Το φορουμ συνήθως γίνεται...Αφγανιστάν όταν αντί για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ο ένας πιάνεται απο τα λεγόμενα του άλλου πόσο μάλλον όταν νιώθει πως με την κουβέντα που θα ακούσει απο κάποιον θα νιώσει θιγμένος. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως εδω μέσα λέγονται κουβέντες για να θιχτούν και να προσβληθούν κάποια άτομα. Μπορεί πχ κάποιος να πει κάτι ένα παράδειγμα για να κάνει έναν παραλληλισμό έστω και άστοχο και κάποιοι δεν αργούν να υποθέσουν ότι το εν λόγω άτομο τους πρόσβαλλε πολύ άσχημα. Και για να μην ξεφεύγουμε μιας και το θέμα ήταν το πρόγραμμα του σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος εγώ θα το πάω λίγο πιο μακριά. Μήπως είμαστε πια ..τόσο καθυστεριμένοι ώστε μας αρέσει πιο πολύ να ακούμε απλές νουθεσίες γεροντάδων και πατέρων και αναπαυόμαστε περισσότερο σε κουβέντες περι των ιερών λόγων αντί να επιδιώκουμε να ενημερονώμαστε για τις σύγχρονες μεθόδους ανάλυσεως της ψυχοσύνθεσης ή μήπως είμαστε..τόσο στρουθοκάμιλοι που να αρεσκόμαστε στις ιστορίες των ασκητών αντί να υποστηρήζουμε και να υπερασπιζόμαστε μετα παρησίας τα δικαιώματα των και άλλων θρησκειών στην χώρα μας. Αν είναι σε έναν Εκκλησιαστικό σταθμό να μην ακούγονται πατερικές νουθεσίες και μετάδωση αγρυπνιών τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης ενός τέτοιου σταθμού? Υπάρχουν εκατοντάδες σταθμοί που παίζουν όλα τα είδη μουσικής και μεταδίδουν πλήθος ενημερωτικών εκπομπών.avvas έγραψε:Το που θα σύχναζε ο Χριστός αν έρχονταν και πάλι στη γή σήμερα εν σαρκί είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα. Αλλά ας μην την ξεκινήσουμε καλύτερα γιατί εμείς μπορεί να μήν είμαστε ταλιμπάν σίγουρα όμως το φόρουμ θα γίνει ... Αφγανιστάν.theodosis79 έγραψε:"Μην μιλάτε για εκκλησία και αγίους πατέρες γιατί θα μας πάτουν για...ταλιμπάν"? Να μιλάτε για έναν Χριστό που αν ερχόταν σήμερα θα σύχναζε σε καφέ, μπαράκια και κέντρα διασκέδασης"? .
Ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία
Συντονιστής: Συντονιστές
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία
-
Dionysios_Anat
- Έμπειρος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σ᾿ αὐτὸ ἀσφαλῶς καὶ συμφωνοῦμε ἀπολύτως. ἡ πρὸς τὰ ἔξω ὅμως εἰκόνα τῆς ἐκκλησίας κατὰ πόσο ἀνταποκρίνεται στὴν πραγματικὴ εἰκόνα τῆς ἐκκλησίας; τὸ ἐρώτημα εἶναι κάπως ῥητορικό, διότι μετὰ θὰ πρέπει νὰ προχωρήσουμε σὲ διευκρίνισι καὶ ἄλλων ἐννοιῶν κ.λπ. κ.λπ.. ἁπλῶς ἡ ἐξωτερικὴ εἰκόνα τῆς ἐκκλησίας δὲν εἶναι πάντοτε καὶ πολὺ ἀντίστοιχη μὲ τὴν διοικητική της δομὴ καὶ τὶς ἐσωτερικὲς διεργασίες. «μὴ κρίνετε κατ᾿ ὄψιν, ἀλλὰ τὴν δικαίαν κρίσιν κρίνατε» εἶπεν ὁ Κύριος (᾿Ιω 7,24).avvas έγραψε:Θα συμφωνήσω και εγώ πως δεν άλλαξαν όλα τα πρόσωπα
άλλαξε όμως σίγουρα όλη η προς τα έξω εικόνα της Εκκλησίας.
Διονύσιος ᾿Ανατολικιώτης
http://www.symbole.gr
e-mail: symbole@mail.com
«γηράσκω ἀεί διορθούμενος»
http://www.symbole.gr
e-mail: symbole@mail.com
«γηράσκω ἀεί διορθούμενος»
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

τστστσ ειδατέ ο Νομος τσης φθοράς.......
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

κατι που ξεκεινά από μέσα στην εκλησία μπορει κάποτε να μην είναι εκλησια....κατι που είναι εξουσία τωρα αυριό να μην είναι εξουσία........πραγματα αυτονοητα γιατί να μας καταπλήσουνε????
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

τι αλλό Παναγία μου θα δουν τα μάτια μας?????
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

και το κορυφαία δραματικό είναι ότι οτάν ενάς αδερφόσ εξ αστόχου εκφρασέως μου θήγετε...νοιώθο σαν ξεριζομέμνος από την Πατρίδα μου.....Πρόσφηγας.
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

εσκεφτείτε τωρα τη συμένει απο κάτι δικό μου ((χριστιανικό)) την παριγορια μου να το πω έτσι...
να ακούσω κατι το αντιχριστιανικό....ανθρώπινο είναι να αισθάνομαι πολυ ασχήμα..αλλά τι να πείς...μονο ένας που ξέρει να πονάει και να να αγαπαει πονόντας το ξέρει...ένας ποιητής.......
να ακούσω κατι το αντιχριστιανικό....ανθρώπινο είναι να αισθάνομαι πολυ ασχήμα..αλλά τι να πείς...μονο ένας που ξέρει να πονάει και να να αγαπαει πονόντας το ξέρει...ένας ποιητής.......
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

δεν βαρειέσε τοοοσα και τόσα συνχωρέσαμε....αλλός κανεις δεν θα το έκαμε....θυμυθήτε την ιστορία μας Ελληνές μου......
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θεός χωρεστ΄τους
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

και καλήν ανάστασην...Χριστός Ανέστη