Τους κληρικούς τούς θέλουμε μπροστάρηδες στην κοινωνία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Τους κληρικούς τούς θέλουμε μπροστάρηδες στην κοινωνία

Δημοσίευση από filotas »

Αρχιεπίσκοπος "Τους κληρικούς τούς θέλουμε μπροστάρηδες στην κοινωνία"
Δευτέρα, 15 Νοέμβριος 2010 - Συντάχθηκε απο τον/την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Εικόνα

Περίπου πενήντα νέους κληρικούς υποδέχθηκε, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ΄Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τη Δευτέρα το πρωί, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το αρχικό καλωσόρισμα απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Πρωτοπρ. π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στον ιστορικό ρόλο της ενορίας στη ζωή της Εκκλησίας, ενώ αναφέρθηκε και στη σύγχρονη ανάγκη Ποιμαντικής των νέων κληρικών, η οποία οδήγησε άλλωστε και στη σύσταση του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως.

Ακολούθησε η ομιλία του Μακαριωτάτου προς τους υποψήφιους κληρικούς, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε τη σπουδαιότητα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως.

«Το Ι.Π.Ε. έρχεται επικουρικά να συμπληρώσει, με το πολύπλευρο παιδευτικό του έργο, την κατάρτιση των υποψηφίων κληρικών, σε συνεργασία με τους πνευματικούς τους, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρίσματα και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα εκάστου, προκειμένου να τους αξιοποιήσει κατά τον καταλληλότερο τρόπο για τις ποικίλες και μεγάλες ανάγκες της εκκλησιαστικής διακονίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Τον πρώτο ρόλο όμως», πρόσθεσε, «έχει σε κάθε περίπτωση η ελευθερία της βουλήσεως του νέου υποψηφίου ιερωμένου και ο διάλογος του καθενός με τον εαυτό του, με τον πνευματικό του και με τον Θεό».

«Τους κληρικούς τούς θέλουμε μπροστάρηδες στην κοινωνία, και όχι μεμψίμοιρους ουραγούς. Αυτό να έχετε πάντα ως κατευθυντήρια αρχή στη ζωή σας ως ανεξάρτητες προσωπικότητες», τόνισε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Μακαριώτατος.

Πηγή: www.romfea.gr
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Τους κληρικούς τούς θέλουμε μπροστάρηδες στην κοινωνία

Δημοσίευση από theodosis79 »

Πόσο πολύ έχουν λείψει αυτά τα λόγια από άμβωνος. Φτάσαμε στο σημείο όποιος βρίζει και προσβάλλει ιεράρχες και ιερείς να εκλέγεται δήμαρχος. Και μετά έχουμε το θράσος να παραπονιόμαστε για ότι παθαίνουμε.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

theodosis79 έγραψε:Πόσο πολύ έχουν λείψει αυτά τα λόγια από άμβωνος. Φτάσαμε στο σημείο όποιος βρίζει και προσβάλλει ιεράρχες και ιερείς να εκλέγεται δήμαρχος. Και μετά έχουμε το θράσος να παραπονιόμαστε για ότι παθαίνουμε.
Πάντοτε οι άξιοι καθυβρίζονταν και λοιδωρούντο.

Αυτό έπρεπε να έχει υπ' όψιν του ο Θεσσαλονίκης, όταν είπε μπροστά στις κάμερες στον Μπουτάρη "όσο ζω εγώ, δημαρχείο εσύ δεν θα δεις".

Να με συγχωρήσετε αλλά αυτό ήταν απαράδεκτο και δεν έπρεπε να το πει ο Παναγιώτατος. Δεν είναι δυνατόν να παρεμβαίνει στην ψήφο του λαού ο κλήρος.

Και στην ουσία με αυτόν τον τρόπο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έχρισε δήμαρχο αυτόν εις τον οποίον απευθυνόταν κατά τη γνώμη μου, δεδομένης και της ελάχιστης διαφοράς με την οποία εξελέγη.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

panagiotisspy έγραψε:
theodosis79 έγραψε:Πόσο πολύ έχουν λείψει αυτά τα λόγια από άμβωνος. Φτάσαμε στο σημείο όποιος βρίζει και προσβάλλει ιεράρχες και ιερείς να εκλέγεται δήμαρχος. Και μετά έχουμε το θράσος να παραπονιόμαστε για ότι παθαίνουμε.
Πάντοτε οι άξιοι καθυβρίζονταν και λοιδωρούντο.

Αυτό έπρεπε να έχει υπ' όψιν του ο Θεσσαλονίκης, όταν είπε μπροστά στις κάμερες στον Μπουτάρη "όσο ζω εγώ, δημαρχείο εσύ δεν θα δεις".

Να με συγχωρήσετε αλλά αυτό ήταν απαράδεκτο και δεν έπρεπε να το πει ο Παναγιώτατος. Δεν είναι δυνατόν να παρεμβαίνει στην ψήφο του λαού ο κλήρος.

Και στην ουσία με αυτόν τον τρόπο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έχρισε δήμαρχο αυτόν εις τον οποίον απευθυνόταν κατά τη γνώμη μου, δεδομένης και της ελάχιστης διαφοράς με την οποία εξελέγη.
ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ...

ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ.
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Το θέμα είναι άλλο. Παρακαλώ πολύ τα περί Άνθιμου και Μπουτάρη σε άλλο topic.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχω την άποψη ότι δεν είναι ο μόνος Μητροπολίτης που αναμίχθηκε στις εκλογές, πράγμα απαράδεκτο! Αλίμονο αν η Εκκλησία διαιρεί τους πιστούς ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός.
Με συγχωρείς Νίκο, που παρεμβαίνω.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Θα μπορούσαν να είναι μπροστάρηδες αν το ήθελαν, και είναι σε πολλά μέρη της Ελλάδας ,.....
όμως σε πολλά άλλα δεν έχουν καμία υποστήριξη από εμάς , τον λαό, και έτσι καταλήγουν ουραγοί.

Δόξα τω Θεώ Πάντων Ένεκεν
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”