"Μέσα στον Φεβρουάριο έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", νέα συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου.
Ο Αρχιεπίσκοπος και συνοδικοί Μητροπολίτες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα μεταφέρουν στον Πρωθυπουργό την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές οικογένειες από τη συνεχιζόμενη κρίση και την συνεχιζόμενη επιβολή δυσβάσταχτων φόρων. Η Εκκλησία θα καταθέσει τις προτάσεις της για το πώς θα μπορούν να συνεργαστούν από κοινού προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των ανθρώπων που πλήττονται από την κρίση.
Υπενθυμίζεται πως προ ολίγων ημερών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Πατρών είχαν συμμετάσχει σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, παρουσία των αρμόδιων υπουργών, για την εξεύρεση λύσεων υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και είχαν ανακοινωθεί σχετικά μέτρα".
Αυτό λέει η είδηση.
Αλλά κάθε νοήμων χριστιανός διερωτάται.
Προς τί η συνάντηση και η συνεργασία με τον δοτό Πρωθυπουργό της συνεχιζομένης καταστροφής; Παίρνει η Εκκλησία τιμή με αυτό; Ή μήπως αξίζει να δώσει κύρος και τιμή σε ανθρώπους, που κατακρεουργούν τον λαό;
Αν θέλει η Εκκλησία να συμπαρασταθεί στους δεινώς δοκιμάζομένους Έλληνες και τις οικογένειές τους, ας το πράξει.
Είναι όμως κατ'εξοχήν τραγελαφικό το μεν Κράτος να χαρατσώνει, η δε Εκκλησία να πασχίζει να επουλώσει πληγές, και οι δύο αυτοί φορείς να φαίνονται ότι ..συνεργάζονται!
Μου θυμίζει το άλλο τραγελαφικό φαινόμενο των καιρών μας, όπου οι Υπερδυνάμεις βομβαρδίζουν και καταστρέφουν λαούς και ισοπεδώνουν Χώρες, και από την άλλη πλευρά κινητοποιούν δικές τους Φιλανθρωπικές Οργανώσεις να κάνουν παγκόσμιους εράνους για περίθαλψη των βομβαρδισθέντων!..
Ναι, φυσικά θα συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, αλλά όχι σε συνεργασία με τους δημίους τους!..
Θυμήθηκα ένα περιστατικό από τον βίο του Μεγάλου Βασιλείου.
Στα 372 μΧ Αυτοκράτορας ο Ιουλιανός, Επίσκοπος Καισαρείας ο Βασίλειος. Απροσκύνητος στην Εξουσία!.
Ο Ιουλιανός, για να του "κόψει τον τσαμπουκά" του παραγγέλνει: Όλοι με σέβονται, εσύ με κρίνεις. Με όλην την γαληνότητα της προσωπικότητός μου σε διατάζω να μαζέψεις από τον λαό 1.000 λίτρα χρυσού και να μου τα φέρεις. Για να μάθεις να φέρεσαι. Και επι πλέον, διότι είμαι στο δρόμο για την Περσία, όπου πρέπει να επιχειρήσω πόλεμο. Και.. κύτα μη φανείς ασυνεπής στη δέσμευση που σου επιβάλω. Θα έρθω και θα κατασκάψω όλη την Καισάρεια!.
Και απάντησε αξιοπρεπέστατος ο Μ.Βασίλειος αρνούμενος να πληρώσει τον παράλογο φόρο. "Δεν παραξενεύτηκα από την παράλογή σου απαίτηση. Απλά κλαίω την καταστροφή σου. Εμείς περνάμε εδώ με χορταράκια. Δε θα βρεις χρυσό". βλέπε Επιστολές 40 & 41 στα έργα του Μ.Βασιλείου. PG.32, 341-344.
Η Εκκλησία της Ελλάδος προσφέρεται να βοηθήσει την Κυβέρνηση
Συντονιστής: Συντονιστές
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Εκκλησία της Ελλάδος προσφέρεται να βοηθήσει την Κυβέρ
Είναι έργο, αποστολή και υποχρέωση της Εκκλησίας η φιλανθρωπία, όχι μόνο σε υλικό επίπεδο, αλλά πρωτίστως σε πνευματικό.. Και η πλήρης επιτυχία της υποχρέωσής της αυτής, θα έρθει, όταν η πνευματική βοήθεια της Εκκλησίας θάναι τόσο συγκροτημένη και τόσο επαρκής, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί τρομερά, έως και εξαλείψεως, η οποιαδήποτε ανάγκη για φιλανθρωπία υλικού επιπέδου..
Μακάρι....
Αν όμως υποχρέωση της Εκκλησίας είναι η φιλανθρωπία, κατά τη γνώμη μου είναι κατάντημα της πολιτικής εξουσίας η ανάγκη να προβαίνει σε κινήσεις "επιδοματικής" και τάχα "φιλανθρωπικής" πολιτικής, όταν έχει φέρει τους πολίτες που εξουσιάζει στα όρια της εξαθλίωσης..
Φιλανθρωπία από την πολιτική εξουσία, είναι η Αγάπη στον άνθρωπο - πολίτη..
Ποιά φιλανθρωπία λοιπόν??
Κοροϊδία θα την έλεγα μάλλον, που προσπαθεί να μας ρίξει "στάχτη στα μάτια", εν όψει των νέων ειδεχθών και ανηλεών μέτρων που απ' ό,τι ήδη μας είπαν, το 2012 θάναι γεμάτο απ' αυτά....
Μακάρι....
Αν όμως υποχρέωση της Εκκλησίας είναι η φιλανθρωπία, κατά τη γνώμη μου είναι κατάντημα της πολιτικής εξουσίας η ανάγκη να προβαίνει σε κινήσεις "επιδοματικής" και τάχα "φιλανθρωπικής" πολιτικής, όταν έχει φέρει τους πολίτες που εξουσιάζει στα όρια της εξαθλίωσης..
Φιλανθρωπία από την πολιτική εξουσία, είναι η Αγάπη στον άνθρωπο - πολίτη..
Ποιά φιλανθρωπία λοιπόν??
Κοροϊδία θα την έλεγα μάλλον, που προσπαθεί να μας ρίξει "στάχτη στα μάτια", εν όψει των νέων ειδεχθών και ανηλεών μέτρων που απ' ό,τι ήδη μας είπαν, το 2012 θάναι γεμάτο απ' αυτά....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.