babisgr έγραψε:
Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μεγάλωσαν σε άθρησκες οικογένειες ακούγοντας συνέχεια αρνητικά σχόλια για τη θρησκεία μας. Μήπως πρέπει να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας να τους μάθουμε την αλήθεια; Ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο πρέπει με το λόγια αλλά κυρίως με το τρόπο ζωής του να διδάσκει στους φίλους του που δεν γνωρίζουν. Θα μου πεις μπορούν να ψάξουν και να μάθουν, έλα όμως που ο άνθρωπος σήμερα έχει μέσα του την αμφισβήτηση γιατί με τους καιρούς που ζούμε...
<<΄Ομορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος …>>
Καλά τα λες Χαράλαμπε ,όμως δεν είναι πάντα έτσι.
Έμπαινα σε ένα σάιτ που εκ πρώτης όψεως σου έδινε την εντύπωση πως ήταν ορθόδοξο ,μόνο όμως που ορθόδοξο δεν ήταν .Ντυμένο λοιπόν με <<Ορθοδοξία>> , έλεγε πράγματα ανήκουστα.
Όταν έλεγα το σωστό ,την ορθόδοξη άποψη επί κάποιου συγκεκριμένου θέματος ,απαντούσαν ένας δυο και προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν <<του λόγου των το αληθές>> με ιστορικά δήθεν στοιχεία που προέρχονταν από μελέτες της αρχαιοελληνικής παράδοσης και συνυφασμένης με τα κατορθώματα των αρχαίων Ελλήνων και ….και …
Αυτοί τα δικά τους –κάθε φορά γίνονταν και περισσότεροι –κι εγώ τα δικά μου .
Δεν μπορώ να καταλάβω την ηρεμία που είχα κάθε φορά μ` αυτά που έλεγαν .
Αντίθετα αυτοί αν και μιλούσαν κάποιες φορές για Χριστό και Αγίους ,είχαν άκρως επιθετικό ύφος και συμπεριφορά και συνέχιζαν και έλεγαν και περιστρέφονταν με πείσμα γύρω από την Ολυμπία ,τους Δελφούς ,τα γεωμαγνητικά πεδία ,τα…τα..που καθορίζουν τις σκέψεις μας ,τις αποφάσεις μας ,τις τύχες μας ,τα πάντα και που σαν Έλληνες θα πρέπει να τα πιστεύουμε ,γιατί αλλιώς περιφρονούμε την ένδοξη ιστορία και καταγωγή μας και …όλες τις βλακείες που υπάρχουν .
Έμεινα αρκετό καιρό να λέω και να αποκαλύπτω την Αλήθεια .
Αποτέλεσμα;
Τις σχέσεις των δυο μερών τις χώριζε άβυσσος αγεφύρωτη.
Έχασα τον καιρό μου;
Νομίζω ναι.
Τα άτομα αυτά δεν ήταν τυχαία .Φαίνονταν από το γράψιμό τους ,τα επιχειρήματά τους ,τη στάση του ,από πολλά .
Τους αποκάλεσα Σέκτα και έφυγα.