Αυτό που δεν έχουν κάνει η Ιερά Σύνοδος, οι Μητροπόλεις...

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτό που δεν έχουν κάνει η Ιερά Σύνοδος, οι Μητροπόλεις...

Δημοσίευση από pilotos »

Αυτό που δεν έχουν κάνει η Ιερά Σύνοδος, οι Μητροπόλεις, οι ενορίες,τα μοναστήρια και οι Ορθ.Χριστ. Αδελφότητες, το έκανε η Εστία Πατερικών Σπουδών !
( https://ierapostoli.wordpress.com/2011/ ... a_anergia/ )

Αυτοί που έσβησαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, μέσα σε 10 χρόνια διέλυσαν την Ελλάδα και έκαναν τους Έλληνες άνεργους ή νεόπτωχους. Λεηλασία Χρηματιστηρίου, χρημάτων ασφαλιστικών ταμείων, επιδοτήσεων ΕΕ, ΜΙΖΕΝΣ, Ολυμπιακά και δημόσια έργα, των περιουσιών των Ελλήνων !
( https://ierapostoli.wordpress.com/2011/ ... ylos_2000/ )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Άβαταρ μέλους
Αχιλλέας Παλαμάς
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Αυτό που δεν έχουν κάνει η Ιερά Σύνοδος, οι Μητροπόλεις.

Δημοσίευση από Αχιλλέας Παλαμάς »

pilotos έγραψε:Αυτό που δεν έχουν κάνει η Ιερά Σύνοδος, οι Μητροπόλεις, οι ενορίες,τα μοναστήρια και οι Ορθ.Χριστ. Αδελφότητες, το έκανε η Εστία Πατερικών Σπουδών !
( https://ierapostoli.wordpress.com/2011/ ... a_anergia/ )

Αυτοί που έσβησαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, μέσα σε 10 χρόνια διέλυσαν την Ελλάδα και έκαναν τους Έλληνες άνεργους ή νεόπτωχους. Λεηλασία Χρηματιστηρίου, χρημάτων ασφαλιστικών ταμείων, επιδοτήσεων ΕΕ, ΜΙΖΕΝΣ, Ολυμπιακά και δημόσια έργα, των περιουσιών των Ελλήνων !
( https://ierapostoli.wordpress.com/2011/ ... ylos_2000/ )
Συμφωνώ απόλυτα. Ήταν όλα δρομολογημένα και κανείς δεν έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Γιατί μήπως το κάνει τώρα κανένας και δεν το έχω καταλάβει;

Τέτοια ένοχη σιωπή από την κορυφή της Ιεραρχίας δεν έχω ξαναδεί, αλλά ο καθένας κατά τα έργα του θα λάβει και τον ανάλογο μισθό, είτε λέγεται-αν Χριστόδουλος, είτε Ιερώνυμος, ή όπως αλλιώς θέλει.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Δεν συμφωνώ. Τον τελευταίο καιρό είχαμε πολλές παρεμβάσεις από Ιεράρχες και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο. Οι παρεμβάσεις, όμως, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ήταν παρεμβάσεις υπέρ του λαού και όχι κατά των πολιτικών. Αυτός είναι ο ορθός λόγος της Εκκλησίας. Είναι υπέρ και όχι κατά. Έτσι δεν γίνεται μέρος του προβλήματος, αλλά αρωγός στην επίλυσή του.

Όσο για το κοινωνικό έργο, όλες οι Μητροπόλεις, παρά τη σημαντική μείωση των εσόδων, ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της εξαθλίωσης των συνανθρώπων μας. Ήδη τα συσσίτια των Μητροπόλεων και των μεγάλων ενοριών ταΐζουν διπλάσιο και τριπλάσιο αριθμό αναξιοπαθούντων συνανθρώπων, ενώ έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν με επιτυχία κοινωνικά παντοπωλεία σε πολλές Μητροπόλεις.

Χρέος μας είναι, να μη μηδενίζουμε, αλλά να προβάλουμε το έργο της Εκκλησίας, απέναντι στις άδικες κατηγορίες των εχθρών της. Επίσης πολύ μεγαλύτερο χρέος μας είναι, εφόσον έχουμε ακόμη τη δυνατότητα, να συνδράμουμε κι εμείς προσωπικά τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, ξεκινώντας απ' αυτούς που βρίσκονται γύρω μας, και να μην περιμένουμε μόνο από τις οργανωμένες δομές της Εκκλησίας.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν μιλώ για το έργο που κάνουν οι μητροπόλεις αλλά για την στάση της Ιεραρχίας Νίκο, τώρα άν εσένα σε ικανοποιεί που γίνονται όλα αυτά και η ανάλογη στάση του Ιερώνυμου .................εμένα δεν με πείθει για τίποτα, τώρα άν εσύ κατάλαβες ότι μιλώ για το έργο των μητροπόλεων μάλλον μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε..........................

Όσο για το χρέος μου το ξέρω, όπως ξέρω σε γενικές γραμμές και το χρέος που έχουν οι Ιεράρχες μας και αυτών η θέση δεν είναι να ζουν μέσα στην σιωπή και άν όλα ήταν σωστά πεπραγμένα δεν θα έβγαινε ο Νικόλαος ο Μεσογαίας με ανακοίνωση λέγοντας όλα αυτί που είπε.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο θέλετε να γίνει ώστε να δείτε την πραγματικότητα.....................ειλικρινά απορώ.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Για να είμαι ειλικρινής και εγώ δεν συμφωνώ...

Γράφει κάπου το άρθρο:
Είναι επίσης αναγκαίο ο κάθε κληρικός να βγει εις ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ όσων δυστυχούν στην Ενορία του! Ο ΚΑΘΕ άνεργος ενορίτης έχει ανάγκη ΚΑΙ από τον “καλόν λόγον” και από ένα πιάτο φαΐ. Για κάθε ψυχική καταπόνηση, απογοήτευση, αυτοκτονία έχει τεράστια ευθύνη ο κάθε κληρικός που δεν βγήκε εις συνάντηση του συνανθρώπου του!
Συγγνώμη... αλλά τι τους περάσατε τους Ιερείς μας; Κηνυγούς να βγαίνουν έξω με το δίκανο για να βρουν τους φτωχούς;
Το πρώτιστο έργο της εκκλησίας δεν είναι να ταϊσει τους ανθρώπους, αλλά να σώσει την ψυχή τους. Είναι να τους ταΐσει πνευματικά. Πάρεργο είναι τα συσσίτια και το κοινωνικό της έργο.
Αλίμονο λοιπόν, εδώ που έχουμε αρχίσει να μετράμε τους Ιερείς μας στο ένα χέρι λόγω λειψανδρίας, ανάμεσα στα τόσα καθήκοντά τους, να τους κατηγορούμε ότι δεν βγαίνουν να μαζέψουν τους φτωχούς.
Όσοι θέλουν και έχουν ανάγκη, πάνε στην Εκκλησία από μόνοι τους.... είναι αυτοί που θέλουν να σωθούν. Δεν μπορεί κανείς να τους μαζέψει με το ζόρι.

Ίσως σε μια μικρή κοινωνία, σε κάποιο χωριουδάκι με λίγους κατοίκους, ο Ιερέας αν μάθει για κάποιον φτωχό να πάει να του πει έναν λόγο παρηγοριάς, να του δώσει λίγο ψωμί, αλλά περιμένετε στις μεγάλες πόλεις, σε κάθε ενορία που μπορεί να έχει 20.000 ενορίτες και βάλε, να βγαίνει ο Ιερέας και να χτυπάει πόρτα πόρτα; Ε! Αλίμονο... Το θεωρώ παράλογο.
Αν μαθαίνει κάπου ότι υπάρχει ανάγκη, εντάξει, να πάει ο ίδιος ή να στείλει κάποιους, αλλά ποιος σας είπε ότι αυτό ήδη δεν γίνεται;
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

:shock: :shock: :shock:
Αγγελική εγω μίλησα για την στάση της Ιεραρχίας (ίσως of topic) και όχι για την στάση των Ιερέων και το έργο που κάνουν μην τα μπλέκετε γιατί μαζί θα μιλάμε και χώρια θα καταλαβαίνουμε.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Και να προσθέσω και κάτι ακόμα, ότι με αυτή την λογική όλοι οι Χριστιανοί, επομένως και εμείς, ως μέλη Χριστού έχουμε την ευθύνη μας, που δεν βγαίνουμε έξω να βρούμε ποιος έχει ανάγκη. Έτσι δεν είναι;
Μην βγάζουμε λοιπόν την ουρά μας απέξω και μην ρίχνουμε όλο το βάρος στους Ιερείς. Και εμείς Εκκλησία είμαστε! Και όμως κανένας δεν περιμένει και δεν έχει απαίτηση από τον ευατό του να βγει στη γύρα. Για τους άλλους όμως τι εύκολο είναι να το λέμε!

Μπράβο λοιπόν σε όποια κίνηση και πρωτοβουλία γίνεται, μπράβο στην πρωτοβουλία της Εστίας. Αυτό θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για εμάς!
Και θα πρέπει να επαινούμε, όχι όμως να κατηγορούμε φαρισαϊκά.....

Την άποψή μου λέω βέβαια.... :8
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

stathis73 έγραψε::shock: :shock: :shock:
Αγγελική εγω μίλησα για την στάση της Ιεραρχίας (ίσως of topic) και όχι για την στάση των Ιερέων και το έργο που κάνουν μην τα μπλέκετε γιατί μαζί θα μιλάμε και χώρια θα καταλαβαίνουμε.
Στάθη μου εγώ δεν απάντησα σε σένα, αλλά στο θέμα γενικώς.
Σεβαστή η άποψή σου και πολλές φορες έχεις επισημάνει την σιωπή της Ιεραρχίας και πόσο σε ενοχλεί. Είναι μια άποψη σεβαστή.
Για το αν είναι αληθινή και πράγματι κατακριτέα "Κύριος οίδε"!
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση.

Στο άρθρο μιλάμε για μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που πρέπει να λάβει η
Εκκλησία, με το ίδιο σκεπτικό της Εστίας Πατερικών Σπουδών. Δηλαδή,
αντί να αυξάνει τα συσσίτια ( όσο αυξάνουν οι άνεργοι ), να κάνει δίκτυο
προσφοράς και εύρεσης εργασίας μέσω της Εκκλησίας.

Αυτό είναι το κεντρικό πλαίσιο του άρθρου και αφορά τους ενορίτες που εκκλησιάζονται και
συμμετέχουν ενεργά στο Σώμα του Χριστού, που είναι άνεργοι και το γνωρίζουν οι πνευματικοί
πατέρες κάθε ενορίας.Ουσιαστικά μιλάμε για πρωτοβουλίες που μπορούν να φτάσουν στην
ιδέα που υλοποιείται ήδη στη περιοχή του Βόλου και της Πάτρας, με ανταλλαγή υπηρεσιών,
μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο, μεταξύ αδελφών.
Και φυσικά στην ενορία δεν υπάρχουν μόνο οι ιερείς, αλλά όλο το εκκλησίασμα που θα
κληθεί να συμμετάσχει και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα της ενορίας. Είναι αδύνατο
να σηκώσουν αυτό το βάρος οι ιερείς, αλλά είναι μια ευκαιρία για το ζωντάνεμα των ενοριών,
από απλές συνάξεις άγνωστων μεταξύ τους ( πολλές φορές - όχι πάντα ) ανθρώπων, σε κυψέλες
χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”