Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...
Την ζημιά εγώ την είχα κάνει.....

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο συνήθης ύποπτος.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Λοιπόν. Σε πολλούς από εμάς διαφεύγει ότι το ντύσιμο μπορεί να εκφράζει πράγματα που ούτε κι εμείς γνωρίζουμε. Ισως δηλαδή δεν έχει τόση σημασία ΑΚΡΙΒΩΣ τι φοράμε αλλά πιο πολύ με ΤΙ διάθεση το φοράμε. Δεν είναι τυχαίο επίσης πως αρκετοί ειδικοί λένε πως το ντύσιμο εκφράζει το άτομο. Μπορεί κάποιο ρούχο να μην είναι άσεμνο αλλά μάλλον δείχνει πως στον χώρο στον οποίο παρεβρίσκεσαι τον θεωρείς πανομοιότυπο με το σπίτι του φίλου σου που πας για επίσκεψη ή με μια καφετέρια. Καλό είναι στους ιερούς χώρους να επιλέγουμε ντύσιμο που να μην θυμίζει ανεμελιά και απελευθέρωση. Και οι άγιοι μας για να κατατάξουν το ντύσιμο σε κατηγορίες δεν το έκαναν τυχαία. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λέω πως πως δεν κάνει να χαιρόμαστε την ομορφιά και τη άνεση μας . Τώρα αν μπούμε στη διαδικασία να πούμε πως αν ο άλλος είναι λάγνος και διεστραμμένος εμείς τι του φταίμε, τότε εντάξει η κουβέντα αυτή δεν θα έχει νόημα. Πιστεύω πως αν σκεφτόμασταν περισσότερο από όσο μιλάμε θα βλέπαμε πολλά.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κι εγω.....viewtopic.php?f=76&t=7464&hilit=%CE%BA% ... E%BF%CF%82smarti έγραψε:Την ζημιά εγώ την είχα κάνει.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Είχα ακούσει ένα ωραίο κάποτε από έναν κληρικό. Να το μοιραστώ μαζί σας.eleimon έγραψε:Σωστα....τα ρασα δε κανουν τον παπα...efthumhs έγραψε:Εχεις δίκιο Παναγιώτη σε αυτα που λες. Απλά εδώ τονίζεται πως ο συνειδητοποιημενος χριστιανός πρεπει να προσεχει λιγο και το ντυσιμο του απλα για να μην σκανδαλιζει.Σαφως πρωτα ξεκιναμε απο τον εσω ανθρωπο και μετα φτανουμε στον εξω ανθρωπο. Δεν πρεπει νομιζω να φτανουμε και σε ακραια πραγματα (σε οτι αφορα και το ντυσιμο, π.χ να ειμαστε ντυμενοι ετσι ωστε σαν να φοραμε μπουρκα, μιλαμε για απλα πραγματα). Βεβαια ρολο εδω παιζει και ο πνευματικός. Εν κατακλείδη, πιστευω πως όποιος αγωνιζεται ταπεινα, απο μονος του δεν θα φτανει σε ακροτητες και στο ντυσιμο...panagiotisspy έγραψε:Είναι βέβαια και αυτό ένα σημαντικό θέμα, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, σαφώς υποδεέστερο πλήθους άλλων θεμάτων, που άπτονται της γενικότερης επιβαλλόμενης Χριστιανικής μας συμπεριφοράς.
Πιστεύω ότι η αιδώς, πρώτα και κύρια αφορά στην ψυχή μας και στην αίσθησή μας, παρά στην ενδυμασία μας.
Η "ευπρεπής" ενδυμασία, πολλές φορές, αποτελεί κουρτίνα και παραβάν, άλλων συμπεριφορών.
Ας είναι οι άνθρωποι κοντά στον Κύριο, είτε φορούν κοστούμι, είτε τζιν, είτε αμπέχωνο.
Φτάνει η καρδιά τους, να λέει ολόψυχα "ναι" στην Αγάπη και στην Αλήθεια του Κυρίου.
Αλλα προαπαιτούμενα δεν υπάρχουν.
Και αν υπάρχουν, όλα θα τα βρει η καρδιά εκείνη, που πάλλεται εν Χριστώ.![]()
![]()
![]()
![]()
Παπάς ΑΡΑΣΟΤΟΣ - ΑΡΑ..... ΑΣΩΤΟΣ.
- evagelia
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:Χρειάζεται λίγο παραπάνω προσοχή κυρίως από τις γυναίκες μέσα στο ναό... το λέω επειδή πολλές φορές από τη θέση του αναλογίου έχω βρεθεί σε γάμους και βαπτίσεις και υπάρχουν πράγματι υπερβολές...δε λέω , οι γυναίκες να χαρούν την ομορφιά τους αλλά η εκκλησία δεν είναι πασαρέλα...
λίγη παραπάνω σεμνότητα , κυρίως στα μυστήρια αυτά δε βλάπτει.
ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΑ???ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!!!ΕΠΙΑΣΑ ΤΟ ΠΑΠΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΑ
ΛΕΤΕ ΤΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ,ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΓΙΟΝ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ .
ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ??Α ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΑΜΑ ΤΑ ΠΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΔΥΣΤΗΧΩΣ!!!!

-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δυστυχώς το θέμα Ευαγγελία δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να κάνεις τον άλλο να το καταλάβει για μπορέσει να το κάνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ . Αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που σου είπε ο πάτερ. Αν ΕΜΕΙΣ δεν νιώθουμε έναν χώρο ιερό και τον θεωρούμε.. καφετέρια τότε δυστυχώς αυτό θα γίνεται.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Το θέμα της εμφάνισης για τον Χριστιανό πρέπει να να είναι απλό και να παραμείνει απλό.
Νομίζω ότι για μας, που ζούμε στον κόσμο, το ντύσιμό μας πρέπει να είναι απλό, αξιοπρεπές και κόσμιο. Επίσης πρέπει να αφιερώνουμε στην εμφάνισή μας το δυνατόν λιγότερο χρόνο και προσπάθεια.
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ατημέλητοι, αλλά ούτε και εξεζητημένοι. Γενικώς τα άκρα είναι το πρόβλημα, ενώ το μέτρο είναι η καλύτερη λύση.
Νομίζω ότι για μας, που ζούμε στον κόσμο, το ντύσιμό μας πρέπει να είναι απλό, αξιοπρεπές και κόσμιο. Επίσης πρέπει να αφιερώνουμε στην εμφάνισή μας το δυνατόν λιγότερο χρόνο και προσπάθεια.
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ατημέλητοι, αλλά ούτε και εξεζητημένοι. Γενικώς τα άκρα είναι το πρόβλημα, ενώ το μέτρο είναι η καλύτερη λύση.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το ντύσιμο, ο καθένας μας, θα το φροντίσει από μόνος του, ανάλογα με το βαθμό πνευματικότητάς του. Είναι άσκοπο να επιβάλλεται, εκτός εάν μιλάμε για χώρους λατρείας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.