Ο κίνδυνος της τηλεόρασης

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ο κίνδυνος της τηλεόρασης

Δημοσίευση από eleimon »

13 Λόγοι για τους οποίους η τηλεόραση γίνεται επικινδυνη

1. Όταν σε κάνει να αμελείς τα καθήκοντά σου

2. Όταν σε κάνεινα χάνεις τον ύπνο σου

3. Όταν την χρησιμοποιείς για να «ξεφορτώνεσαι» τα παιδιά σου

4. Όταν οι σκηνές της σε κάνουν να χάνεις την πνευματικότητά σου

5. Όταν σε κάνει να ξεχνάς την πραγματικότητα

6. Όταν σε κάνει να απολαμβάνεις τις σαρκικές σου ορέξεις

7. Όταν τα προγράμματα που βλέπεις σε κάνουν να χαλαρώνεις την αυστηρότητα σου κατά της αμαρτίας

8. Όταν οι διαφημίσεις σε κάνουν να αγοράσεις πράγματα που δεν τα έχεις ανάγκη

9. Όταν σε κάνει να βαριέσαι τη συντροφιά της οικογένειάς σου

10. Όταν σε κάνει να χάνεις το συναίσθημα της προτεραιότητας

11. Όταν λυπάσαι για ορισμένα προγράμματα που δεν μπόρεσες να παρακολουθήσεις

12. Όταν μαλώνεις με τους άλλους που θέλουν να δουν άλλα προγράμματα απο ότι θέλεις εσύ

13. Όταν για χάρη της αμελείς την προσωπική ώρα προσευχής[/color]
[/b]

JesusLovesYou.gr
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: τηλεοραση και κινδυνοι

Δημοσίευση από Dimitra79 »

Προσωπικά, πιστεύω πως η τηλεόραση έχει περάσει σχεδόν σε δεύτερη μοίρα στη ζωή μας και την θέση της την έχει πάρει πλέον το ίντερνετ γιατί τα ποιό πάνω κ χειρότερα τα περιέχει κ το διαδύκτιο. Λόγοι που όχι μόνο μας κάνουν να απομακρυνόμαστε απο την προσευχή αλλά και απο τις διαπροσωπικές μας σχέσεις με τους άλλους.
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Η τηλεόραση και το INTERNET κατά τη γνώμη μου είναι εργαλεία όταν χρησιμοποιούνται σωστά . Η δυνατότητα που έχουμε να ανταλλάσουμε απόψεις στην παρούσα σελίδα. Οον αφορά άλλες οδούς και πρακτικές , αυτά ΄εχουν να κάνουν με το πόσο εγκρατής είναι ο καθένας μας . Θέλει αρετή κάθε πράξη και σκέψη στην πορεία της ζωής μας.
ο Χριστός σώζει....
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΙΔΙΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ
ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΝΟΝΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ.
ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Νέα Εποχή και "Νέα" Τηλεόραση

Δημοσίευση από Andreasmas »

Θέλησα να δημοσιεύσω το παρακάτω κείμενο ,
αφενός μεν για την καταπληκτική ικανότητα της συγγραφέως ,Δάφνης Βαρβιτσιώτη, να αποδίδει στα ίσα την τηλεοπτική εξαχρείωση που μέσω ενός κουτιού βομβαρδίζονται σκέψεις και συνειδήσεις και που καθιστούν τον άνθρωπο ,την κορωνίδα της δημιουργίας , μια άβουλη μηχανή του τρόμου, μια μηχανή που έχει προγραμματιστεί να σκοτώνει ,να βιάζει και στο τέλος να αυτοκαταστρέφεται μέσα στην αγνωσία και μίσος που κληροδότησε από την αδιαφορία μας .

και αφετέρου δε να επισημάνω κι εγώ με δυο λόγια τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα παιδιά μας ,από την τηλεόραση.

Ο λαός μας ,εμείς οι γονείς ιδιαίτερα ,πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε και να ξεσηκωθούμε .Να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας .

Κινδυνεύουν τα παιδιά μας.
Κακοποιείται η ψυχή τους και διαστρέφεται η σκέψη τους.
Διαφθείρεται το πνεύμα τους,
Εξαφανίζεται η παιδικότητά τους .
Τα παιδιά μας ,έγραψε ένας Εκπαιδευτικός –Ψυχολόγος, διδάσκονται από την ελληνική τηλεόραση να κοροϊδεύουν ,να εκφοβίζουν ,να ταπεινώνουν ,να εκμεταλλεύονται ,να χάνουν κάθε αίσθηση διακριτικότητας ,ανθρωπισμού ,σεβασμού.
Αυτό εκδηλώνεται εναντίον των συμμαθητών τους (σχολικός εκφοβισμός),
αλλά και μακροπρόθεσμα εναντίον όλων μας.
Γι` αυτό και συναντούμε παιδιά να ταπεινώνουν ,με τα πιο κακεντρεχή
και δηλητηριώδη σχόλια ,συμμαθητές τους –όχι μόνο σχετικά με την εμφάνιση ή τη σχολική απόδοση ,όπως συνέβαινε παλαιότερα –αλλά για το γεγονός π.χ. ότι πέθανε ο πατέρας ενός μαθητή από καρκίνο. Ή επειδή ένα μέλος της οικογένειάς του νοσηλεύται σοβαρά άρρωστο.

Με αυτά γελάνε κάποια παιδιά σήμερα.
Μας σοκάρει;
Γιατί;
Τι περιμένουμε ,όταν τα παιδιά διδάσκονται τη γελοιοποίηση του ανθρώπινου πόνου και αδυναμίας από τον πιο συχνό τους σύντροφο ,την ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;
Πώς ύστερα από τέτοιους ευτελισμούς και κλονισμούς ,ο ευπαθής παιδικός εγκέφαλος να μη πάθη καθολική διάσειση;
Πώς να μη καταντήσει σε πνευματική αναπηρία και ηθικό ξεχαρβάλωμα;

Αλλά από μια τέτοια νέα γενιά τι εργάτες ,τι επιστήμονες ,τι στρατιώτες ,τι κυβερνήτες θα βγουν ,για να εργασθούν στην κοινωνία ,να κυβερνήσουν τη χώρα;

Τους φθορείς και διαφθορείς της παιδικής ψυχής ο ιερός Χρυσόστομος τους χαρακτήριζε και παιδοκτόνων χειρότερους ,γιατί εγκληματούν κατά της παιδικής ψυχής.

Και το χειρότερο, όπως σημειώνουν οι Κυριακάτικοι Τάιμς:
<<Ολόκληρες οικογένειες παρακολουθούν πλάι πλάι ,σχολιάζοντας αμέριμνα τις πιο νοσηρές εκπομπές ,καρφωμένες μπροστά στη συσκευή που αντικατέστησε τους παραδοσιακούς τόπους και τρόπους συγκεντρώσεως της οικογένειας.

Ο Θεός ας μας ελεήσει .
Πολλές οι ανομίες μας .
Ας μας βοηθήσει να μεταμορφωθούμε με τη Χάρη Του ,αφού κι εμείς επιδείξουμε την ανάλογη θέλησή μας, για τον ιερό αυτό σκοπό .
http://www.impantokratoros.gr/nea_epoxh ... sh.el.aspx
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Νέα Εποχή και "Νέα" Τηλεόραση

Δημοσίευση από LOCKHEART »

"Παν μέτρον Άριστον"

Με προσοχή , πληροφόρηση, ενημέρωση...

Αν κόψεις απο τα παιδια την τηλεόραση ενω οι φίλοι του , του λένε το είδες εκεινο; το αλλο ; κλπ για σχολιασμό η για χαβαλέ θα νιώθει άσχημα και θα λεει οτι "η μαμα δν με αφήνει να βλέπ διοτι την θεωρει δαιμονική κλπ" φαντασου χιουχαρισμα που θα φαι μετα θα ακολουθησει το δρομο της αντιδρασης οποτε ας μην απορησει ο γονιος αν γινει το παιδι "νεα τζουλια".

Μακρια απο της ακρότητες του στυλ . Κοψε την TV , το internet, μην ακους μουσική , μην πας θεατρο, μην εκεινο μην το αλλο .

Μην σας πω περιπτώσεις απο Ορθοδοξους γονεις που έδωσαν ακραια παιδεία στα παιδια τους Ορθοδοξη μεν και τώρα τα παιδια ειναι στο αλλο ακρο ....

Συμφωνω με το κείμενο 100% απλά θελει διάκριση να κάνουμε επιλογές και εντάξει κάποιες φορές μπορει να ακολουθήσουμε την παρεα σε καποια εξοδο η προγραμμα αυτο δεν μας δαιμονοποιηεί.

πχ Ενα παράδειγμα για το γήπεδο : Πανε 10 ατομα στο γήπεδο ο ένας πάει για να δει εναν φιλο του που αγωνίζεται , ο αλλος για την ομαδα του που αγωνιζεται και να παρακολουθησει ενα αθλητικο γεγονός που μαλιστα το ευλογουν και οι ιερεις , ο αλλος για να βγασφημισει , ο αλλος για να σπασει κλπ.

Δεν μπορουμε να πουμε οτι το γηπεδο ειναι δαιμονικο η οσοι πανε εκει το θεμα ειναι η συνειδηση και η προαιρεση πισω απο τα πραγματα και τις πραξεις με λιγα λογια η αιτιοκρατια και οχι η λογικη αφοριστικη λογικη δεν οδηγει πουθενα κατι τετοιο.

Θελει απλα ΠΡΟΣΟΧΗ , ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, ΜΑΧΗ , ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και πανω απ´ολα ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ και ολα θα πανε καλα ....

Οποιος παρει τα ακρα ενα θα πω Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΕΙ !
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

LOCKHEART έγραψε:"Παν μέτρον Άριστον"

Με προσοχή , πληροφόρηση, ενημέρωση...

Αν κόψεις απο τα παιδια την τηλεόραση ενω οι φίλοι του , του λένε το είδες εκεινο; το αλλο ; κλπ για σχολιασμό η για χαβαλέ θα νιώθει άσχημα και θα λεει οτι "η μαμα δν με αφήνει να βλέπ διοτι την θεωρει δαιμονική κλπ" φαντασου χιουχαρισμα που θα φαι μετα θα ακολουθησει το δρομο της αντιδρασης οποτε ας μην απορησει ο γονιος αν γινει το παιδι "νεα τζουλια".

Μακρια απο της ακρότητες του στυλ . Κοψε την TV , το internet, μην ακους μουσική , μην πας θεατρο, μην εκεινο μην το αλλο .

Μην σας πω περιπτώσεις απο Ορθοδοξους γονεις που έδωσαν ακραια παιδεία στα παιδια τους Ορθοδοξη μεν και τώρα τα παιδια ειναι στο αλλο ακρο ....

Συμφωνω με το κείμενο 100% απλά θελει διάκριση να κάνουμε επιλογές και εντάξει κάποιες φορές μπορει να ακολουθήσουμε την παρεα σε καποια εξοδο η προγραμμα αυτο δεν μας δαιμονοποιηεί.

πχ Ενα παράδειγμα για το γήπεδο : Πανε 10 ατομα στο γήπεδο ο ένας πάει για να δει εναν φιλο του που αγωνίζεται , ο αλλος για την ομαδα του που αγωνιζεται και να παρακολουθησει ενα αθλητικο γεγονός που μαλιστα το ευλογουν και οι ιερεις , ο αλλος για να βγασφημισει , ο αλλος για να σπασει κλπ.

Δεν μπορουμε να πουμε οτι το γηπεδο ειναι δαιμονικο η οσοι πανε εκει το θεμα ειναι η συνειδηση και η προαιρεση πισω απο τα πραγματα και τις πραξεις με λιγα λογια η αιτιοκρατια και οχι η λογικη αφοριστικη λογικη δεν οδηγει πουθενα κατι τετοιο.

Θελει απλα ΠΡΟΣΟΧΗ , ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, ΜΑΧΗ , ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και πανω απ´ολα ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ και ολα θα πανε καλα ....

Αν σ` όλα αυτά που γράφεις, αδελφέ ,έχει πρώτο ρόλο η ταπεινή και ειλικρινή προσευχή ,τόσο όσο να ματώσουν τα γόνατα ,τότε συμφωνώ μαζί σου.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

LOCKHEART έγραψε:
δηλαδη τι θα πει ΑΚΡΑ διευκρηνισε το αδελφε μου
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Θέλω να πιστεύω ,Δημήτρη ,εννοεί όταν άλλη είναι η βιωτή μας και άλλη δείχνουμε,δηλ.Φαρισαϊσμός.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Εγω καταλαβα οτι οποιος παρει τα ακρα
δηλαδι δεν ενημερωνεται δεν διαβαζει δεν βλεπει τηλεοραση
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”