Ιερομόναχος Βασίλειος (Νασσάρ) σκοτώθηκε την ώρα που διακονούσε έναν αδελφό.
Χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 ο Ιερομόναχος Βασίλειος (Νασσάρ), άφησε την τελευταία του πνοή από τα πυρά των ένοπλων ομάδων στη Χάμα της Συρίας.
Συγκεκριμένα ο π. Βασίλειος δέχθηκε τηλεφώνημα να βοηθήσει έναν πιστό από τη Χάμα, ο οποίος είχε χτυπηθεί από τα πυρά των ενόπλων ομάδων.
Την στιγμή που ο π. Βασίλειος έφτασε στο σημείο και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία, τότε μια σφαίρα διαπέρασε την δεξιά του μασχάλη και το στήθος.
Αμέσως ένας άλλος Ιερέας που ήταν μαζί του, τον έσυρε αιμόφυρτο σε ένα κτίριο για να τον σώσει.Όμως ο μάρτυρας του Χριστού π. Βασίλειος, μετά από 30 λεπτά ξεψύχησε από αιμοραγία.
Να αναφερθεί ότι η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χάμα.
Ο μακαριστός π. Βασίλειος ήταν γεννημένος το 1982, ενώ υπήρξε πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Μπάλαμαντ.Τέλος στο Facebook ήδη, έχει δημιουργηθεί όμαδα, που αναφέρει ότι ο π. Βασίλειος είναι μάρτυρας Χριστού.
http://trelogiannis.blogspot.com/2012/0 ... _4501.html
Ιερομόναχος νεκρός από πυρά τρομοκρατών στη Συρία
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ιερομόναχος νεκρός από πυρά τρομοκρατών στη Συρία
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
angieholi
- Συντονιστής

Re: Ιερομόναχος Βασίλειος (Νασσάρ) σκοτώθηκε την ώρα που δια
Ο Θεός να τον αναπαύσει..........
Κάπου διάβασα ότι ήταν γεννημένος το 1982.... πολύ μικρός... αλλά ο Θεός ξέρει καλύτερα από εμάς....
Κάπου διάβασα ότι ήταν γεννημένος το 1982.... πολύ μικρός... αλλά ο Θεός ξέρει καλύτερα από εμάς....
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ιερομόναχος νεκρός από πυρά τρομοκρατών στη Συρία
Αιωνία η μνήμη του κεκοιμημένου και υπέρ Πίστεως και Αγάπης πεσόντος αδελφού μας, Βασιλείου..
Καλό Παράδεισο..
Καλό Παράδεισο..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
greekboy1981
- Συστηματικός Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ιερομόναχος νεκρός από πυρά τρομοκρατών στη Συρία
Καλό Παράδεισο να έχει ο μακαριστός πατήρ Βασίλειος ... Ειναι νεοϊερομάρτυρας της Ορθοδοξίας μας τωρα πιά....... Ας μεσιτεύει στον Κύριο για εμάς τους αμαρτωλούς ! Γνωρίζω οτι είχε και προσωπικό προφίλ στο facebook και τώρα πιά καποιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί απο την Συρία εχουν δημιουργήσει ειδική σελίδα (page) στην μνήμη του πατήρ Βασιλείου αναγνωρίζοντας τον ως Άγιο Ιερομάρτυρα της Ορθοδοξίας .. Εχω γίνει μελος σε αυτην τη σελίδα ....