Ανοιχτή επιστολή στους Επισκόπους της Ορθοδοξίας μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ανοιχτή επιστολή στους Επισκόπους της Ορθοδοξίας μας.

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Πολύ ωραία τα λές "ψυχούλα" και μακάρι να φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα κάποτε.
Όμως , πρόσεξε , γιατί η εκκλησία μας είναι και φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Νάναι ευλογημένο
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

pilotos έγραψε:Πολύ ωραία ιδέα.
Θα μπορούσε να βγάλει εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος που να τονίζει ότι δεν είναι χριστιανικό να γίνονται μαζικές απολύσεις ανθρώπων για το κέρδος. Θα μπορούσε να καλέσει τους πιστούς να προσφέρουν διαμερίσματα ή μαγαζιά με χαμηλότερες τιμές ενοικίου σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όπως ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους,πολύτεκνους κλπ.
Πολλές ιδέες αλληλεγγύης μπορούμε να προτείνουμε και να δούμε στη πορεία τι μπορεί να εφαρμοστεί...
λυπαμαι αλλα ετσι και βγει τετοια εγκυκλιος το πιο πιθανο ειναι να φριξουν ολοι και να βγαλουν κραυγες τυπου ζητα απο εμας η Εκκλησια να δωσουμε ενω αυτοι δεν ξερουν τι εχουν;
εκεινοι που ειναι χριστιανοι ξερουν νομιζω την ιστορια με τους χιτωνες και δε χρειαζονται εγκυκλιους.
αυτο που χρειαζεται στις μερες που διανυουμε ειναι να φωναζει η Εκκλησια παντου τα λογια του Κυριου και των Αγιων και των Πατερων σχετικα με τη φιλευσπλαχνια και ο εχων ωτα ακουετω και ξερει τον τροπο που θα βοηθησει αν θα ναι προσφορα διαμερισματος ή χρημάτων κτλ... :(

Captain Yannis φυσικα και ειναι και φιλανθρωπικο το εργο της Εκκλησιας, απλως ηθελα να τονισω να μη μεταθετουμε τις δικες μας ευθυνες ως χριστιανοι στις πλατες αλλων, ξερετε τυπου δε θα βοηθησω εγω ουτε εγω εχω να τους βοηθησει η ενορια και εντωμεταξυ εχω δυο κινητα, αμετρητο ρουχισμο κτλ κτλ τα γνωριζουμε ολοι.

Αν ολοι ημασταν πιο ολιγαρκεις, δηλαδη να εχουμε μονο τα απαραιτητα, σιγουρα θα περισσευαν και πολλα χρηματα για να ελεουμε ή για να δημιουργουμε θεσεις εργασιας (που ειναι η καλυτερη λυση).
Ομως εμεις φταιμε, εμεις παρατησαμε τα χωραφια και στεκουν ετσι. Ηρθαμε ολοι στη πολη για μια καλυτερη ζωη και τι καναμε μια τρυπα στο νερο. :(
βλεπω στα μερη μου απεραντα χωραφια ανεκμεταλλευτα οπου αν πας να τα δουλεψεις σε ειρωνευονται κιολας, θεωρειται οτι απετυχες!
αυτη η υποτιμηση της αξιας του ιδρωτα που χυνεται στη γη για μενα ειναι βλασφημια. Δε μας αρεσε η φυση που εφτιαξε ο Καλλιτεχνης και η σκληρη δουλεια εκει και φτιαξαμε τα εκτρωματα τις βιομηχανιες και τα τσιμεντα για να ελευθερωθουμε και τωρα ειμαστε οι μεγαλυτεροι σκλαβοι γιατι αυτος που δουλευει τα χωραφια του ειναι αφεντης του εαυτου του, ξερει πως να το κανει, ποτε θα σπειρει, ποτε θα ποτισει, ποτε θα θερισει, ξερει τα ζωα του, ξερει πραγματα πρωτογενη, τα βασικα, την αλφαβητα της ζωης.
Εμεις στην πολη ειμαστε στο ωμεγα και αν αυριο κλεισουν ολες οι επιχειρησεις ακομα και χωραφια να εχουμε στα χωρια μας δεν ξερουμε πως να τα δουλεψουμε!!! αχρηστευτηκαμε μονοι μας και καμαρωνουμε κιολας!
αχρηστεψαμε και τη φυση, ποιος μπορει να ζησει πχ ψαρευοντας αφου εχουμε καταστρεψει τις θαλασσες; ολα τα πρωτογενη επαγγελματα τα ξεχασαμε και εχουμε αναγκη απο αφεντες για να μας δωσουν ενα κομματι ψωμι δε μπορουμε να σταθουμε στα ποδια μας! εχουμε αναγκη απο βαρβαρους, ειναι μια καποια λυσις....
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Eρωτηση που απευθυνεται, σε σενα PIlote, στην Ψυχουλα, και στον σεβαστο Καπετανιο.

Αφου λετε ουτε λιγο ουτε πολυ, οτι ευθυνεται η κριση,
και η φτωχεια, και η ανεχεια, η ανεργια και αλλα κακα, κοινωνικης και ανθρωπιστικης φυσεως,
για το γεγονος οτι οι ανθρωποι μενουν μακρια απο την Εκκλησια,
η τουλαχιστον πρεπει να λυθουν πρωτα αυτα,
να ζει ανετα καποιος,
και μετα να προσελθει στην Εκκλησια να ακουσει για Χριστο και να επανευαγγελισθει.

(Γιατι υπ'οψιν, οτι ολοι αυτοι που αναφερετε, ειναι ηδη βαπτισμενοι, και Ορθοδοξοι,
αρα προκειται σαφως για επανευαγγελισμο
και οχι για εξ'αρχης κατηχηση και εισοδο στην Πιστη)

Λοιπον ερωτω εγω τωρα:

Εαν λαβουμε υποψιν τα παραπανω, και τα δεχτω χαριν της συζητησης,
τοτε γιατι σε χωρες οπου το βιοτικο επιπεδο ειναι ιδιαιτερα υψηλο,
και ο κοσμος δεν πειναει, ουτε ειναι ανεργος, και η κοινωνικη προνοια σκιζει, και ολα βαινουν καλως,
οπως Σκανδιναβικες χωρες, Αγγλια, κεντρικη Ευρωπη, Αυστραλια, και σε αρκετες ακομα ανεπτυγμενες χωρες.
η αθεϊα ειναι συντριπτικη, o κοσμος μακραν του Θεου, και οι παραθρησκειες και οι αιρεσεις αλωνιζουν;

Εαν θελει καποιος ας απαντησει, να δω που χωλαινει η σκεψη μου.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

συγνωμη αλλα δεν ειπα κατι τετοιο!!!! μηπως να με ξαναδιαβαζες;;; :8 :8 :8
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

dionysisgr έγραψε:Eρωτηση που απευθυνεται, σε σενα PIlote, στην Ψυχουλα, και στον σεβαστο Καπετανιο.

Αφου λετε ουτε λιγο ουτε πολυ, οτι ευθυνεται η κριση,
και η φτωχεια, και η ανεχεια, η ανεργια και αλλα κακα, κοινωνικης και ανθρωπιστικης φυσεως,
για το γεγονος οτι οι ανθρωποι μενουν μακρια απο την Εκκλησια,
η τουλαχιστον πρεπει να λυθουν πρωτα αυτα,
να ζει ανετα καποιος,
και μετα να προσελθει στην Εκκλησια να ακουσει για Χριστο και να επανευαγγελισθει.

(Γιατι υπ'οψιν, οτι ολοι αυτοι που αναφερετε, ειναι ηδη βαπτισμενοι, και Ορθοδοξοι,
αρα προκειται σαφως για επανευαγγελισμο
και οχι για εξ'αρχης κατηχηση και εισοδο στην Πιστη)

Λοιπον ερωτω εγω τωρα:

Εαν λαβουμε υποψιν τα παραπανω, και τα δεχτω χαριν της συζητησης,
τοτε γιατι σε χωρες οπου το βιοτικο επιπεδο ειναι ιδιαιτερα υψηλο,
και ο κοσμος δεν πειναει, ουτε ειναι ανεργος, και η κοινωνικη προνοια σκιζει, και ολα βαινουν καλως,
οπως Σκανδιναβικες χωρες, Αγγλια, κεντρικη Ευρωπη, Αυστραλια, και σε αρκετες ακομα ανεπτυγμενες χωρες.
η αθεϊα ειναι συντριπτικη, o κοσμος μακραν του Θεου, και οι παραθρησκειες και οι αιρεσεις αλωνιζουν;

Εαν θελει καποιος ας απαντησει, να δω που χωλαινει η σκεψη μου.
Απελθέτω απ εμού εν προκειμένω , η διαφωνία μαζί σου αγαπητέ Διονύση.
Όλα αυτά που μας συμβαίνουν κατά καιρούς , πιστεύω και εγώ , όσο γραφικό και αν ακούγετε , ότι είναι Θεία παρέμβαση προκειμένου να ξυπνήσουμε και να ακολουθήσουμε τον δρόμο Του.
Έλα όμως που τα φορτώνουμε στον κόκορα και δεν παίρνουμε χαμπάρι.
Έτσι λοιπόν πιάνουμε πάτο και τότε λέμε , Θεούλη μου βοήθα ... όχι γιατί πιστέψαμε σε Αυτόν , αλλά έτσι γιά να βολευτούμε.

Όμως Αυτός ξέρει!!!

Νάναι ευλογημένο
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
kyriakoskou
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από kyriakoskou »

Πάσαν την βιοτικήν αποθώμεθα μέριμνα.... Ποιός φροντίζει για τα πουλιά που ζουν χωρίς τροφή χωρίς νερό μέσα σε χειμώνες και καλοκαίρια??? Ποιός φροντίζει τους ασκητές που ζούν μέσα σε σπηλιές στο Αγιο Όρος??? Αδελφοί μου ας έχουμε πίστη στον ΚΥΡΙΟ και δεν θα μας εγκταλείψει ποτέ όπως δεν εγκατέλειψε και τον ΙΩΒ.........
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Τα είπε ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και ο Κύριος τι πρέπει να κάνουμε κάνε τον αγώνα σου όσο μπορείς και άσε τους άλλους ο καθένας θα δώσει λόγο για τον εαυτό του .και στην απόλυτη φτώχεια να ζούσαμε πάλι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε κάτι για την εκκλησία στον Κύριο θα δώσουμε λόγο και παπάδες και λαικοί και αιρετικοί και όλοι.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”