Προφυλακίζουν τον γ. Εφραίμ;;;

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

οι Ρώσοι και η παρέμβασή τους

Δημοσίευση από Ermite »

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες panagiotisspy & eikonikos.

Προσθέτω-Διευκρινίζω.

α. Να καυτηριάσουμε την πολιτική παρέμβαση της Ρωσίας. Αλλά να καυτηριάσουμε συγχρόνως και όλες τις άλλες παρεμβάσεις, που τις έχουμε φάει στο πετσί μας από ΗΠΑ και από ΕΕ και από όποιον άλλον σημαίνοντα παράγοντα του εξωτερικού. Ας θυμηθούμε μόνο ότι το Υπουργ. Εξωτερικών των ΗΠΑ και η Επιτροπή Ανθρωπ.Δικαιωμάτων μας βγάζουν κάθε τρεις και λίγο ρατσιστές και βάναυσους καταπατητές των θρησκ.δικαιωμάτων κλπ κλπ (ιδίως των λαθρομεταναστών!!!).
Επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι όταν οι φορείς του Δικαίου εκτρέπονται τόσο προκλητικά, το λάθος δεν είναι σ'αυτόν που κάνει ένα σχόλιο για την εκτροπή τους και υποστηρίζει από στοιχειώδη ανθρωπιά, ειλικρινή εκτίμηση και φιλία σε άνθρωπο που πριν ελάχιστες μέρες τους κατέπληξε με την οσιότητά του..
Τέλος, να διευκρινίσουμε ότι άλλο είναι να εκφέρεις μιά γνώμη, με ευπρεπή τρόπο και δημοσίως, και άλλο είναι να βυσοδομείς (Αίγυπτος, Σομαλία, Συρία), όπως και διαφορετικό είναι να στέλνεις βόμβες (Λιβύη) και μετά την "νίκη" σου στα εσωτερικά μιας χώρας, να επιχαίρεις κανιβαλλικά (Χίλαρι Κλίντον).

Ως προς τις επεκτατικές βλέψεις της Ρωσίας, που τις γνωρίζουμε από τους τελευταίους αιώνες (πρβλ.& Ορλωφικά & Άθω & Αγ.Τόπους) είναι κάτι που δεν το ξεχνάμε και γι'αυτό δεν ξενοιάζουμε.
Το βάζουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας σίγουρα.
Αλλά, μην ξεχνάμε ότι αυτοί είναι ορθόδοξοι, βγαίνουν εξαγνισμένοι από έναν μακροχρόνιο διωγμό, και στο κάτω-κάτω έχουμε περισσότερες ελπίδες για την ευσυνειδησία τους, μια και η Θεία Χάρη σίγουρα επιδρά βελτιωτικά στις ψυχές τους, κάτι που πάψαμε πια να το ελπίζουμε -δυστυχώς- από τον Δυτικό κόσμο, τον κόσμο της εν πεποιθήσει και εκ συστήματος Υποκρισίας..
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Προφυλακίζουν τον γ. Εφραίμ;;;

Δημοσίευση από filotas »

Πάντως πρέπει να παρατηρήσω ότι τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, προσπαθώντας αφ' ενός να υποβαθμίσουν τα Ρωσικά διαβήματα και αφ' ετέρου να υπονοήσουν ότι υποκρύπτουν σκοπιμότητα.

Θα έπρεπε όλοι οι Έλληνες να αισθανόμαστε ντροπή, που ένας συμπατριώτης μας διασύρεται από την υποτιθέμενη δικαιοσύνη τόσο καταφανώς, ώστε ακόμη και από το εξωτερικό αναγκάζονται να παρέμβουν υπέρ του. Αλλά κι αν ακόμη κανείς δεν παρενέβαινε ακόμη και "οι λίθοι κεκράξονται", δηλαδή τα ντουβάρια της Μονής Βατοπαιδίου που αναστήλωσε ο Γέροντας θα κράζουν για την αθωότητά του.

Όποιος δεν διαμαρτύρεται, κατά τη γνώμη μου καθίσταται συνένοχος αυτής της μεγάλης εθνικής ντροπής. Γι αυτό αφήστε τους εγκάθετους και καλοπληρωμένους "δημοσιογράφους" να κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς ας σπεύσουμε να βάλουμε την υπογραφή μας στην έκκληση προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διασώσει, σαν τελευταίο καταφύγιο, το κύρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης, για την οποία τόσο απρόσεκτα κομπάζει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ιστορία δεν διασώζει τα λάθη των μεταγενέστερων, αντίθετα τους εκθέτει χειρότερα, ως ανάξιους επιγόνους ένδοξων προγόνων
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Πολύ σωστά ο π. Αθανάσιος Λεμεσού μιλάει για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την επερχόμενη οικονομική καταστροφή με εξιλαστήριο θύμα τον Γέροντα.

Βέβαια και κάποιοι υποστηρικτές του ΓΑΠ τρίβουν τα χέρια τους από την επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας- Ρωσίας, ιδίως εν όψη της μελλοντικής εκμετάλλευσης των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος της υπόθεσης Βατοπαιδίου ευθύς εξ αρχής. Να ρίξαι δηλαδή την κυβέρνηση Καραμανλή, που με περισσή "αφροσύνη" είχε στραφεί προς του ομόδοξούς μας Ρώσους για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

η ψηφορία υπέρ του Εφραίμ

Δημοσίευση από Ermite »

Μόλις τώρα μίλησα με το Σϋλλογο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.

Ειδήσεις:

Αυτοί που ψήφισαν ηλεκτρονικά, κατακρίνοντας την άδικη απόφαση της Προφυλάκισής του, έχουν φθάσει το 1.000.000 !

Ο Γέροντας είναι πολύ ειρηνικός και λειτουργεί καθημερινά μέσα στην Φυλακή..
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ίσως με αυτό προκύψει κάτι καλό και για τους κρατουμένους αυτής της πολύ σκληρής φυλακής.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Σπάρτης προς Τέντε: "Αποδώστε δικαιοσύνη γιατί και οι κρίνοντες κρίνονται"
Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2011 - Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr

Εικόνα

Eπιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε έστειλε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος στην οποία εκφράζει τον πόνο του για τη φυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ και ρωτά πως γίνεται να φυλακίζεται ένας έντιμος κληρικός με αξιοθαύμαστη δραστηριότητα.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου,

Επιτρέψατέ μου, με τον πρέποντα σεβασμό στη δικαιοσύνη της Χώρας μας και με εκτίμηση στο πρόσωπό σας, να εκφράσω τον προσωπικό μου πόνο και να σας μεταφέρω του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Μητροπόλεώς μου την αγανάκτηση για την περιπέτεια την οποία βιώνει στην τραγικότητά της ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ.

Πως είναι δυνατό να φυλακίζεται ένας έντιμος κληρικός με μια δραστηριότητα αξιοθαύμαστη, εντός και εκτός του Αγίου Όρους, για εγκληματικές ενέργειες όχι που διέπραξε, αλλά που πρόκειται να διαπράξει;

Στέκει στη λογική ένα τέτοιο σκεπτικό; Πως είναι δυνατό να υπάρχει υποψία φυγής από τη Χώρα μας ενός ανθρώπου που μόλις πήγε και γύρισε από τη Ρωσία και έδωσε εκεί την ορθόδοξη μαρτυρία του και πρόβαλλε το Άγιο Όρος και την Ελλάδα μας; Εκτός αν αυτό αποτελεί την αιτία για την οποία φυλακίζεται.

Πως είναι δυνατό έναν άνθρωπο με πνευματικότητα, με ήθος, με διάκριση και με φιλομόναχα αισθήματα, ο οποίος δημιούργησε μια πολυμελή, αξιόλογη και αξιοθαύμαστη Μοναχική Αδελφότητα σε αποκαλυπτικούς καιρούς η Δικαιοσύνη της Χώρας μας να τον χαρακτηρίζει επικίνδυνο και ύποπτο φυγής, να τον συλλαμβάνει στη Μονή του ως κακούργο και να τον οδηγεί στον Κορυδαλλό ως ένοχο εγκληματικών πράξεων;

Τι κρίμα να φυλακίζεται ο ηθικός αυτουργός και μάλιστα για πράξεις που δεν έκανε και να είναι ελεύθεροι οι φυσικοί αυτουργοί, αν παραδεχθούμε ότι διεπράχθησαν αξιόποινες πράξεις σε βάρος του Δημοσίου.
Κύριε Εισαγγελεύ,

Αρνούμαι να πιστεύσω αυτό που ακούγεται μετ ἐπιτάσεως, ότι η σύλληψη του Ηγουμένου έχει στόχο την Εκκλησία μας και το Άγιο Όρος.

Ζητώ την κατανόησή σας για όσα σας έγραψα, όμως, εάν εμείς σιωπήσουμε, «οι λίθοι κεκράξονται».
Θερμά σας παρακαλώ μαζί με ένα πλήθος κληρικών και λαϊκών να εξετάσετε το συγκεκριμένο θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και να αποδώσετε δικαιοσύνη σ ἕναν ήδη φυλακισμένο κληρικό και μάλιστα στην περίοδο των Μεγάλων Εορτών της Εκκλησίας μας, γιατί και «οι κρίνοντες κρίνονται».

Πηγή: romfea.gr
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Τιμή και Δόξα στους "Ηρωϊκούς" Δικαστές

Δημοσίευση από Ermite »

Τιμή & Δόξα στους Ηρωϊσκούς Δικαστές, που όρθωσαν το ανάστημά τους και μας έσωσαν από το Τέρας!

Ευγενία ή Αλεξάνδρα Κακκαβά, Πρόεδρος Εφεςτών και Πρόεδροςτου Συμβουλίου
Θεόδωρος Σπηλιάδης και
Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου (εισηγήτρια)

Εκτός από το άριστο ψυχογράφημα, με το οποίο περιέγραψαν τον τερατώδη ψυχισμό του νέου Ρασπούτιν και μετενσαρκωμένου Δράκουλα των Καρπαθίων, έσπευσαν να ακτοχυρώσουν και το ότι είναι ανέλπιδα πωρωμένος και αμετανόητος:

«η τυχόν μέχρι σήμερα καλή συμπεριφορά του.. δεν είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησής του, αλλά της αναμενόμενης δικαστικής κρίσης ενόψει της εμφανίσεώς του στην ανακρίτρια» !!!!!!!!!

βάθος σοφίας !!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

"Μέσα από αυτήν την δοκιμασία θα ωφεληθούν πολλές ψυχές"
Ημ. Δημοσίευσης: Dec 28, 2011 - εκ της Ιεράς Μητρόπολης Νευροκοπίου (Πατριαρχείο Βουλγαρίας)

Εικόνα

Την συμπαράστασή του στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου εκφράζει με επιστολή του ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου Ναθαναήλ, του Πατριαρχείου Βουλγαρίας."Δοκίμαζόμεθα σκληρά και Εσείς αλλά και εμείς εδώ στην Βουλγαρία. Ο αγώνας είναι σκληρός και δύσκολος διότι το κακό έχει με το μέρος του όλα τα μέσα επικοινωνίας και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης γίνεται πολύ πιο εύκολη γι αυτούς", αναφέρει ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ.

Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη Ναθαναήλ:

Σεβαστέ και αγαπητέ μου Γέροντα Εφραίμ,
Με ανάμεικτα συναισθήματα να παλεύουν μέσα μου Σας απευθύνω αυτή την επιστολή. Είναι αισθήματα χαράς και ανθρώπινης λύπης.

Το αίσθημα χαράς πηγάζει από την βεβαιότητα ότι Εκείνος που επέτρεψε αυτήν την δοκιμασία θα δείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αλήθεια και θα ανταμείψει τον πόνο που προκαλεί η ανθρώπινη σκληροκαρδία και απερισκεψία.

Δεν διάβασαν, φαίνεται, οι πολέμιοι ποτέ την Αγία Γραφή και εκείνο που είπε στον Παύλο ο ίδιος ο Κύριος « Σκληρόν συ προς κέντρα λακτίζειν ».

Έχω όμως και λύπη διότι οι ανθρωπότητα απομακρύνεται με ταχείς ρυθμούς από τον Θεό. Περιφρονεί τον Θεό και ανακηρύσσει θεό τον εαυτό του.

Έχω λύπη διότι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες που υπάρχει αγωνιζόμενη Ορθοδοξία, ο μισόκαλος με τα όργανά του προσπαθεί να προκαλέσει πλήγματα και να κλονίσει την πίστη των ανθρώπων στην Ορθόδοξή Εκκλησία, για να μπορεί, όπως πιστεύει, ανενόχλητος να επιτελεί το καταστρεπτικό του έργο.

Δοκίμαζόμεθα σκληρά και Εσείς αλλά και εμείς εδώ στην Βουλγαρία. Ο αγώνας είναι σκληρός και δύσκολος διότι το κακό έχει με το μέρος του όλα τα μέσα επικοινωνίας και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης γίνεται πολύ πιο εύκολη γι αυτούς. Όμως η αλήθεια είναι χρυσός και ο χρυσός όπου και αν βρίσκεται λάμπει.

Να είσθε βέβαιος ότι η δοκιμασία αυτή θα είναι ο έπαινος της Εκκλησίας και ο δικός Σας στέφανος από τον Κύριό μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο μισόκαλος διάλεξε αυτές τις άγιες ημέρες για να αρχίσει το καταστροφικό του έργο. Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιες ημέρες που όλες οι υπηρεσίες αργούν υπάρχει αυτή η σπουδή για να ταπεινώσουν, στο πρόσωπο ενός αγωνιστή της πίστεως, την Εκκλησία του Θεού. Τους απαντούμε και πάλι « Σκληρόν συ προς κέντρα Λακτίζειν ».

Αγαπητέ μου π. Εφραίμ,

Γνωρίζω τον πόνο και την θλίψη Σας, όχι για την δοκιμασία που περνάτε όσο για τον άδικο πόλεμο που στόχο έχει την Εκκλησία. Γνωρίζω την βαθειά πίστη Σας και την μεγάλη υπομονή Σας και είμαι βέβαιος ότι μέσα από αυτήν την δοκιμασία θα ωφεληθούν πολλές ψυχές.

Εμείς συμπαριστάμεθα δια της προσευχής μας και δια της ενημερώσεως του πιστού λαού μας ο οποίος με αγωνία μας ερώτα και θέλει να μάθει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

Ευχόμεθα ολόψυχα ο Κύριος που επέτρεψε αυτήν την δοκιμασία να δώσει και την δύναμη να την αντιμετωπίσετε. Να είσθε βέβαιος ότι χιλιάδες ορθοδόξων σε όλον τον κόσμο προσεύχονται για να έχετε δύναμη και κουράγιο και για να λάμψει η αλήθεια.

Με αγάπη Χριστού και ολόθερμες ευχές

Ο Μητροπολίτης

† Ο Νευροκοπίου Ναθαναήλ

Πηγή: amen.gr

Όπως βλέπετε δεν παρενέβησαν μόνο Ρώσοι, αλλά και Βούλγαροι και ποιος ξέρει από που άλλου... Έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι.
greekboy1981
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από greekboy1981 »

Ειμαι κι εγώ ενα απο τα πολλά πνευματικά παιδιά του Γέροντα Εφραίμ του Βατοπαιδινου και την τελευταια φορα που τον είδα ηταν ανημερα του Αγίου Νικολάου στο Πορτο Λάγος . Μου εδωσε μια υπεροχη εικόνα της Παναγίας σαν κέντημενη μεσα σε επιχρυση κορνίζα , του την ειχαν δωσει οι Ρώσσοι . Με ευλογησε οταν γονάτισα κι εβαλα το κεφαλι μου στα γονατα του λεγοντας του πόσο τον αγαπώ και τον ευλαβούμαι .. οτι πάντα λέω σε όλους πως ο Γεροντας Εφραίμ ειναι αθώος και πάντα θα το λεω μεχρι να πεθάνω.... του είπα ακομα πως τον θεωρώ εν ζωή Αγιο και πως ότι και να γίνει ξερω πως θα με προστατευει απο τον Παράδεισο ... ο Γέροντας συγκινήθηκε και με χαϊδεψε στο μάγουλο καθως σηκωνόμουν και μου εδωσε μια φωτογραφία του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινου με το μετα θανατον χαμόγελο , και επισης πριν κανω να φύγω μου ειπε " παιδί μου , σου δίνω αυτην την εικόνα της Παναγίας απο την Ρωσία , μου την εδωσαν οι Ρώσσοι ... παρε την παιδί μου ...." Ειπα " να ειναι ευλογημενο ... του φιλούσα το χέρι πολλές φορες .....κοντά του ενιωθα σαν να ειμαι κοντα σε εναν Αγιο ...
defender
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από defender »

Εικόνα
"ταίς πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ, σώσον ημάς"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”