Στο στόχαστρο ξανά η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας

Συντονιστής: Συντονιστές

vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Στο στόχαστρο ξανά η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας

Δημοσίευση από vasilisalt »

srev έγραψε:Άσχημο και πικρό θέμα έπιασες αδελφέ. Η κατάσταση στο εξωτερικό, τουλάχιστον στις ΗΠΑ και Αυστραλία που έχω ζήσει, και στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έχω ακούσει από έγκυρες πηγές, είναι σε ότι αφορά στους ομογενείς Έλληνες, απογοητευτική.

Εξηγούμαι σε ό,τι αφορά στους ομογενείς με κάθε επιφύλαξη όμως και ειδικά κατανόηση για τους πεπαιδευμένους της έντιμης ομογένειας. Στη μεγάλη πλειοψηφία, γιατί δεν μπορώ να βάλω συλλήβδην όλους στο ίδιο τσουβάλι, η εκκλησία είναι ξεπεσμένο συνώνυμο των ντουβαριών ενός ναού, χώρος κιτσο-ελληνο-ρατσιστικών πανηγυριών, (μέχρι μεταξύ τους σφάζονται, π.χ. οι καταγόμενοι από το τάδε νησί με τους από το τάδε νησί ή ηπειρωτικό ακριτικοχώρι) και κυρίως παρηκμασμένο υποκατάστατο της ιδεατής μαμάς πατρίδας (ή μάλλον κατά φαντασία πατρίδας αφού οι δεύτερης και νιοστής γεννιάς ομογενείς απέχουν κατά παρασάγγας από την ελληνική πραγματικότητα και νοοτροπία και πολλές φορές είναι βασιλικότεροι του βασιλέως π.χ. πιο Αυστραλοί από τους Αυστραλούς, αμερικανικότεροι των Αμερικανών κ.λπ. και βεβαίως πατρίδα τους είναι ό,τι καταμαρτυρεί η παιδεία τους κι όχι το ιδεολόγημα που τους έχουν φυτέψει οι γονείς και ο γκετοποιημένος περίγυρός τους). Για τους δόλιους ιερείς, τους παλιούς που ήρθαν με φιλότιμο και αγωνιστική διάθεση από την Ελλάδα και έμειναν μόνιμα, όσο και για τους φιλότιμους ομογενείς, πρέπει να τους θεωρούμε ήρωες και σε μερικές περιπτώσεις οριακά-άγιους που λειτουργούν κάτω από τέτοιες συνθήκες. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα προκύψει βιβλίο, ούτε πρόκειται να το ψειρίσω αναφέροντας την καρατόμηση των δραματουργικών και μουσικολογικών στοιχείων της εκκλησιαστικής ζωής (π.χ. η κακοφωνία της εκτέλεσης της Θ. Λειτουργίας είναι χαρακτηριστικά ανατριχιαστική). Οι υπόλοιποι ιερείς είναι για να προσευχόμαστε γι' αυτούς να φωτιστούν μόνο...

Οι υπόλοιπες ορθόδοξες ενορίες/ναοί, κυρίως Ρώσικοι και Σέρβικοι (υπάρχουν και Σκοπιανοί -μεγάλη η αγέλλη των Σκοπιανών εδώ και σου ανεβαίνει η πίεση να βλέπεις παντού τη χρήση του ονόματος Μακεδονία/ικός απ' όλους και σε όλα!!- που είναι όμως σχισματικοί, τρομάρα τους...) που δεν γνωρίζω την κατάστασή τους και τον ποίμνιόν τους. Η πλειοψηφία είναι ελληνικές ενορίες. Τέλος υπάρχουν και αρκετά μοναστήρια, ναι μοναστήρια, που δεν έχω όμως μέχρι τώρα επισκεφθεί, ένεκα οι αποστάσεις.

Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα η πηγή με το νερό, έστω και χλωριωμένο...

Σπύρος.
ΣΠΥΡΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”