Το να παρουσιάζω με στοιχεία όλους αυτούς που αυτοαποκαλούνται "χριστιανοί" και με τους οποίους κάνουμε "διάλογο" το θεωρείς χτύπημα στην Εκκλησία;filotas έγραψε:Θωμά, μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνεται και εμφανίζεσαι στο forum, μόνο όταν πρόκειται να χτυπήσεις την Εκκλησία και το Πατριαρχείο;
filotas έγραψε:Έχετε την εντύπωση ότι σ' αυτό το θέμα κάνουμε διάλογο;
Στην πραγματικότητα οι του παλιού απλά μας βομβαρδίζουν μ' ότι νομίζουν αυτοί ότι πρέπει να διαβάσουμε και δεν κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τις δικές μας δημοσιεύσεις. Πιθανόν να τους το έχουν απαγορεύσει. Αν όμως διάβαζαν και τις δικές μας απόψεις ίσως ήδη είχαμε βρει κοινό τόπο. Με τον τρόπο αυτό η συζήτηση είναι αδιέξοδη, επειδή στην πραγματικότητα δεν είναι συ-ζήτηση αλλά παράλληλοι μονόλογοι.
Στο τέλος θ' αναγκαστώ να συμφωνήσω με το Χρήστο, ότι δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης με τους φανατικούς.
Εκτός αν εννοείς Εκκλησία όλους μαζί τους προτεστάντες, παπικούς, μονοφυσίτες και ορθοδόξους, οπότε χτυπώντας κάποιους εξ αυτών τότε χτυπάω την συνολική "Εκκλησία".
Δεν κατάλαβα εσύ γιατί θίχτηκες! Εγώ είπα στους παπικούς να συνεργάζονται με τους σατανιστές ή στον "Αρχιεπίσκοπο" των Αγγλικανών να γίνει παγανιστής;
Ή μήπως φωτογράφησα εγώ τον Πατριάρχη με τον επίσκοπο των ελλήνων Ουνιτών! ή του είπα να φωτογραφηθεί μαζί του;
Στο amen.gr που διάκειται υπέρ του Πατριαρχείου είναι το άρθρο, τα παραπονά σας στον κύριο Μαγγίνα φωτογράφο και δημοσιογράφο του Πατριαρχείου, αυτός έχει την ευθύνη, να του πείτε να μην βάζει τέτοιες φωτογραφίες που εκθέτουν τον Πατριάρχη, όχι σε εμένα!
Αντί να ασχολείσαι με εμένα θα ήταν καλύτερο και ωφέλιμο να ψάξεις να βρεις αν αυτά που γράφω είναι αληθινά ή όχι, γιατί αν είναι αληθινά όπως και είναι, τότε σε τί με ψέγεις επειδή τα αναφέρω;
Απλώς ανέφερα κάποια στοιχεία γιά να τα γνωρίσουν περισότεροι, σε τί ενόχλησαν αυτές οι πληροφορίες;
Και γιά το πότε αποφασίζω να γράψω είναι δική μου επιλογή και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να την κρίνεις εσύ ή όποιος άλλος.
Μάθετε να σέβεστε τον άλλο κάποτε και την γνώμη του σας αρέσει δεν σας αρέσει δεν κατέχετε την απόλυτη αλήθεια ή το αλάθητο, το τελευταίο αφήστε το στο Παναγιώτατο αδελφό και Επίσκοπο της Πρεσβυτέρας Ρώμης τον Πάπα, όπως τον αποκαλεί ο παναγιώτατος Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης "μας".
Αλλά ξέχασα η αγάπη σας εξαντλείται στους μη ορθοδόξους "αδελφούς" σας, όσους είναι ορθόδοξοι το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να τους βρίζετε με πάσαν αφορμή.
Και όσο γιά την ερώτηση τί είμαι, αγαπητέ Petross δεν είμαι παλαιοημερολογίτης αν και όταν λες κάτι διαφορετικό από την οικουμενιστική θεώρηση σου κολλάν αμέσως την "ρετσινιά" του παλαιοημερολογίτη του φανατικού κλπ, μόνο που αυτοί που είναι στην πλευρά μας αυξάνονται κάθε ημέρα με Επισκόπους, Ηγούμενους, μοναχούς, μοναχές, διαπρεπείς θεολόγους, κληρικούς και πολλούς λαϊκούς.
Και κάτι γιά το τέλος, έχω υπογράψει την "Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού"
όπως και άλλοι γνωστοί μου που μέχρι χθές διαφωνούσαμε αλλά βλέπωντας που πάει η κατάσταση και έχοντας πραγματική αγάπη γιά την Εκκλησία και την Ορθοδοξία προβληματίστηκαν και υπόγραψαν μήπως και μπεί φρένο σε αυτόν τον κατήφορο των Οικουμενιστών "ορθοδόξων".
Ο κύβος έχει ήδη ριφθεί.
Καιρός να προβληματιστείτε σοβαρά και εσείς ώστε να βοηθήσετε την κατάσταση, εκτός αν θεωρείτε ότι όλα βαίνουν καλώς, οπότε τα όποια ερωτήματα να τα θέσετε στην συνείδησή σας.
Εγώ και πολλοί ακόμη έχουμε κάνει την επιλογή μας και έχουμε καθαρή την συνείδησή μας, εσείς ψάχνετε ακόμη, αλλά τί ψάχνετε;
Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους, δεν μπορείτε πλέον να κρύβεστε ούτε από τους άλλους ούτε από τον εαυτό σας τον ίδιο, θα πάρετε και εσείς θέση θέλωντας και μη αν δεν την έχετε πάρει ήδη.