Προφυλακίζουν τον γ. Εφραίμ;;;
Συντονιστής: Συντονιστές
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προφυλακίζουν τον γ. Εφραίμ;;;
Από καρδιάς να σας πω,
πως δεν ξέρω τι έκανε ή τι δεν έκανε ο γέροντας Ευφραίμ..
Κανείς μας άλλωστε δεν ξέρει..
Μα σας έχω πει τόσες φορές τη γνώμη μου,
πως όλα τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή,
δεν αφορούν σε θέμα γνώσεως, αλλά αισθήσεως..
Άλλο η γνώση, άλλο η πίστη και η αίσθηση..
Και αυτή την ώρα για τούτο το θέμα,
νιώθω βαθύτατο πόνο..
Σκέφτομαι τα κόκκινα τείχη του Βατοπαιδίου,
και νιώθω πως ματώνει η Αγάπη..
Μα η Αγάπη ποτέ δεν ηττάται..
Γιατί αυτή είναι τελικά η νίκη Της..
Η νίκη Της, είναι το Αίμα Της..
πως δεν ξέρω τι έκανε ή τι δεν έκανε ο γέροντας Ευφραίμ..
Κανείς μας άλλωστε δεν ξέρει..
Μα σας έχω πει τόσες φορές τη γνώμη μου,
πως όλα τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή,
δεν αφορούν σε θέμα γνώσεως, αλλά αισθήσεως..
Άλλο η γνώση, άλλο η πίστη και η αίσθηση..
Και αυτή την ώρα για τούτο το θέμα,
νιώθω βαθύτατο πόνο..
Σκέφτομαι τα κόκκινα τείχη του Βατοπαιδίου,
και νιώθω πως ματώνει η Αγάπη..
Μα η Αγάπη ποτέ δεν ηττάται..
Γιατί αυτή είναι τελικά η νίκη Της..
Η νίκη Της, είναι το Αίμα Της..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- iliasgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

ολοι οι Ελληνες,απο σημερα μπορουν να κοιμουνται ησυχοι.ο ανθρωπος που με τις δολοπλοκιες του εφερε την Ελλαδα στο σημερινο της χαλι,ο ιθυνων νους καθε παρανομιας,ο ηθικος αυτουργος καθε τι επιληψιμου στην Ελληνικη επικρατεια,ο ηγουμενος Εφραιμ ,δηλαδη,ειναι προφυλακισμενος.
επιτελους,θα ησυχασουμε.δεν προκειται ο ραδιουργος αυτος ανθρωπος να διαπραξει νεες αξιοποινες πραξεις αλλα και ουτε να διαφυγει στο εξωτερικο.
η ΕΛΛΑΔΑ δεν κινδυνευει πλεον.......γλιτωσαμε.......
ποση υποκρισια Θεε μου......ποση κακια...ποσο μισος........
Δικαστες και ανακριτες τυφλοί, οίτινες διυλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε.
επιτελους,θα ησυχασουμε.δεν προκειται ο ραδιουργος αυτος ανθρωπος να διαπραξει νεες αξιοποινες πραξεις αλλα και ουτε να διαφυγει στο εξωτερικο.
η ΕΛΛΑΔΑ δεν κινδυνευει πλεον.......γλιτωσαμε.......
ποση υποκρισια Θεε μου......ποση κακια...ποσο μισος........
Δικαστες και ανακριτες τυφλοί, οίτινες διυλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε.
ελεησον με ο Θεος
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Όπως είπα και νωρίτερα ο Γέροντας βαδίζει με το κεφάλι ψηλά την οδό του μαρτυρίου, εμείς οι υπόλοιποι ας ετοιμαζόμαστε, γιατί θα έρθει και η σειρά μας. Από δω και πέρα θα έχει κόστος το να είσαι Χριστιανός και να το ομολογείς έμπρακτα.filotas έγραψε:«Από νέος Παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα, ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Άγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το Άγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας."
Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους. Μακάρι οι άγιες μέρες που διανύουμε να συμβάλουν στον φωτισμό όλων μας.
Είχα πολλές επιφυλάξεις να εκφράσω την άποψή μου για το θέμα και ελπίζω πως αν στενοχωρήσω κάποιον, αυτός να με συγχωρέσει.
Είναι προφανές πως η προφυλάκιση είναι 100% άδικη για τους λόγους που αναφέρουν οι ίδιοι οι νόμοι. Ο ηγούμενος αν προσφύγει σε ανώτερα δικαστήρια, θεωρώ βέβαιο πως θα δικαιωθεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι προφυλακισμένος.
Οι δικαστικοί λειτουργοί στην πλειοψηφία τους είναι τίμιοι άνθρωποι και εξαίρετοι επιστήμονες. Σημαντικό μέρος εξ αυτών ζουν ακολουθούν τη ζωή της Εκκλησίας μας. Νομίζω οι περισσότεροι γνωρίζετε τον αρχιμαδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου που υπηρέτησε στο παρελθόν τη δικαιοσύνη.
Σε πολύ πιο δύσκολες εποχές οι δικαστές πήραν αποφάσεις απόλυτα δίκαιες. Γιατί λοιπόν, το συμβούλιο εφετών εξάντλησε την αυστηρότητα στον ηγούμενο και γέροντα Εφραίμ; Η άποψή μου είναι πως αυτό που επηρεάζει τους δικαστικούς πολύ περισσότερο από τις πολιτικές πιέσεις είναι η κοινωνική πίεση. Στην πλειοψηφία τους, οι συμπολίτες μας θεωρούν πως η υπόθεση Βατοπεδίου είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν παρουσιάσει, για πολιτικές σκοπιμότητες, τον ηγούμενο Εφραίμ ως τον μεγαλύτερο εγκληματία και στη σημερινή οικονομική κρίση όλοι ψάχνουν για ένα εξιλαστήριο θύμα. Εν κατακλείδι, η άποψή μου είναι πως ο γέροντας Εφραίμ πληρώνει τις αμαρτίες μιας ολόκληρης διεφθαρμένης κοινωνίας ως εξιλαστήριο θύμα. Για την οικονομική κρίση και τα δεινά που ζούμε και θα ζήσουμε ευθύνη έχουμε όλοι μας. Διαφορετικό μερίδιο ο καθένας βέβαια. Αποτελεί εύκολη λύση να λέμε πως για την προφυλάκιση του γέροντα φταίνε οι μασόνοι, οι σιωνιστές, οι εβραίοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι εχθροί του έθνους και της πίστης μας. Η ευθύνη πάει αλλού. Τουλάχιστον, ας κατανοήσει ο καθένας τις ευθύνες του.
Είχα πολλές επιφυλάξεις να εκφράσω την άποψή μου για το θέμα και ελπίζω πως αν στενοχωρήσω κάποιον, αυτός να με συγχωρέσει.
Είναι προφανές πως η προφυλάκιση είναι 100% άδικη για τους λόγους που αναφέρουν οι ίδιοι οι νόμοι. Ο ηγούμενος αν προσφύγει σε ανώτερα δικαστήρια, θεωρώ βέβαιο πως θα δικαιωθεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι προφυλακισμένος.
Οι δικαστικοί λειτουργοί στην πλειοψηφία τους είναι τίμιοι άνθρωποι και εξαίρετοι επιστήμονες. Σημαντικό μέρος εξ αυτών ζουν ακολουθούν τη ζωή της Εκκλησίας μας. Νομίζω οι περισσότεροι γνωρίζετε τον αρχιμαδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου που υπηρέτησε στο παρελθόν τη δικαιοσύνη.
Σε πολύ πιο δύσκολες εποχές οι δικαστές πήραν αποφάσεις απόλυτα δίκαιες. Γιατί λοιπόν, το συμβούλιο εφετών εξάντλησε την αυστηρότητα στον ηγούμενο και γέροντα Εφραίμ; Η άποψή μου είναι πως αυτό που επηρεάζει τους δικαστικούς πολύ περισσότερο από τις πολιτικές πιέσεις είναι η κοινωνική πίεση. Στην πλειοψηφία τους, οι συμπολίτες μας θεωρούν πως η υπόθεση Βατοπεδίου είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν παρουσιάσει, για πολιτικές σκοπιμότητες, τον ηγούμενο Εφραίμ ως τον μεγαλύτερο εγκληματία και στη σημερινή οικονομική κρίση όλοι ψάχνουν για ένα εξιλαστήριο θύμα. Εν κατακλείδι, η άποψή μου είναι πως ο γέροντας Εφραίμ πληρώνει τις αμαρτίες μιας ολόκληρης διεφθαρμένης κοινωνίας ως εξιλαστήριο θύμα. Για την οικονομική κρίση και τα δεινά που ζούμε και θα ζήσουμε ευθύνη έχουμε όλοι μας. Διαφορετικό μερίδιο ο καθένας βέβαια. Αποτελεί εύκολη λύση να λέμε πως για την προφυλάκιση του γέροντα φταίνε οι μασόνοι, οι σιωνιστές, οι εβραίοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι εχθροί του έθνους και της πίστης μας. Η ευθύνη πάει αλλού. Τουλάχιστον, ας κατανοήσει ο καθένας τις ευθύνες του.
Για άλλη μία φορά η Κατερίνα Ακριβοπούλου παρέδωσε μαθήματα…
http://olympia.gr/2011/12/27/%CE%B3%CE% ... %BF%CF%8D/
http://olympia.gr/2011/12/27/%CE%B3%CE% ... %BF%CF%8D/
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΛΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/20 ... _1415.html
αυτά τα ολίγα ...
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/20 ... _1415.html
αυτά τα ολίγα ...
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλές εορτές σεβαστέShubik έγραψε:Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους. Μακάρι οι άγιες μέρες που διανύουμε να συμβάλουν στον φωτισμό όλων μας.
Διαφωνώ κάθετα με την άποψή σου.
Δεν είναι εξιλαστήριο θύμα, πέραν των όσον φαίνονται είναι και αυτά που δεν φαίνονται.
Ποιος ξέρη τι μας ετοιμάζουν πάλι και το κρύβουν πίσω από αυτό το θέμα γιά να μην το προσέξουμε.
Ο Θεός να μας φυλάει
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Ο Θεός να σε έχει καλά Καπετάνιε μου!!!
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

filotas έγραψε:Όπως είπα και νωρίτερα ο Γέροντας βαδίζει με το κεφάλι ψηλά την οδό του μαρτυρίου, εμείς οι υπόλοιποι ας ετοιμαζόμαστε, γιατί θα έρθει και η σειρά μας. Από δω και πέρα θα έχει κόστος το να είσαι Χριστιανός και να το ομολογείς έμπρακτα.filotas έγραψε:«Από νέος Παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα, ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Άγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το Άγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας."
Πάρα πολύ σωστά Νίκο ήρθε η ώρα των έργων, τα λόγια τελείωσαν.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
-
angieholi
- Συντονιστής

Νομίζω ότι προσωπικά θα συμφωνήσω με τον Άρη ότι ο Γέροντας Εφραίμ το εξιλαστήριο θύμα. Κάποιος πρέπει να "πληρώσει τα σπασμένα", κάποιος πρέπει να γίνει ο "αποδιοπομπαίος τράγος" και νομίζω ότι αυτή είναι η μια πλευρά, από τις πολλές απόψεις που μπορεί κάποιος να υποθέσει για την εξοργιστική αυτή απόφαση της προφυλάκισης του Ηγουμένου.
Ας δούμε όμως και την πνευματική πλευρά. Πρόσφατα ο Γέροντας γύρισε από τη Ρωσία, όπου 3.000.000 πιστοί πήραν την Χάρη και την Ευλογία από την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας. Αλίμονο αν οι σκοτεινές δυνάμεις, ο πονηρός και η συνοδεία του, το άφηναν αυτό να περάσει έτσι.... Δεν ξέρω μπορεί να είναι ανόητο αλλά για μένα μια ακόμη άποψη είναι ότι ο Γέροντας "πληρώνει" και αυτό.
Ας δούμε όμως και την πνευματική πλευρά. Πρόσφατα ο Γέροντας γύρισε από τη Ρωσία, όπου 3.000.000 πιστοί πήραν την Χάρη και την Ευλογία από την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας. Αλίμονο αν οι σκοτεινές δυνάμεις, ο πονηρός και η συνοδεία του, το άφηναν αυτό να περάσει έτσι.... Δεν ξέρω μπορεί να είναι ανόητο αλλά για μένα μια ακόμη άποψη είναι ότι ο Γέροντας "πληρώνει" και αυτό.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...