Μεσογαίας: "Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει τη δύναμή του"

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μεσογαίας: "Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει τη δύναμή του"

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Προσωπικά πιστεύω (ελπίζω να μην εθελοτυφλώ), ότι ο Αρχιεπίσκοπος (στον οποίον έχω τεράστια εκτίμηση και εμπιστοσύνη), "κρατάει δυνάμεις" για την κρισιμότερη καμπή..
Δεν είναι το ίδιο, όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, η φωνή που θα ακουστεί στεντόρεια από την ηγεσία της Εκκλησίας, να είναι μια φωνή που θάχει "αναλωθεί" προηγουμένως σε πολλές περιπτώσεις..
Αλλά να ηχεί - θαρρείς- για πρώτη φορά, για πρώτη που θα μοιάζει με έσχατη, ωσάν φωνή αμνού που θάχει γίνει λέων, για την Αγάπη του Χριστού και το μεγαλείο της Πίστεως..
Έτσι - ίσως - δε θα μοιάζει με εν τη ερήμω βοή, αλλά με κραυγή συστράτευσης και αδελφικού σαλπίσματος για τον αγώνα τον ιερό.

Ίσως αυτό να αποδειχτεί κάποτε καταλυτικά σωτήριο..

Αυτόν τον λογισμό έχω για τον Μακαριώτατο....

Και δεν προδικάζω τίποτα....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: "Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει τη δύναμή του"

Δημοσίευση από fosterer »

aposal έγραψε:
stathis73 έγραψε:Αυτά ακριβώς έπρεπε να βγει και να τα πει ο Αρχιεπίσκοπος και οχι ο Μεσογαιας, εδω ο κόσμος εχει γυρίσει ανάποδα και Ο Αρχιεπίσκοπος αλλου κοιτάζει, είμαι οργισμένος για αυτήν την απαθή στάση που κρατάει εκτός εάν ετσι του "έχουν" πει να κάνει, οπότε λυπάμαι πολύ.
Την προηγούμενη εβδομάδα κάποιοι γνωστοί μου τον γύρεψαν για μια συζήτηση και τους ειπώθηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται εκτός Ελλάδος.
Καλά,ο αρχιεπίσκοπος δεν ήταν Γερμανία για θέμα υγείας? :roll:
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Επέστρεψε, αλλά προφανώς ξαναέφυγε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
ΜΑΡΙΑ
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΑ »

Να είναι καλά αυτός ο ευλογημένος Ιεράρχης που στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε μας στηρίζει και προσεύχεται για εμάς..προσωπικά μπροστά σε αυτόν πραγματικά τον κυκεώνα προβλημάτων που έχουν προκύψει από αυτή την οικονομική δυσπραγία , δεν ξέρω πως να αντιδράσω..οι άνθρωποι υποφέρουν, δεν έχουν πλέον τα προς το ζήν , οι ψυχολογικές ασθένειες στα φόρτε τους, επικρατεί μια γενικευμένη απαισιοδοξία, προσπαθεί ο κόσμος από κάπου να πιαστεί ...αλλά...εις μάτην.Έχω νίψει τας χείρας μου και λυπάμαι που το λέω χειρότερα θα πάμε και όχι καλύτερα.Αυτό που κατά την ταπεινή μου γνώμη μένει ..είναι η ελπίδα προς τον Κύριο και η εγρήγορσή μας σε συνδυασμό με προσευχή και πίστη ότι ο Θεός δεν θα μας αφήσει!Πάντα μας βοηθούσε και είμαι σίγουρη ότι κάτι θα βγει από όλα αυτά.Παιδιά Του είμαστε τι στο καλό !!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

aposal έγραψε:Επέστρεψε, αλλά προφανώς ξαναέφυγε!
Επανέρχομαι γιατί είπα κάτι που δεν είναι αληθές. Αυτήν την εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος είναι εδώ. Σήμερα συνήλθε η πρώτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας υπό τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Οσο για τον σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο, νομίζω ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι κοσμεί την Εκκλησία μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

κάποιοι πήραν άλλη θέση...

Δημοσίευση από Ermite »

Ο πάσχων Μανδραβέλης (το πάσχων δεν είναι δικό μου, κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο) φρόντισε ακαριαία να προστατεύσει τους τυράννους μας και να αποδυναμώσει -όπως νόμιζε- την Εγκύκλιο του Μεσογαίας.

Να σημειωθεί ότι η Εγκύκλιος αυτή, μετά από πρόταση του Βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης Λευτέρη Αυγενάκη, περάσθηκε στα Πρακτικά της Βουλής!

Έγραψε, λοιπόν, ο φωστήρας Μανδραβέλης, ο οποίος στο Face Book δηλώνει περίφανα ΑΘΕΟΣ, έγραψε ένα άρθρο με τίτλο:
Ιησούν ή Μεσογαίας Νικόλαον;
Τί προτιμάτε; Ο Ιησούς είπε να πληρώνετε Φόρους. Ο Μεσογαίας έβγαλε δικό του Ευαγγέλιο!..
http://www.medium.gr/index.php?option=c ... &Itemid=79

Εγώ θέλω να δηλώσω: Ούτε Ιησούν (εν προκειμένω) ούτε Μεσογαίας. ΠΑΣΧΟΝ, ΠΑΣΧΟΝ !!!

Καλά, δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος ότι οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές;;
Δεν έχει, επίσης, τη στοιχειώδη ιστορική γνώση ότι το Ρωμαϊκό Κράτος ήταν κατ'εξοχήν Κράτος Δικαίου, και δεν διέπραττε τέτοιες τρέλλες ούτε καν για τους υποτελείς τους;

Αλλά, βέβαια, ο κύριος Πάσχων δεν πάσχει μισθολογικά. Απ'ό,τι γνωρίζουμε οι μισθοί για τη θέση του φθάνουν τις 10.000 e μηνιαίως. Άρα, έχει την αίσθηση ότι δεν κινδυνεύει. Ακόμη και αν βουλιάξει ολόκληρη η Πατρίδα. Ξέρουν αυτοί..

Α, θυμηθείτε ότι στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, όπου και τότε ο Μεσογαίας βρέθηκε κοντά στο λαό και έδωσε διαιτητική λύση, και ο αγώνας του λαού δικαιώθηκε, ο Πάσχων είχε λάβει θέση (τί άλλο;) εναντίον του λαού και υπέρ της Κυβερνητικής Καταστολής.

Επαναλαμβάνω λοιπόν και σας προτρέπω και σας να ψηφίσετε: ΠΑΣΧΟΝ ΠΑΣΧΟΝ !!!
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

κάποιοι πήραν άλλη θέση...

Δημοσίευση από Ermite »

Ξέχασα και κάτι:

Έτσι, που το λέει ο Μανδραβέλης "Ιησούν ή Νικόλαον" μου θυμίζει το ερώτημα του Πιλάτου, και στα χείλη ενός Αθεϊστή μου πάει το ρήμα "να κρεμάσω".

Ποιόν θέλετε να κρεμάσω: Ιησούν ή Νικόλαον;;

- και τους δυό θα ήθελες κύριε Πάσχο, που δηλώνεις μάλιστα στο Face Book ότι στις πολιτικές σου απόψεις είσαι πολύ ελεύθερος και αδούλωτος!!!
https://www.facebook.com/paschosm?sk=info

ΥΓ. όσο για τους μισθούς των μεγαλοδημοσιογράφων, ρίξτε μιά ματιά:
http://anergoidimosiografoi.blogspot.co ... 02/tv.html
http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apo ... lefta.html
http://www.inprecor.gr/index.php/archives/42050
κλπ κλπ
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: κάποιοι πήραν άλλη θέση...

Δημοσίευση από stathis73 »

Ermite έγραψε:Ο πάσχων Μανδραβέλης (το πάσχων δεν είναι δικό μου, κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο) φρόντισε ακαριαία να προστατεύσει τους τυράννους μας και να αποδυναμώσει -όπως νόμιζε- την Εγκύκλιο του Μεσογαίας.

Να σημειωθεί ότι η Εγκύκλιος αυτή, μετά από πρόταση του Βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης Λευτέρη Αυγενάκη, περάσθηκε στα Πρακτικά της Βουλής!

Έγραψε, λοιπόν, ο φωστήρας Μανδραβέλης, ο οποίος στο Face Book δηλώνει περίφανα ΑΘΕΟΣ, έγραψε ένα άρθρο με τίτλο:
Ιησούν ή Μεσογαίας Νικόλαον;
Τί προτιμάτε; Ο Ιησούς είπε να πληρώνετε Φόρους. Ο Μεσογαίας έβγαλε δικό του Ευαγγέλιο!..
http://www.medium.gr/index.php?option=c ... &Itemid=79

Ο Διονυσης οπως ολοι μας το ειπε πιο πάνω...
dionysisgr έγραψε:Tωρα θα δειτε σε λιγο καιρο, πως θα αρχισουν να βγαινουν,
ολως τυχαιως, και συμπτωματικα,
και με μια "αδολη", για την Εκκλησια ταχα μου, (ναι, ναι...)
"αγωνια για την "αληθεια", και την "καθαρση",
(θυμαστε επι Χριστοδουλου του μακαριστου;)
απο τα προθυμα και ξεπουλημενα, μμε και μη, και τα παπαγαλακια τους,
διαφορα "σκανδαλα", απο την επαρχια του Νικολαου.

Ξερει το "συστημα", πως να τακτοποιει "επιστημονικα", αυτες τις περιπτωσεις των ατακτων.
Οποιο "παιδακι" βγαλει γλωσσα, στην γωνια.. και να μαθει να μην μιλαει.

Καλα κουραγια λοιπον, στον αξιο αυτο Ιεραρχη,
καθως επιλεγει σιγα σιγα τον μοναχικο και ηρωϊκο,
δρομο του Πειραιως και οποιος αντεξει.

Ο Κυριος να τους σκεπει και να τους στερεωνει.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Τους εφαγα αν τον αγγιξουνε δεν του σωζει τιποτα........

ελεησον με ο Θεος
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Κήρυγμα αγάπης από τον Θερμοπυλών Ιωάννη
Oct 5, 2011 - Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr, με πληροφορίες από την τοπική εφημερίδα Ανεξάρτητος Παρατηρητής

Εικόνα

Κήρυγμα αγάπης προς τον πλησίον και τον ξένο έκανε ο Επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης, ο οποίος πριν λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Χολαργού, βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν ενορίτη που διαμαρτύρονταν για την παρουσία των αλλοδαπών στην Ελλάδα. Ο Θερμοπυλών Ιωάννης, ο οποίος διακρίνεται για την σεμνότητα και την καλλιέργεια του, προέτρεψε τους πιστούς να δείξουν «το αληθινό πρόσωπο του χριστιανού», ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την χώρα.

Το επεισόδιο, όπως μας πληροφορεί η ενημερωτική ιστοσελίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ξεκίνησε την στιγμή που ο Επίσκοπος Θερμοπυλών αναφερόταν στο απόσπασμα της ευαγγελικής περικοπής, περί της χριστιανικής αγάπης, που ζητεί αγάπη ακόμη και προς τον εχθρό μας.

Τότε, αναφέρει το ρεπορτάζ του ενημερωτικού ιστοτόπου, ένας ενορίτης φώναξε δυνατά:

--Αγάπη και προς τους αλλοδαπούς;

Ψύχραιμος ο επίσκοπος Θερμοπυλών, αντέτεινε:

-Βεβαίως και προς τους αλλοδαπούς. Οφείλουμε να κάνουμε προς αυτούς, αυτό που θα θέλαμε να κάνουν εκείνοι προς εμάς.

Όμως ο ενορίτης, έχοντας το ίδιο οργισμένο αλλά και ειρωνικό ύφος και με πιο δυνατή φωνή, συνέχισε:

---Ήρθαν εδώ να μας σκοτώσουν, να βιάσουν τις γυναίκες μας κι εμείς να τους δείχνουμε αγάπη;

Κρατώντας χαμηλούς τόνους ο Θερμοπυλών Ιωάννης, συνέχισε:

--Δεν έχω αντίρρηση να κάνουμε διάλογο. Μπορείτε να'ρθείτε εδώ μπροστά για να σας βλέπει και ο κόσμος. Νομίζετε πως ό,τι σας λέγω είναι δικοί μου λόγοι; Όσα ακούτε είναι παρμένα από το άγιο Ευαγγέλιο, είναι ο Λόγος του Χριστού, είναι αυτά που διδάσκει η χριστιανική μας πίστη. Υποτίθεται πως όσοι έρχονται στο χώρο αυτό έχουν ενστερνιστεί τον Λόγο του Κυρίου, είναι πιστοί και προσπαθούν να εφαρμόζουν το λόγο του Χριστού μας. Εάν στο χώρο αυτό έρχονται όσοι δεν έχουν τι να κάνουν και απλώς έρχονται για να περάσουν την ώρα τους, ή να εκτονώσουν την οργή τους, δεν πράττουν σωστά.

Κατανοώ ότι αυτό το διάστημα που ο τόπος μας και ο ελληνισμός εξευτελίζονται και από τους δικούς μας πολιτικούς και από τους πολιτικούς του εξωτερικού, η καρδιά μας έχει σκληρύνει. Τώρα όμως που αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα, τώρα καλούμεθα να δείξουμε το αληθινό πρόσωπο του χριστιανού. Ο χριστιανός φαίνεται στα δύσκολα και όχι όταν διανύει μια εύκολη ζωή, όπου κάνοντας περιστασιακά καλές πράξεις, λέει ότι είναι καλός χριστιανός. Αυτός είναι ο κατ' επίφαση χριστιανός. Ο χριστιανός που θέλει να ακολουθήσει τον Λόγο του Κυρίου οφείλει να φανεί σε συνθήκες δύσκολες. σαν και αυτές που βιώνει στις μέρες μας η Πατρίδα. Η ζωή του ίδιου του Χριστού που έδωσε απεριόριστη αγάπη προς όλους και προς αυτούς που Τον σταύρωσαν, δίνει το ιδανικό παράδειγμα για όλους μας.

Τα λόγια του Επισκόπου Θερμοπυλών Ιωάννη προκάλεσαν αίσθηση τους πιστούς οι οποίοι αμέσως μετά έσπευσαν να λάβουν την ευχή του και να τον ευχαριστήσουν για τα λόγια αγάπης και πνευματικής οικοδομής σε μια κρίσημη εποχή που οι κραυγές σκεπάζουν κάθε σοβαρό και συγκροτημένο λόγο.

Πηγή: amen.gr
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”