Προφυλακίζουν τον γ. Εφραίμ;;;

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προφυλακίζουν τον γ. Εφραίμ;;;

Δημοσίευση από panagiotisspy »

fotios έγραψε:Ναι, Dimitri39 υπάρχουν πολλά ωραία προτεσταντικής, πουριτανής λογικής..ρητά...
όπως ένας κύριος 40χρονών του "κατηχητικού" μας είχε πει μια φορά: "Γελάτε; Γιατί γελάτε;...ο Χριστός δε γέλασε ποτέ..." και αυτή η λογική
υπάρχει σε ορισμένους θρησκευτικούς κύκλους που δεν καταλαβαίνουν από χιούμορ και κωμικοτραγικές καταστάσεις.
Πες τα αδελφέ, πες τα..

Στο κατηχητικό πήγα όλες κι' όλες δύο μέρες, ήμουν 6 χρονών..

Κι' αυτό γιατί την πρώτη μέρα, μια κυρία με αυστηρότατο βλέμμα και κώτσο, μας είπε να μην κάνουμε φασαρία, να μην ακούγεται ούτε η ανάσα μας και ότι δεν θέλει ούτε καν να βλέπει να μην εφάπτονται τα χείλη, να μην φαίνεται ούτε για μιά στιγμή σε κανένα παιδί το λευκό χρώμα των δοντιών του..
Κι' εγώ εκείνη τη μέρα ήμουν κρυωμένος και δε μπορούσα να αναπνεύσω απ' τη μύτη, κόντεψα να σκάσω, ολόκληρες ώρες πάλευα να "κλέψω" ανάσες με μισάνοιχτα χείλη :( :( την ώρα που η κυρία μας μιλούσε για το Χριστό..

Γι' αυτό λέω και ξαναλέω,
Πίστη χωρίς έμπρακτη Αγάπη,
Αγάπη την κάθε στιγμή,
σε κάθε περίσταση,
τέτοια Πίστη όχι απλά δεν υπάρχει,
αλλά αυτό που υπάρχει αντί της Πίστης,
είναι στην ουσία εναντίον της..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

Ο Χριστός είναι η χαρά, το φως το αληθινό, η ευτυχία. Ο Χριστός είναι η ελπίδα μας. Η σχέση με τον Χριστό είναι αγάπη, είναι έρωτας, είναι ενθουσιασμός, είναι λαχτάρα του θείου. Ο Χριστός είναι το παν. Αυτός είναι η αγάπη μας, Αυτός ο έρωτάς μας. Είναι έρωτας αναφαίρετος ο έρωτας του Χριστού. Από κει πηγάζει η χαρά.

Η χαρά είναι ο ίδιος ο Χριστός. Είναι μία χαρά, που σε κάνει άλλο άνθρωπο. Είναι μία πνευματική τρέλα, αλλά εν Χριστώ. Σε μεθάει σαν το κρασί το ανόθευτο, αυτό το κρασί το πνευματικό. Όπως λέγει ο Δαβίδ: «Ελίπανας εν ελαίω την κεφαλήν μου και το ποτήριόν σου μεθύσκον με ωσεί κράτιστον» (Ψαλ. 22, 5). Ο πνευματικός οίνος είναι άκρατος, ανόθευτος, πολύ δυνατός κι όταν τον πίνεις, σε μεθάει. Αυτή η θεία μέθη είναι δώρο του Θεού, που δίδεται στους «καθαρούς τη καρδία» Πρβλ. Ματθ. 5, 8

εγω δεν μπορω παντως να χαιρομαι και να μην ειμαι εστω και χαμογελαστος :mrgreen: :mrgreen:
ευτυχισμενος που τον αγαπω οσο μπορω :lol: :lol:
και θα γελω οσο μπορω :mrgreen: :mrgreen:
ΘΕΕ ΜΟΥ Σ'ΑΓΑΠΩ
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Dimitris39 έγραψε:ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

Ο Χριστός είναι η χαρά, το φως το αληθινό, η ευτυχία. Ο Χριστός είναι η ελπίδα μας. Η σχέση με τον Χριστό είναι αγάπη, είναι έρωτας, είναι ενθουσιασμός
Dimitris39 έγραψε:εγω δεν μπορω παντως να χαιρομαι και να μην ειμαι εστω και χαμογελαστος :mrgreen: :mrgreen:
ευτυχισμενος που τον αγαπω οσο μπορω :lol: :lol:
και θα γελω οσο μπορω :mrgreen: :mrgreen:
Αυτό το γέλιο Δημήτρη μου,
είναι ταυτόχρονα και κλάμμα,
το μόνο αληθινό κλάμμα του ανθρώπου,
γεμάτο με δάκρυα,
τα πιό επώδυνα,
και τα πιό γλυκά δάκρυα,
δάκρυα - δώρο του Θεού....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Εικόνα

Επιστολή συμπαράστασης στον Ηγ. Εφραίμ από την Αδελφότητα των Δανιηλαίων στα Κατουνάκια Αγίου Όρους

Ιερόν Ησυχαστήριον Αδελφότητος Δανιηλαίων
630 87 Κατουνάκια, Άγιον Όρος

Εν Κατουνακίοις Αγίου Όρους
τη 20η /12/2011

Τω Πανοσιολογιωτάτω Καθηγουμένω της Ιεράς και Σεβασμίας Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου κ.κ. Εφραίμ

Σεβαστέ Άγιε Καθηγούμενε κ. Εφραίμ,
«Επιβαλούσιν εφ’ υμάς τας χείρας αυτών και διώξουσι, παραδίδοντες εις συναγωγάς και φυλακάς….»

Ου Λόγος, ούδέ κάλαμος γραμματέως οξυγράφου δύναται καταγράψαι το άλγος της πολυωδύνου ημών ψυχής επί των επισυμβαινόντων Υμίν παντοίων οδυνών και θλίψεων αΐτινες ωσεί θρόμβοι λιθοσχήμου χαλάζης δέρουσι ανηλεώς το Παναγιοφρούρητον και αγιόλεκτον Μοναστικόν παγκράτιον της γεραράς και παλαιφάτου Υμών Μονής. Μέγα ει το δεινόν. Όντως φοβερώτατα τα του διωγμού ακόρεστα παφλάζοντα κύματα, άτινα επιζητούν αδηφάγα και λυσσώδη όπως καταποντίσωσι την γεραράν και άτρωτον κιβωτόν της μονήρους και θεοφιλούς ημών βιοτής.

Θλιβερόν το γενόμενον (κατ άνθρωπον), αλλ’ οίδαμεν πάντες ότι τοις αγαπώσι τον Θεόν πάντα συνεργεί εις αγαθόν. Ως εκ τούτου ουδείς αμφιβάλλει ότι εκ της επισυμβάσης τοιαύτης δοκιμασίας, επί του ασφαλούς θα προσπορισθείτε μέγα τι το αγαθόν και ωφέλιμον, τόσον δι Υμάς προσωπικώς, όσον και διά την ολβίαν Υμών συνοδίαν, την φέρουσαν επί τοις ώμοις αυτής άπαν το βάρος του πατρικού σταυρού.

Έπίσταται η Υμετέρα Πανοσιολογιότης ότι καθώς οι Άγιοι της Εκκλησίας Πατέρες εντέλλονται, αι δοκιμασίαι προάγουσιν τους αθλητάς αγωνιστάς εις μείζονα τελειότητα και ουδείς «αδοκίμαστος ευδόκιμος» κατά την ρήσιν του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου εις τον αείμνηστον και αγιώτατον πάππον ημών γέροντα Δανιήλ τον Κατουνακιώτην.

Ουδείς αδοκίμαστος πολύαθλε Γέρον και παμφίλτατε αδελφέ, υψούται ύπερθεν του γεώδους επιπέδου, εάν μετά μαρτυρικού φρονήματος δεν ακολουθήσει το εσφαγμένον αρνίον όπου αυτό υπάγει. Αι τοιαύται δοκιμασίαι ως πάντες γινώσκομεν, εις τους αγαπώντας τον Θεόν αποβαίνουσι παιδευτήρια εκπαιδεύοντα την ψυχήν προς υψίστην φιλοσοφίαν. Την τοιαύτην θεόθεν φιλοσοφίαν εγκολπώθησαν άπαντες οι της Εκκλησίας θεοείκελοι Πατέρες οίτινες την υψοποιόν υπομονήν δουλεύσαντες και τον δίαυλον αυτής αόκνως διανύσαντες, ενόησαν χάριτι Θεού, ότι ο υπομείνας γενναίως διά την αγάπην του Εσταυρωμένου Ιησού, ουχί μόνον δεν ολιγωρεί και αποδυσετεί αλλά και θαρρεί και αγάλλεται και χαίρει κατά τον Ευαγγελικόν μακαρισμόν, «χαίρετε και αγαλλιάσθε ότι πολύς ο μισθός υμών εν τοις ουρανοίς».

Υπομείνατε Άγιε Καθηγούμενε μετ αφάτου δοξολογίας και η αγάπη του Θεού και Πατρός, θέλει εκχυθεί εις την πεπυρωμένην και πάλλουσαν καρδίαν Σας, ως δρόσος αποστάζουσα ουχί εκ των ορέων της Σιών αλλ’ εκ της παλλεύκου αθωνικής κορυφής, ην κατέκτησαν θριαμβευτικώς τοσούτοι ερασταί του Πνεύματος, ως αι αναρίθμηται φαειναί λαμπάδες, ας ειδεν ο Όσιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης εν τω οράματι Αυτού.

Ιδού ίσταται ενώπιον Σας, άπασα η του όρους πληθύς η ευαρεστήσασα την Κυρίαν Θεοτόκον μεθ’ ων εις περίπτυστον θέσιν, άπαντες οι εν ασκήσει και αθλήσει διαλάμψαντες Βατοπαιδινοί φαεσφόροι Πατέρες, με σημειοφόρον τον Άγιον Μάξιμον τον Γραικόν, όστις τους χρόνους Αυτού εν φυλακή διήλθεν, και ούτοι άπαντες, στεντορεία τη φωνή ανακραυγάζουσιν γοερώς προς την Άνασσαν του Αγιωνύμου τούτου Όρους: «Σύ υπέσχου Παρθένε προπολεμείν πάντοτε, πάντων των εν τώδε τω όρει αράντων πόλεμον, προς τον πολέμιον τον τοις βροτοίς πολεμούντα, όθεν ΠΛΗΡΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΗΝ ΣΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΙΝ». (Εκ της Ακολουθίας των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων).

Αυτήν την υπόσχεσιν φέροντες προ οφθαλμών μας και ημείς, οι εν τοις ακρωτηρίοις του Άθωνος ενασκούμενοι μοναχοί εν τοις σπηλαίοις και ταις οπαίς της γης και δη εν τω ταπεινώ ημών ησυχαστηρίω, των εν Άθω Οσίων Πατέρων, καταθέτομεν εν τη παρούση ημών αλγώδη επιστολή, την αμέριστον ημών Κυρηναίαν αγάπην και φιλομόναχον συμπαράστασιν, εύελπιστούντες πως η Κυρία Θεοτόκος, η Παραμυθία, η Βηματάρισσα, η Έσφαγμένη, η Αντιφωνήτρια, η Παντάνασσα, η Ελαιοβρύτισσα και δή η χάρις της Πανακηράτου Θεομητορικής Αγίας Ζώνης, συν πάση τη χορεία των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων, θέλει συντρέξει και απαλλάξει Υμάς από πάσης επηρείας του αντικειμένου και έτσι δοξασθεί πάλιν και πολλάκις το Πανάγιον όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του λέγοντος εν τω Αγίω και Ιερώ Αυτού Ευαγγελίω: «Μη φοβηθείτε από των αποκτενόντων το σώμα, την δε ψυχήν μή δυναμένων αποκτείναι» και αλλαχού: «Ιδού έρχεται ώρα και νυν ελήλυθεν, ίνα σκορπισθείτε έκαστος εις τα ίδια και εμέ μόνον αφήτε. Και ουκ ειμί μόνος, ότι ο Πατήρ μετ εμού έστι. Ταύτα λελάληκα υμίν ίνα εν εμοί ειρήνην έχητε. Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε, ΑΛΛΑ ΘΑΡΣΕΙΤΕ ΕΓΩ ΝΕΝΙΚΗΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» (Ιω. 16, 32-33).

Μετά της εν Κυρίω γνησίας και υπερμάχου αγάπηςΙερομ. Γρηγόριος Δανιηλίδης
και Συνοδία.

http://www.impantokratoros.gr/danihlaio ... im.el.aspx
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
eikonikos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από eikonikos »

panagiotisspy έγραψε:
fotios έγραψε:Ναι, Dimitri39 υπάρχουν πολλά ωραία προτεσταντικής, πουριτανής λογικής..ρητά...
όπως ένας κύριος 40χρονών του "κατηχητικού" μας είχε πει μια φορά: "Γελάτε; Γιατί γελάτε;...ο Χριστός δε γέλασε ποτέ..." και αυτή η λογική
υπάρχει σε ορισμένους θρησκευτικούς κύκλους που δεν καταλαβαίνουν από χιούμορ και κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Πες τα αδελφέ, πες τα..

..
[/color]
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σας για το κατηχητικό.
Ο νέος ρόλος που καλείται να αναλάβει στις μέρες μας το κατηχητικό
είναι πολύ σημαντικός.
Το μάθημα των θρησκευτικών γυμνασίου στα σχολεία έχει γίνει θρησκειολογικό, δηλαδή
το βιβλίο λέει αποσπάσματα, τι είπε ο Πάπας, τι είπε ο τάδε προτεστάντης, τι είπε ο ορθόδοξος, τι είπε ο βουδδιστής, τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος Καντερμπουρυ κλπ.
και γίνεται συγκριτικό ώστε τα παιδιά να συγκρίνουν τις θρησκείες μεταξύ τους και να
δουν τι πιστεύουν οι διάφορες εκκλησίες στον κόσμο.
Πως θα μάθουν τα παιδιά την ορθόδοξη πίστη μας;
το σχολείο τους τα εξηγεί μπερδεμένα.
Το κατηχητικό όμως έρχεται να αναπληρώσει αυτό το κενό και καλείται να διδάξει στα παιδιά αυτά
που έπρεπε να τους διδάξει το σχολείο κανονικά για το τι είναι η ορθοδοξία και τι πιστεύουμε ώστε να μην έχουν πλήρη άγνοια.
Αν το κατηχητικό κάνει σωστά την διδασκαλία του θα μπορέσουν να κατανοήσουν την ορθοδοξία. Για αυτό πρέπει το κατηχητικό να γίνεται από ορθόδοξους ιερείς κατά τη γνώμη μου.
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Πατρίδα κατεδαφίζεται ...

Δημοσίευση από Ermite »

Κι άλλο σημαίνον πρόσωπο της παγκοσμίου κοινότητος υπέρ του Γέροπντος Εφραίμ και εναντίον της άδικης και παράνομης προ-δικασίμου φυλάκισής του:

Παύλος Κυμίσης
Καθηγητής Ιατρικής New York Metical Collage

"Μαζί με την γενικότερη κρίση στην Ελλάδα μας ανησυχεί ιδιαίτερα η περίπτωσης του γέροντος Εφραίμ.

Πολλοί ομογενειακοί παράγοντες και συνάδελφοι μου στην Αμερική μου εξέφρασαν την έκπληξη τους για την όψιμη δραστηριοποίηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης εναντίων του Γέροντος Εφραίμ και του Αγίου Όρους.

Ιδιαιτέρα αλγεινή εντύπωση έκανε η μετά φανών και λαμπάδων σύλληψης του Γέροντα παραμονή Χριστουγέννων και ο εγκλεισμός του εις φυλακήν ως επικίνδυνου και κακούργου, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ουδεμία κατηγορία έχει τεκμηριωθεί.

Ελπίζουμε αυτό το φαινόμενο να μην σημαίνει ότι με την οικονομική πτώχευση της Ελλάδος να άρχισε παράλληλα και η ηθική και πνευματική πτώχευση που θα αποβεί ολέθρια για το μέλλον του Ελληνισμού".

http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 6-11-54-50
Athanasius
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Athanasius »

Κτυπάνε την ορθοδοξία φοβούνται στους Άγιους γιατί είναι ζωντανοί.
Ορθοδοξία = θέαση και πνευματικότητα κάτι που δεν θέλουν να έχουμε με παρέα τα πιόνια τους γυμνοσάλιαγκες « μεγαλο-δημοσιό – βράχοι» :twisted: :twisted:
================================================================================================================================
Είναι γεναιότερο και βασιλικότερο να νικάς τα πάθη και τις αδυναμίες σου, από το να νικάς στην μάχη τον εχθρό".
Μέγας Αλέξανδρος
Είναι γεναιότερο και βασιλικότερο να νικάς τα πάθη και τις αδυναμίες σου, από το να νικάς στην μάχη τον εχθρό".
Μέγας Αλέξανδρος
Athanasius
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Athanasius »

Ποίημα ἀπό τούς διαχειριστές τοῦ «Ρωμαίϊκο Ὁδοιπορικό», γιά τόν Γέροντα Ἐφραίμ.
Εικόνα

Ἡ Bilderberg, ἡ Τριμερής,
ἡ μασσωνία ὅλη,
ἐφυλακίσαν τόν Ἐφραίμ
καί χαίρονται οἱ διαόλοι.

Τά ΜΜΕ τό εἴπανε:
«Σκάνδαλο Βατοπαιδίου»
νομίζουν πώς νικήσανε
τόν μέγα Αὐξεντίου.

Μεγάλη μας παρηγοριά
πού ἔχουμε γιά προστάτη
τήν μάνα τοῦ Ἴδιου του Θεοῦ
ποῦ δέν θά κλείσει...
μάτι.

Μά εἶναι ἄξιο θαυμασμοῦ
Ὑπάρχει δικαιοσύνη;;;
Ὄχι εἶναι ἡ ἀπάντησις
μόνο ὁ Χριστός τήν δίνει.

Καημένη μου Κυβέρνηση
καί σεῖς λοιποί συντρόφοι
μετανοῆστε γρήγορα,
μήν τήν ἐπάθετε ξανά
ὡσάν τόν κακόν ὄφιν.

Εἶναι ἐνθαρρυντικό ἄπ΄τήν μιά
πῶς ἄξιοι δεσποτάδες
ὠρθόσανε τ΄ ἀνάστημα
σ΄ὅλους τούς νεοραγιάδες.

Καί εἶναι ὅμως γιά δάκρυα
ἀπό τήν ἄλλη νά βλέπεις
οἰκουμενιστές «ἀρχιερεῖς»
ποῦ ἔχουν ἄλλες βλέψεις....

Ὁ κόσμος ἀντιλαμβάνεται
δέν θά πιστέψει ψέμμα
κλείνει τήν τηλοψία του
στό φράγκικο τό βλέμμα.

Πάτερ Ἐφραίμ ὄλ΄οἱ Ρωμηοί
θά εἴμαστε κοντά σου
καί εἰδικά τό «Ρωμαίϊκο»
στήν πατρική ἀγκαλιά σου.

πηγη http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/201 ... _6027.html
Μέγας Αλέξανδρος
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ermite »

Στη 10ετία του '70 υπήρχε μια Διαφήμιση. Το σλόγκαν ήταν "μίλησε"!!
Όποιοι το θυμούνται.
Γίνεται επίκαιρο πάλι σήμερα..
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

eikonikos έγραψε:
panagiotisspy έγραψε:

Πες τα αδελφέ, πες τα..

..
[/color]
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σας για το κατηχητικό.
Ο νέος ρόλος που καλείται να αναλάβει στις μέρες μας το κατηχητικό
είναι πολύ σημαντικός.
Το μάθημα των θρησκευτικών γυμνασίου στα σχολεία έχει γίνει θρησκειολογικό, δηλαδή
το βιβλίο λέει αποσπάσματα, τι είπε ο Πάπας, τι είπε ο τάδε προτεστάντης, τι είπε ο ορθόδοξος, τι είπε ο βουδδιστής, τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος Καντερμπουρυ κλπ.
και γίνεται συγκριτικό ώστε τα παιδιά να συγκρίνουν τις θρησκείες μεταξύ τους και να
δουν τι πιστεύουν οι διάφορες εκκλησίες στον κόσμο.
Πως θα μάθουν τα παιδιά την ορθόδοξη πίστη μας;
το σχολείο τους τα εξηγεί μπερδεμένα.
Το κατηχητικό όμως έρχεται να αναπληρώσει αυτό το κενό και καλείται να διδάξει στα παιδιά αυτά
που έπρεπε να τους διδάξει το σχολείο κανονικά για το τι είναι η ορθοδοξία και τι πιστεύουμε ώστε να μην έχουν πλήρη άγνοια.
Αν το κατηχητικό κάνει σωστά την διδασκαλία του θα μπορέσουν να κατανοήσουν την ορθοδοξία. Για αυτό πρέπει το κατηχητικό να γίνεται από ορθόδοξους ιερείς κατά τη γνώμη μου.
Καμμιά διαφωνία δεν υπάρχει, αντιθέτως υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων, απορώ που είδες τη διαφωνία καλέ μου αδελφέ..
Όσο για τη δική μου δημοσίευση, παρέθεσες μόνο το αρχικό της τμήμα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι εννοώ το αντίθετο απ' αυτό που εννοούσα..
Νάτη πλήρης....
panagiotisspy έγραψε:Πες τα αδελφέ, πες τα..

Κι' αυτό γιατί την πρώτη μέρα, μια κυρία με αυστηρότατο βλέμμα και κώτσο, μας είπε να μην κάνουμε φασαρία, να μην ακούγεται ούτε η ανάσα μας και ότι δεν θέλει ούτε καν να βλέπει να μην εφάπτονται τα χείλη, να μην φαίνεται ούτε για μιά στιγμή σε κανένα παιδί το λευκό χρώμα των δοντιών του..
Κι' εγώ εκείνη τη μέρα ήμουν κρυωμένος και δε μπορούσα να αναπνεύσω απ' τη μύτη, κόντεψα να σκάσω, ολόκληρες ώρες πάλευα να "κλέψω" ανάσες με μισάνοιχτα χείλη :( :( την ώρα που η κυρία μας μιλούσε για το Χριστό..

Γι' αυτό λέω και ξαναλέω,
Πίστη χωρίς έμπρακτη Αγάπη,
Αγάπη την κάθε στιγμή,
σε κάθε περίσταση,
τέτοια Πίστη όχι απλά δεν υπάρχει,
αλλά αυτό που υπάρχει αντί της Πίστης,
είναι στην ουσία εναντίον της..
Αυτό που επεσημάνθη ήταν απλώς το τι πρέπει να αποφεύγεται, ώστε το κατηχητικό να είναι όντως αυτό που πρέπει νάναι και μάλιστα με πάρα πολύ ωραίο τρόπο τόνισες το τι χρειάζεται....
Συγγνώμη που βγαίνω εκτός θέματος αδέρφια μου....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”