To "Churchbook" της Ι. Μ. Κορίνθου

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

To "Churchbook" της Ι. Μ. Κορίνθου

Δημοσίευση από filotas »

http://www.churchbook.eu

Καλώς Ήλθατε στο Churchbook της Ι. Μ. Κορίνθου

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Εικόνα

"Έργο της Εκκλησίας είναι ο ευαγγελισμός των ανθρώπων και ο αγιασμός τους δια της Θείας Χάριτος και των Ιερών Μυστηρίων. Οι Απόστολοι, πιστοί στην εντολή του Κυρίου, χρησιμοποίησαν κάθε πρόσφορο μέσο για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο και να μεταφέρουν το Λόγο του Θεού στα πέρατα της Οικουμένης. Άλλωστε, όπως μας βεβαιώνει ο Απόστολος Παύλος, το κήρυγμα φωτίζει τις σκοτισμένες από την αμαρτία συνειδήσεις και ανάβει στην κάθε ψυχή την σπίθα της πίστεως. Γι’ αυτό και η Αποστολική τοπική μας Εκκλησία πρώτο μέλημά της έχει την διακονία του λόγου του Θεού. Εκτός από τους Άμβωνες των Ιερών Ναών μεταποιεί με μεγάλη μάλιστα ποικιλία σε Άμβωνες του Θείου Λόγου και το διαδίκτυο με τις σελίδες του.

Για αρκετό καιρό το λεγόμενο facebook στο διαδίκτυο όπως δείχνει η επισκεψιμότητά του έχει κατακτήσει τις καρδιές των παιδιών μας. Γι’ αυτό και η Ιερά Μητρόπολη μας, μέσα από το Πρόγραμμά της που προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την ορθόδοξη χριστιανική παράδοσή της, απαντά δυναμικά προς όφελος της νεολαίας μας με το churchbook της.

Ἐτσι λοιπόν, Churchbook είναι ο Εκκλησιαστικός διαδικτυακός τόπος (σχεδόν πιστό αντίγραφο του facebook) της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου που θα δίνει την δυνατότητα στους νέους μας να επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο όπως στο facebook. Η διαφορά όμως είναι ότι ο ισότοπος αυτός θα είναι απόλυτα ασφαλής και ελεγχόμενος μια και ένας σεβαστός αριθμός ακαδημαϊκών και εθελοντών θα βρίσκεται πίσω από αυτήν ώστε να διαφυλάττει την ηλεκτρονική ακεραιότητα των παιδιών μας αλλά και τα προσωπικά τους δεδομένα, σε αντίθεση με το facebook που ενώ τα εκθέτει δεν μπορεί να τα προφυλάξει...

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν και κοπίασαν για την κατασκευή της ιστοσελίδας αυτής και ιδιαίτερα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τον διαδικτυακό χώρο φιλοξενίας που μας διαθέτει καθώς και τον δημιουργό της π. Παναγιώτη Μπούρα κληρικό της Μητροπόλεώς μας και Ακαδημαϊκό.

Ευχόμαστε ο Θεός να ευλογεί και τη νέα αυτή προσπάθεια της Ιεράς Μητροπολής μας, η οποία αφουγκραζόμενη τα αιτήματα των καιρών υπόσχεται ότι θα προσπαθεί να χρησιμοποιεί όλο και νέους τρόπους και μέσα, ώστε ο λόγος του Θεού να μεταλαμπαδεύεται σε ολοένα και περισσότερες ψυχές."

Το πρώτο σχόλιο είναι, μακάρι να έχει αποδοχή και να βοηθήσει στην ωφέλεια ψυχών.

Το δεύτερο σχόλιο είναι, ότι μπήκα σήμερα και γράφτηκα (η επίσημη έναρξη είναι αύριο). Το user interface δεν έχει καμιά σχέση με το facebook και είναι ιδιαίτερα δύσχρηστο. Επίσης το site είναι πολύ αργό. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα βελτιωθούν.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Re: To "Churchbook" της Ι. Μ. Κορίνθου

Δημοσίευση από angieholi »

Eπίθεση στο Churchbook.gr από Χάκερς...με το καλημέρα!

Επίθεση από Χάκερς δέχθηκε η νέα ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Κορίνθου, http://www.churchbook.gr, ο πρώτος διαδικτυακός τόπος επικοινωνίας πιστών. Αντί να εμφανίζεται ο πρωτοποριακός ιστοχώρος στην οθόνη κάνει την εμφάνιση της η τουρκική σημαία και ένας τούρκος κομάντο. Για το θέμα ενημερώθηκε ήδη η Μητρόπολη που προσπαθεί να το αντιμετωπίσει. "Είναι προφανές ότι η πρωτοβουλία μας θα ενοχλήσει πολλούς" σημειώνουν στελέχη της Μητροπόλεως.

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&o ... e&aid=1487
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Γειά σου Αγγελικούλα μου.
Είδα και εγώ τις κόκκινες τουρκιές...
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Αυτό ακριβώς διαπίστωσα κι εγώ μόλις τώρα:

Εικόνα

Ελπίζω η προσπάθεια να μην καταλήξει άδοξα ακόμη δεν άρχισε.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

filotas έγραψε:Ελπίζω η προσπάθεια να μην καταλήξει άδοξα ακόμη δεν άρχισε.
Ας ευχηθούμε ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό............
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Σκέφτομαι πως την παρούσα ιστοσελίδα ή δεν την έχουν πάρει χαμπάρι ή γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους διαχειριστές.
Πως την έχουμε γλυτώσει...
Αν και αν γίνει τίποτα, το μυαλό νομίζω των περισσοτέρων δεν θα πάει ανατολικά αλλά δυτικά...
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

vasilisalt έγραψε:Σκέφτομαι πως την παρούσα ιστοσελίδα ή δεν την έχουν πάρει χαμπάρι ή γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους διαχειριστές.
Αν και αν γίνει τίποτα, το μυαλό νομίζω των περισσοτέρων δεν θα πάει ανατολικά αλλά δυτικά...
Κραταμε καλα εδω :P
Με τις προσευχες σας
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

agiooros έγραψε:
vasilisalt έγραψε:Σκέφτομαι πως την παρούσα ιστοσελίδα ή δεν την έχουν πάρει χαμπάρι ή γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους διαχειριστές.
Κραταμε καλα εδω :P
Με τις προσευχες σας
Ας τολμησουνε.....

και τα λεμε
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Εικόνα

"Με ιδιαίτερη χαρά η Ομάδα Πολυμέσων της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινώνει πως η ιστοσελίδα churchbook δεν έπαθε απολύτως τίποτα απο την διαδυκτιακή επίθεση hackers που είχε. Αντίθετα, αυτοί που προσπάθησαν να σιωπήσουν την πρωτοπόρα αυτή 'φωνή' αντιμετώπισαν τα αντιμέτρα που είχαμε λάβει σε αυτές τις περιπτώσεις, για αυτό και η ἐπίθεσή τους' περιορίστικε μονον στόν πρωταρχικό φάκελλο 'index' και δεν προχώρησαν περαιτέρω. Αυτό φυσικά έχει ώς αποτέλεσμα μια μικρή καθυστέρηση ώστε να είμαστε πάλι κοντά σας."

(http://www.churchbook.eu/)
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ορθόδοξοι Χριστιανικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί στο Διαδίκτυο!

Δημοσίευση από andreastsa »

Για την επίθεση στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Κορίνθου:
http://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... _1712.html
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”