Σεμινάρια Αποστολικής Διακονίας
Συντονιστής: Συντονιστές
-
g_aggelos
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σεμινάρια Αποστολικής Διακονίας
Σήμερα ξεκινάνε τα σεμινάρια που οργανώνει η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.
Είναι ένα πρόγραμμα που βοηθάει έχει σαν σκοπό την εκμάθηση της Νοηματικής σε ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν όσους έχουν πρόβλημα ακοής, να μάθουν περισσότερα για την Ορθοδοξία μας.
Τα Σεμινάρια ολοκληρόνονται σε δύο χρόνια. Τον πρώτο χρόνο μαθαίνονατι οι βασικές λέξεις και έννοιες, ενώ τον δεύτερο μαθαίνονται Ορθόδοξες έννοιες με σκοπό να βοηθήσουν στην κατήχηση ανθρώπων με προβλήματα ακοής.
Παρακολούθησα πέρισυ τα μαθήματα του πρώτου χρόνου, και εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που θα συνεχίσω και φέτος, αλλά σκέφτομαι να συνεχίσω και στο κανονικό σχολείο των κωφών (άλλα 4 χρόνια).
Να πω εδώ ότι η νοηματική γλώσσα έχει θεωρηθεί σαν επίσημη γλώσσα από το Ελληνικό Κράτος, και θεωρείται αναγνωρισμένη και από τον ΑΣΕΠ. Επίσης υπάρχει κοινοτική οδηγία, για άμεση πρόσληψη σε όλο τον δημόσιο τομέα, για ανθρώπους που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους κοφούς.
Η έναρξη των μαθημάτων ξεκινάει σήμερα στις 17:00 στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων (πίσω από το ξενοδοχείο Holiday inn), όπου θα γίνει ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς.
Έτυχε να χρησιμοποιήσω αυτήν την γνώση μου (νοηματική), πριν δύο ημέρες, όταν ήμουν στο κηλικίο του Αττικού Πάρκου, που προσπαθούσε ένας κωφός να ζητήσει από τον υπάλληλο κάτι για το παιδάκι του και δεν μπορούσε να συννενοηθεί. Αισθάνθηκα μεγάλη χαρά όταν μπόρεσα να τον βοηθήσω σε αυτήν την πολύ απλή, για εμάς, διαδικασία.
Σας ευχαριστώ....
Είναι ένα πρόγραμμα που βοηθάει έχει σαν σκοπό την εκμάθηση της Νοηματικής σε ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν όσους έχουν πρόβλημα ακοής, να μάθουν περισσότερα για την Ορθοδοξία μας.
Τα Σεμινάρια ολοκληρόνονται σε δύο χρόνια. Τον πρώτο χρόνο μαθαίνονατι οι βασικές λέξεις και έννοιες, ενώ τον δεύτερο μαθαίνονται Ορθόδοξες έννοιες με σκοπό να βοηθήσουν στην κατήχηση ανθρώπων με προβλήματα ακοής.
Παρακολούθησα πέρισυ τα μαθήματα του πρώτου χρόνου, και εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που θα συνεχίσω και φέτος, αλλά σκέφτομαι να συνεχίσω και στο κανονικό σχολείο των κωφών (άλλα 4 χρόνια).
Να πω εδώ ότι η νοηματική γλώσσα έχει θεωρηθεί σαν επίσημη γλώσσα από το Ελληνικό Κράτος, και θεωρείται αναγνωρισμένη και από τον ΑΣΕΠ. Επίσης υπάρχει κοινοτική οδηγία, για άμεση πρόσληψη σε όλο τον δημόσιο τομέα, για ανθρώπους που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους κοφούς.
Η έναρξη των μαθημάτων ξεκινάει σήμερα στις 17:00 στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων (πίσω από το ξενοδοχείο Holiday inn), όπου θα γίνει ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς.
Έτυχε να χρησιμοποιήσω αυτήν την γνώση μου (νοηματική), πριν δύο ημέρες, όταν ήμουν στο κηλικίο του Αττικού Πάρκου, που προσπαθούσε ένας κωφός να ζητήσει από τον υπάλληλο κάτι για το παιδάκι του και δεν μπορούσε να συννενοηθεί. Αισθάνθηκα μεγάλη χαρά όταν μπόρεσα να τον βοηθήσω σε αυτήν την πολύ απλή, για εμάς, διαδικασία.
Σας ευχαριστώ....
- spetzouras
- Έμπειρος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
-
g_aggelos
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Παιδιά την Πέμπτη ήμουν εκεί, (είναι η δεύτερη χρονιά για μένα), και μου έκανε έκπληξη και εντύπωση ότι στα μαθήματα για πρώτη φορά πήρε μέρος (ως μαθητής) και ένας ιερέας. Και μάλιστα από επαρχία !!! Δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά θα μάθω από που μας ήρθε ο παππούλης και θα σας πω. Είναι πολύ σημαντικό και ήταν ένα από τα παράπονά μας την πρώτη χρονιά. Δηλαδή, αφού τα μαθήματα έχουν σκοπό την κατήχηση στην νοηματική, και γιατί όχι και την Θεία Λειτουργία, γιατί δεν δηλώνουν συμμετοχή και ιερείς, έτσι ώστε να βοηθήσουν και τα άτομα με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία...
Μπράβο στον Ιερέα αυτόν και μακάρι να είναι η αρχή και για άλλες συμμετοχές...
Μπράβο στον Ιερέα αυτόν και μακάρι να είναι η αρχή και για άλλες συμμετοχές...
Για όσους θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα για κατηχητές ή στην Θεολογική Σχολή, ας θυμίσουμε ό,τι είπε ο Γέροντας Πορφύριος Μπαϊρακτάρης σε μία Πνευματική κόρη του, που τον ρώτησε αν έπρεπε να φοιτήσει ( η γυναίκα ) στην Θεολογική Σχολή.
Τής είπε ο Γέροντας:
«Δεν χρειάζεται. Οι Άγιοι πατέρες τής Εκκλησίας, τα έχουν πεί όλα».
Τής είπε ο Γέροντας:
«Δεν χρειάζεται. Οι Άγιοι πατέρες τής Εκκλησίας, τα έχουν πεί όλα».
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Να είσαι καλά Άγγελε που διευκρίνισες που ακριβώς είναι η Καπλανών,πραγματικά με έβγαλες από μεγάλο κόπο :)
Ήθελα την γνώμη σας πώς θα σας φαινόταν αν γυριζόταν ένα σίριαλ με αυτοτελή επεισόδια για τους βίους των Αγίων;Νομίζετε ότι θα ωφελούσε;Αυτή η ιδέα μου ήρθε βλέποντας το σίριαλ για την ζωή της Έλλης Λαμπέτη και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να χρησιμοποιούσε κάποιος την τηλεόραση για να προβάλλει την ζωή των Αγίων για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να την διαβάσουν.
Συγγνώμη που το γράφω σε αυτό το θέμα,αν θέλετε μετακινείστε το,αλλά δεν ήξερα πού να το εντάξω.
Ιωσήφ ωραίο αυτό που έγραψες,συμφωνώ κι εγώ,αλλά σίγουρα ωφελήσε πολύ αν πας σε αυτά τα σεμινάρια γιατί σου λύνουν και πολλές απορίες.
Ήθελα την γνώμη σας πώς θα σας φαινόταν αν γυριζόταν ένα σίριαλ με αυτοτελή επεισόδια για τους βίους των Αγίων;Νομίζετε ότι θα ωφελούσε;Αυτή η ιδέα μου ήρθε βλέποντας το σίριαλ για την ζωή της Έλλης Λαμπέτη και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να χρησιμοποιούσε κάποιος την τηλεόραση για να προβάλλει την ζωή των Αγίων για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να την διαβάσουν.
Συγγνώμη που το γράφω σε αυτό το θέμα,αν θέλετε μετακινείστε το,αλλά δεν ήξερα πού να το εντάξω.
Ιωσήφ ωραίο αυτό που έγραψες,συμφωνώ κι εγώ,αλλά σίγουρα ωφελήσε πολύ αν πας σε αυτά τα σεμινάρια γιατί σου λύνουν και πολλές απορίες.
-
andronikos
- Έμπειρος Αποστολέας

Καλή η ιδέα σου αλλά δυστυχώς ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΑΞΗ.
Άν θυμάσαι ποιό παλιά η δημοσιογραφος κ.Νταντουνάκη (αν θυμάμαι καλά το όνομα) έβγαλε σε τηλεοπτικό κανάλι (μάλλον STAR) μιά πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΠΟΜΠΗ με βιογραφίες σύγχρονων μορφών της Ορθοδοξίας (Γέρων Πορφύριος,Γέρων Παϊσιος,Γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης) "κράτησε" μόνο τρείς η τέσσερεις εκπομπές και κόπηκε ξαφνικά και ....... χωρίς λόγο ;; X(
Άν θυμάσαι ποιό παλιά η δημοσιογραφος κ.Νταντουνάκη (αν θυμάμαι καλά το όνομα) έβγαλε σε τηλεοπτικό κανάλι (μάλλον STAR) μιά πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΠΟΜΠΗ με βιογραφίες σύγχρονων μορφών της Ορθοδοξίας (Γέρων Πορφύριος,Γέρων Παϊσιος,Γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης) "κράτησε" μόνο τρείς η τέσσερεις εκπομπές και κόπηκε ξαφνικά και ....... χωρίς λόγο ;; X(
Αββά Ισαάκ του Σύρου
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
Re: Σεμινάρια Αποστολικής Διακονίας
Προλαβαίνω να γραφτώ; Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο να επικοινωνήσω; Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα;g_aggelos έγραψε: Η έναρξη των μαθημάτων ξεκινάει σήμερα στις 17:00 στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων (πίσω από το ξενοδοχείο Holiday inn), όπου θα γίνει ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με