Εκκλησία και έκτακτη εισφορά

Συντονιστής: Συντονιστές

Να εξαιρεθεί από την έκτακτη εισφορά

Η περιουσία της Εκκλησίας συνολικά
1
9%
Μόνο οι Ιεροί Ναοί και οι Ιερές Μονές
3
27%
Μόνο οι Ιεροί Ναοί ,οι Ιερές Μονές και τα ανεκμετάλευτα ακίνητα
5
45%
Να μην εξαιρεθεί τίποτα
2
18%
Δεν ξέρω
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι

Σύνολο ψήφων: 11

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Εκκλησία και έκτακτη εισφορά

Δημοσίευση από filotas »

vasilisalt έγραψε:Και να πω και κάτι άλλο σε σχέση με αυτό που έγραψε ο Νίκος.
Οι μητροπόλεις έχουν οργανωμένα λογιστήρια και συμφωνώ πως είναι οκ.
Τους ελέγχει όμως κάποιος;
Δηλαδή λέω Π.Χ. αν υπερτιμολογηθεί ένα έργο Χ10, υπάρχει κάποιος να ελέγξει;;;
Αυτό φυσικά ισχύει για όλο το Δημόσιο και ιδιαίτερα τα ΝΠΔΔ. Θεωρητικά ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στην πράξη δεν ξέρω. Ελέγχεται κανείς;
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

panagiotisspy έγραψε: Και όλα αυτά που συζητάμε εδώ και στο άλλο θέμα, τα εξέθρεψε το ψέμμα. Και ο εγωισμός.
.
Διαφωνώ με αυτό που ίσως λάθος κατάλαβα ότι είπες
Ο κόσμος που "ενοχλήθηκε" από αυτό που άκουσε είτε από παραπληροφόρηση είτε από ελειπή ενημέρωση ή και εμείς εδώ που δεν ψηφίσαμε μέχρι τώρα να εξαιρεθεί σε όλα η Εκκλησία ,μας εξέθρεψε το ψέμα και ο εγωϊσμός ; η έλειψη αγάπης ;
Το ότι προβληματίστηκε ο κόσμος γιατί περνάει πολύ δύσκολα οικονομικά δεν σημαίνει ότι τον εξέθρεψε το ψέμα και ο εγωϊσμός
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

lovethink έγραψε:
panagiotisspy έγραψε: Και όλα αυτά που συζητάμε εδώ και στο άλλο θέμα, τα εξέθρεψε το ψέμμα. Και ο εγωισμός.
.
Διαφωνώ με αυτό που ίσως λάθος κατάλαβα ότι είπες
Ο κόσμος που "ενοχλήθηκε" από αυτό που άκουσε είτε από παραπληροφόρηση είτε από ελειπή ενημέρωση ή και εμείς εδώ που δεν ψηφίσαμε μέχρι τώρα να εξαιρεθεί σε όλα η Εκκλησία ,μας εξέθρεψε το ψέμα και ο εγωϊσμός ; η έλειψη αγάπης ;
Το ότι προβληματίστηκε ο κόσμος γιατί περνάει πολύ δύσκολα οικονομικά δεν σημαίνει ότι τον εξέθρεψε το ψέμα και ο εγωϊσμός
Εννοείται πως δεν εννοούσα αυτό αδελφέ.
Προς Θεού....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

Αφού υπάρχουν εξαιρέσεις να μην πληρώσει κανείς τον άδικο και παρανοικό φόρο. Ανυπακοή και εκλογές εδώ και τώρα! Να φύγουν οι ψεύτες από την εξουσία!
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

stathis73 έγραψε:

Οι μόνες υπερβάσεις γίνονται και μάλιστα σκανδαλωδώς υπέρ πχ: ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ- ΑΕΚ 169 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΈΓΟΝΤΑΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ εαν εγώ χρωστάω στο ΙΚΑ ή στην ΔΕΗ 100-200 ευρώ ή δεν μου δίνουν φορολογική ενημερότητα ή μου κόβουν το ρεύμα.

Σε αυτό το κράτος ΔΙΚΑΙΟΥ ΖΕΙΣ και ολα τα άλλα ειναι να χαμε να λέγαμε.
lovethink έγραψε:Για τους αθλητικούς συλλόγους που θα εξαιρεθούν δεν βλέπω αντιδράσεις :lol:
Οπως βλέπεις Μανο εγω μιλάω και για αθλητικα σωματεια.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
stathisekp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathisekp »

Αυτό που θα πω ξεφεύγει από το θέμα όσον αφορά την εκκλησία και την έκτακτη εισφορά.
Θέλω όμως να δώσω ορισμένα παραδείγματα. Στη κατάσταση που δόθηκε στη δημοσιότητα για εταιρίες μεγαλοοφειλέτες (>150.000 ευρώ) υπάρχουν και εταιρίες φαντάσματα, και μάλιστα είναι η πλειοψηφία, πουσημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν. Δηλαδή: ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ: έκλεισε το 2005 ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ έκλεισε το 2009 Σ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΕ έκλεισε το 1988. ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ κάηκε το 1983(;) κ.ο.κ.
Επίσης κάτι σχετικά με το αλαλούμ που επικρατεί στους νέους κεφαλικούς φόρους. Στην έκτακτη εισφορά αλληλεγύης, μου υπολόγισαν και την αποζημιωση που πήρα όταν έκλεισε η δουλειά μου. Ρώτησα αν θα πρέπει να περιμένω τον επανυπολογισμό και μετά να παω να πληρώσω και δεν ήξεραν να μου απαντήσουν!!!!
Επίσης (άλλο προσωπικό βίωμα). Κάθε χρόνο έπαιρνα επιστροφή από φόρο εισοδήματος, φέτος ήρθε το εκκαθαριστικό, πέρασα για έλεγχο αλλά τα λεφτα δεν κατατέθηκαν στη Τράπεζα γιατί βρήκαν εκκρεμότητα απο μια εταιρία που είχα το 1990!!!!
Δεν την βρίσκουν κλεισμένη. Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι ο λογιστής, ως φαίνεται, δεν την είχε κλείσει την εταιρία και ήδη έχει μετακομίσει σε επαρχία. Σε ερώτησή μου πως και 21 χρόνια τώρα δεν με ενόχλησε κανείς για οτιδήποτε δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Και τώρα ψάχνω να δω τι μπορώ να κάνω ώστε να την κλείσω.
Βέβαια φταίω και εγώ γιατι ο λογιστής που ήταν και φίλος και δεν είχα το μυαλό να τον ρωτήσω τι έκανε τελικά με την εταιρία και να μου δώσει τα χαρτιά του κλεισίματος.
(Συγνώμη που έφυγα από το θέμα αλλά όπως καταλαβαίνετε, με "καίει" και ήθελα κάπου να πω τον πόνο μου!!!)
Δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Αυτονόητη η εξαίρεση των Ιερών Ναών και Μονών» - Δήλωση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας

Παρέμβαση στο ζήτημα της έκτακτης φορολόγησης των ακινήτων και της εξαίρεσης απ' αυτήν των Ιερών Ναών και Μονών, έκανε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μιλώντας στο δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας 9,84 FM, ύστερα από πρόσκληση δημοσιογράφου του Σταθμού.

Ο κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι «Όταν μιλούμε για τα κτίρια των Ιερών Ναών αλλά και για οποιαδήποτε άλλα κτίρια ανήκουν στην Εκκλησία, μιλούμε για κοινόχρηστους χώρους λατρείας και κοινωνικής προσφοράς. Είναι χώροι που ανήκουν στο λαό.

Φαντάζεστε να χρειαστεί μια ενορία, αυτή την στιγμή, να φορολογηθεί όταν είναι υποχρεωμένη να καλύψει τεράστιες ανάγκες σε απόρους και φτωχούς, μόνο και μόνο γιατί έχει ένα κτίριο, τον Ναό, στον οποίο λειτουργούνται άνθρωποι; Νομίζω ότι απλώς έγινε το αυτονόητο».

Ερωτηθείς για την ενόχληση μιας μερίδας ανθρώπων από την εξαίρεση της Εκκλησίας, απάντησε:

«Δυστυχώς είναι θύματα ενός μύθου που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα περί αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας. Εγώ συμφωνώ απόλυτα να φορολογηθεί η Εκκλησία και φορολογείται κανονικά, αν π.χ. διαθέτει διαμερίσματα που νοικιάζονται. Αλλά όταν πρόκειται για ιδρύματα, όταν είναι κοινόχρηστοι χώροι, που φιλοξενούν ενδεείς ανθρώπους και απόρους. Περνά από το μυαλό κανενός ότι αυτά είναι δίκαιο να φορολογηθούν;»

http://synodoiporia.blogspot.com/2011/0 ... _8007.html
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

Νομίζω είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η ανάγκη διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”