Συνάντησ διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών στη Κύπρο

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Συνάντησ διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών στη Κύπρο

Δημοσίευση από pan »

δειτε και αυτο συμαντικο

http://aktines.blogspot.com/2009/10/blog-post_7714.html
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Επιτέλους!!!
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από cloaca »

''Μεταξύ πολλών άλλων ζητημάτων, η Ορθόδοξη αντιπροσωπεία συζήτησε τις αρνητικές αντιδράσεις προς τον Διάλογο ορισμένων Ορθοδόξων κύκλων και έκρινε ομόφωνα ότι είναι εντελώς αβάσιμες και απαράδεκτες.''

Πάλι όμως και εδώ δεν λέει τι ακριβώς συζήτησαν και ποιες αποφάσεις πήρανε.
Ως μέλος της Εκκλησίας δεν μπορώ να μάθω ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν?
Δηλαδή όλη η φασαρία έγινε για να πουν ποιος ήταν ο ρόλος του Επισκόπου Ρώμης εν τη κοινωνία της Εκκλησίας κατά την πρώτην Χιλιετίαν?
Δηλαδή αυτό είναι το σημείο που διαφωνούν και προσπαθούν να το λύσουν?
Μερικές φορές σκέφτομαι και λέω μήπως εγώ είμαι πολύ ανόητος και δεν καταλαβαίνω.
Ξέρει κανείς που μπορώ να ρωτήσω να μάθω τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις πήρανε?
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
savvasgr
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από savvasgr »

pan έγραψε:http://aktines.blogspot.com/2009/10/17102009.html

για τον αδελφό που ειπε οτι δεν γίνονται συλειτουργα
Ορθόδοξοι ιεροίς είναι αυτοί?
Μακάρι να τούς φωτίσει ο Θεός να μετανοήσουν έγκαιρα.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

savvasgr έγραψε:
pan έγραψε:http://aktines.blogspot.com/2009/10/17102009.html

για τον αδελφό που ειπε οτι δεν γίνονται συλειτουργα
Ορθόδοξοι ιεροίς είναι αυτοί?
Μακάρι να τούς φωτίσει ο Θεός να μετανοήσουν έγκαιρα.
Οι Ορθόδοξοι Ιερείς σίγουρα είναι με "ει".

Οι άλλοι ιεροίς με "οι" σίγουρα δεν είναι ορθόδοξοι ... :20 :20 :20

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Έχετε την εντύπωση ότι σ' αυτό το θέμα κάνουμε διάλογο;

Στην πραγματικότητα οι του παλιού απλά μας βομβαρδίζουν μ' ότι νομίζουν αυτοί ότι πρέπει να διαβάσουμε και δεν κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τις δικές μας δημοσιεύσεις. Πιθανόν να τους το έχουν απαγορεύσει. Αν όμως διάβαζαν και τις δικές μας απόψεις ίσως ήδη είχαμε βρει κοινό τόπο. Με τον τρόπο αυτό η συζήτηση είναι αδιέξοδη, επειδή στην πραγματικότητα δεν είναι συ-ζήτηση αλλά παράλληλοι μονόλογοι.

Στο τέλος θ' αναγκαστώ να συμφωνήσω με το Χρήστο :( , ότι δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης με τους φανατικούς.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αφού έγραψα τα παρακάτω είδα την δημοσίευση του Νίκου, λες και γράφαμε τα ίδια πράγματα!
Εν πάση περιπτώσει τα καταχωρώ κι'εγώ.

Μόλις τώρα αρχίζω τελικά σιγά-σιγά να αντιλαμβάνομαι, ποιά είναι η κατάληξη αυτών των παρεμφερών θεμάτων.
Αρχίζουμε να μιλάμε για τον Πάπα, ή για Ομολογίες Πίστεως, ή για διάλογο μεταξύ των Εκκλησιών, ή για τον Οικουμενισμό, ή για παλιό και νέο ημερολόγιο. Επί μέρους θέματα, με σαφή δική μου άποψη κατά σειρά, ότι Ομολογίες ας γράφονται αλλά όχι κατά τύπον φιρμανίου εναντίον του Φαναρίου, ότι διάλογος ας γίνεται αλλά άνευ δογματικών παραχωρήσεων, ότι ο Οικουμενισμός είναι πληγή για την Εκκλησία, ότι κατά τη γνώμη μου το νέο ημερολόγιο είναι σωστό ως μετρητής του χρόνου, αλλά όποιος ακολουθεί το παλιό, δικαίωμά του αναφαίρετο.
Και που καταλήγουμε όμως? Είτε πουθενά (αυτό είναι και το καλύτερο τελικά), είτε καταλήγουμε διϋλίζοντας τον κώνωπα, να ανακαλύπτουμε διαφορετικότητες, διϊστάμενες μικρολεπτομέρειες μεταξύ μας.
Και οι "άλλοι", φυσικά χαίρουν γι'αυτό.
Αισθάνομαι ότι αρχίζει να ισχύει η παροιμία: "εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι".
Αν και διαφωνούσα με τον Χρήστο, έχω αρχίσει να προσεταιρίζομαι σε κάποιο βαθμό την "απολυτότητά του". Δεν εννοώ φυσικά διαγραφές κλπ.
Χρειαζόμαστε επειγόντως "κόκκινες γραμμές" να χαράξουμε, να μην πηγαίνουμε πέραν αυτών.
Εκκλησία μας, βοήθησε.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Χθές πήρα από βίντεοκλάμπ της γειτονιάς μου το ντοκυμαντέρ "666 revealed" εκεί υπάρχει κάτι καταπληκτικό η σατανίστρια και συγγραφέας Ρεβέκα Μπράουν λέει ότι "ταξίδεψα σε πολλές χώρες να συντονίζω τους κατά τόπους σατανιστές γιά το έργο του Σατανά, πήγα και στο Βατικανό και συναντήθηκα με τον πάπα (Ιωάννη Παύλο Β') ο οποίος γνώριζε ποιά είμαι, συνεργαζόμαστε με τους καθολικούς τους Ιησουίτες και με υψηλόβαθμους μασώνους"
Εσείς τί συμπέρασμα βγάζετε;
Ο γέροντας Παϊσιος αν δεν κάνώ λάθος είχε πει ότι ο πάπας εκείνος θα αναγνωρίζει τα παιδιά του σατανά παιδιά του αρκεί να τον αναγνωρίζουν σαν πρώτο.
Παπικοί, Εβραίοι, Μασώνοι, Σατανιστές δουλεύουν μαζί γιά να φέρουν τον Αντίχριστο, οι "δικοί μας" δεν το βλέπουν να ξεκόψουν από αυτούς τί θέλουν πιά;
Όπως πάνε στο τέλος θα αναγνωρίσουν και τον Αντίχριστο μαζί με τον πάπα ως "μεσσία" με ταυτόχρονη άρνηση του Χριστού, το έχω γράψει ξανά και ξανά τα πράγματα φωνάζουν δεν γίνεται διάλογος γιά την ενότητα των "χριστιανών" αλλά ετοιμάζεται ο δρόμος του Αντίχριστου, οι ορθόδοξοι τουλάχιστον ας απέχουν δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε και εμείς το κεφάλι μας στον ντορβά του σατανά.
Και κάτι τελευταίο πρόσφατα ο "αρχιεπίσκοπος" του Καντέρμπουρυ έγινε μέλος των "Δρυίδιδων" της Βρετανίας δηλαδή είναι "χριστιανός αρχιεπίσκοπος" και παγανιστής ταυτόχρονα.
Ορίστε τα χάλια μέσω BBC, με αυτούς τους ψευτοχριστιανούς διαλεγόμαστε, ξυπνάτε πριν να είναι αργά!
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/2172918.stm
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Θωμά, μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνεται και εμφανίζεσαι στο forum, μόνο όταν πρόκειται να χτυπήσεις την Εκκλησία και το Πατριαρχείο;
filotas έγραψε:Έχετε την εντύπωση ότι σ' αυτό το θέμα κάνουμε διάλογο;

Στην πραγματικότητα οι του παλιού απλά μας βομβαρδίζουν μ' ότι νομίζουν αυτοί ότι πρέπει να διαβάσουμε και δεν κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τις δικές μας δημοσιεύσεις. Πιθανόν να τους το έχουν απαγορεύσει. Αν όμως διάβαζαν και τις δικές μας απόψεις ίσως ήδη είχαμε βρει κοινό τόπο. Με τον τρόπο αυτό η συζήτηση είναι αδιέξοδη, επειδή στην πραγματικότητα δεν είναι συ-ζήτηση αλλά παράλληλοι μονόλογοι.

Στο τέλος θ' αναγκαστώ να συμφωνήσω με το Χρήστο :( , ότι δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης με τους φανατικούς.
petross
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από petross »

Είναι ο Θωμάς παλαιοημερολογίτης; (είμαι καινούριος στο φόρουμ και δεν γνωρίζω)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”