM έγραψε: με του κόσμου τα στραβά κάθε ημέρα κ εγω να μη λέω τίποτα, αλλά ολο σιωπή και οι αλλοι να πάνε να κουρευονται
μέσα στην ψυχρότητα η μεσα στο βαθύ σκότος της αγνοίας (λένε σήμερα πολλοί...όπως ο θρησκευτικός, το ίδιο κ ο πολιτικός γάμος κλπ),
δηλαδή φατε κ σουβλάκια κ πιτσες Μεγάλη Εβδομάδα κ τράβα εκκλησία οποτε θες, σαν να ειναι ...αμέρικαν μπαρ σελφ σέρβις κλπ!!!
Και ποιός σου λέει εσένα ότι εσύ έχεις δίκιο σε όσα θες να συμβουλεύσεις τους άλλους ; ποιός σου είπε ότι οι άλλοι ζουν στο βαθύ σκότος της άγνοιας ;
Ξέρεις την καρδιά τους ; τους λογισμούς τους ; έχεις ακούσει ποτέ αυτό το ένα "αχ" το οποίο μεταφράζεται ακόμα και σε προσευχή έστω εν αγνοία μας ;
Αλήθεια έχεις σκεφτεί ποτέ πως με την συμπεριφορά σου απέναντι σε φίλους μπορεί να φέρνεις αντίθετα αποτελέσματα ;
Οταν τους παρουσιάζεις αγχωτικά την "σωτηρία" σαν μια διαδικασία που πρέπει με το ζόρι να ακολουθήσει ο άλλος ,όταν τους κρίνεις και τους αντιμετωπίζεις σαν αμαρτωλούς πως θες να "κερδίσεις" τον άλλον ;
Σε κάλεσε φίλος σου στο γάμο του και εσύ δεν πήγες ,ε δίκαια θύμωσε ο άνθρωπος .Δεν σου είπε να αρνηθείς Τον Θεό και την πίστη σου .
Σε ένα δημαρχείο θα πήγαινες ,δεν σου είπε να κάνεις τον δήμαρχο εσύ .Και που ξέρεις στο μέλλον ; Πολλά ζευγάρια κάναν πρώτα πολιτικό για Χ λόγους και αργότερα έκαναν και θρησκευτικό
Διακρίνω μια αγχωτική κατάσταση στο να κάνεις τους γύρω σου να σκέφτονται όπως εσύ.
Αντιμετώπισε τους άλλους λίγο πιο διακριτικά και όχι σαν να είσαι εσύ αυτός που βαδίζει με ασφάλεια ενώ οι άλλοι είναι στην οδό της απωλείας.
Καλή Σαρακοστή
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αγαπητέ lovethink , ευχαριστω για τις αναλύσεις σου.
κατανοώ περιπου τι λες και τι εννοείς.
στον κόσμο συμπεριφερομαι πιο διακριτικά, αλλα εδω επειδη ειναι χριστιανικο φορουμ
τα γραφω πιο "τσεκουράτα" που λεμε.
τώρα περι πολιτικού γαμου αδελφέ... νομιζω ειναι ενα κλασικο παραδειγμα για το χριστιανό.
πχ αν θα παει η δεν θα παει.κ πως θα το χειριστεί.
ισως να παει κατ΄οικονομία, αλλά νομίζω το ζήτημα είναι να μην μας παρασέρνει το κοσμικό ρευμα.
αλλά να βρισκουμε τρόπους τί ειναι πιο "καρποφόρο"...
και να μην τρεχουμε δεξιά αριστερά κανοντας τα κεφια των κοσμικών. μονο ως οικονομία κ αν δεν γινεται αλλιώς.
το ζήτημα είναι να μην κάνουμε ό,τι μας λένε δεξια αριστερά, αλλά να κρίνουμε,να αξιολογούμε τα πράγματα
και να λέμε και οχι καμια φορά...οχι ακριτα να κάνουμε τα χατήρια ενεκα αγάπης, αλλά κ κατόπιν στοχασμου.
ταύτα! :smile:
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

να πω και ενα ωραίο λινκ.
http://www.youtube.com/user/kopamarine/videos?view=0
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

GeorgiosM έγραψε:αγαπητέ lovethink , ευχαριστω για τις αναλύσεις σου.
κατανοώ περιπου τι λες και τι εννοείς.
στον κόσμο συμπεριφερομαι πιο διακριτικά, αλλα εδω επειδη ειναι χριστιανικο φορουμ
τα γραφω πιο "τσεκουράτα" που λεμε.
τώρα περι πολιτικού γαμου αδελφέ... νομιζω ειναι ενα κλασικο παραδειγμα για το χριστιανό.
πχ αν θα παει η δεν θα παει.κ πως θα το χειριστεί.
ισως να παει κατ΄οικονομία, αλλά νομίζω το ζήτημα είναι να μην μας παρασέρνει το κοσμικό ρευμα.
αλλά να βρισκουμε τρόπους τί ειναι πιο "καρποφόρο"...
και να μην τρεχουμε δεξιά αριστερά κανοντας τα κεφια των κοσμικών. μονο ως οικονομία κ αν δεν γινεται αλλιώς.
το ζήτημα είναι να μην κάνουμε ό,τι μας λένε δεξια αριστερά, αλλά να κρίνουμε,να αξιολογούμε τα πράγματα
και να λέμε και οχι καμια φορά...οχι ακριτα να κάνουμε τα χατήρια ενεκα αγάπης, αλλά κ κατόπιν στοχασμου.
ταύτα! :smile:
Αφού του πέρασε του γνωστού σου /φίλου σου που δεν πήγες στον γάμο του πάλι καλά, φαίνεται πως έχει καλή προαίρεση ο άνθρωπος και έχει ο Θεός και γι αυτόν! Ευλογημένος στάθηκες. Για ρώτα και μένα... όταν δεν δέχτηκα να είμαι παραστάτρια σε Εβραϊκό γάμο φίλης υπέγραψα και το χαρτί φιλικού διαζυγίου αλλά τι να κάνουμε η ζωή είναι όλο μικρές μάχες και εγώ διαλέγω σε ποιόν λόφο θέλω να πεθάνω ιδιαίτερα για τέτοια θέματα που εκθέτουν την θέση μου σχετικά με την πίστη. Και σε θέματα νηστείας πάλι ευλογημένος είσαι που δεν σε πιέζουν εσένα να φας όπως εμένα που Μεγάλο Σάββατο μου έκαναν ολόκληρο λεκτικό πόλεμο μιλάμε... μπορείς να προσεύχεσε να ανοιχτούν τα μάτια τους και οι καρδιές τους και να ξέρεις είσαι ευλογημένος που ξέρεις και έχεις αγγίξει έστω και το ρεβέρ της Αλήθειας. Προσπάθησε να μην κατακρίνεις... αυτό γίνεται μόνο όταν κάποιος καταφέρει την ταπείνωση στην καρδιά του. Χρόνια πολλά αδελφέ.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αγαπητή ΜΙΧΣ απ οτι καταλαβα ομιλείς κ εσυ στις διαφορες "λακκούβες".
σε τέτοιου ειδους αγνοιες κ σκότη αναφέρομαι! έχουμε τις αμαρτίες κ τα πάθη μας,
πληρώνουμε κ των αλλων! πώς να μην τσακωθείς η να διαφωνήσεις!
Καλά Μ.Σάββατο τί ρόλο θέλανε να κάνεις δηλαδή! αν δηλαδή θύμωνες κ επιανες δηλαδή τα ταψιά
και τα έριχνες στα σκουπίδια κ μεναν νηστικοί θα τους άρεσε?!! αλλά πώς να πάς την άλλη μερα στην Ανάσταση...
στη δουλειά να δεις...εκτος και αν δουλεύεις σε εκκλησιαστικό προστατευμένο περιβάλλον ή να εχεις καλ΄η θέση
οπότε βαρανε "προσοχή"... στο συγχρονο λαϊκό περιβαλλον εκει σε θέλω...
βλαστημάει ο κόσμος και λεει μετα "απο συνήθεια¨ κλπ! και εγω ρε φίλε επειδή εχεις τη διαβολοσυνηθεια΄ σου
και βεβαια οι γονεις σου σε πεταξαν στο πεζοδρόμιο πρεπει να καθομαι να σε ακούω να με κάνεις μπάνιο με το
στόμα σου?!! μια φορά ενας βλαστημούσε συνέχεια συνέχεια, τον ερμήνευσα ωραια, φιλικα κλπ.,
αλλά τελικά τσατιστηκα και τσακωθήκαμε...άσε τι τραβηξα...δόξα Τω Θεώ όμως.
δε λεω, μπορει να κανω αμαρτίες μεγαλύτερες απο εκεινης της βλαστημιας του, αλλά καλλιο να με διορθώνουν
κ να μου πουν καμια κουβεντα παρά να με αφήνουν "αμέριμνο"/ τουλαχιστον ετσι νομίζω...!
να με συγχωρείτε για ανθρωπινα λάθη!καλη Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Κάνεις υπομονή για την αγάπη του Χριστού και της Παναγίας και όλων των Αγίων... και προσευχή με κομποσχοίνι... υπομονή.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθόδοξη Ιεραποστολή”