Στο Πακιστάν και συγκεκριμένα στην επαρχία Παντζάμπ η Αστυνομία συνέλαβε δύο Χριστιανούς, με την κατηγορία ότι έτρωγαν
κατά την διάρκεια της εορτής του Ραμαζανιού, που για τους Μουσουλμάνους τις ημέρες αυτές τηρείτε αυστηρή νηστεία.
Οι δύο Χριστιανοί κατηγορήθηκαν για προσβολή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, παρόλο που σαν Χριστιανοί δεν είναι υποχρεωμένοι να τηρούν κάποια νηστεία κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Χριστιανοί επιβιβάστηκαν σε ένα λεωφορείο με προορισμό το κέντρο της Λαχώρη (Πρωτεύουσα).
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το λεωφορείο έκανε στάση κοντά σε ένα ξενοδοχείο, όπου εκεί οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να πιούνε ένα τσάι και να φάνε ένα σνακ.
Στο διάστημα αυτό η Αστυνομία συνέλαβε τους δύο Χριστιανούς, με την κατηγορία ότι παραβίασαν την νηστεία του Ραμαζανιού.
Οι δύο Χριστιανοί αντιστάθηκαν, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να νηστεύουν διότι δεν είναι μουσουλμάνοι, παρόλα αυτά οι αστυνομικοί έριξαν δια της βίας τους δύο Χριστιανούς σε μια κλούβα ενός φορτηγού και τους οδήγησαν στο τμήμα, και από εκεί λίγες μέρες αργότερα στις φυλακές της πόλης Σαργκότα μέχρι να δικαστούν.
Οι δύο συλληφθέντες Χριστιανοί έχουν απευθυνθεί στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Διεθνή Χριστιανική Κοινότητα, να τους βοηθήσουν διότι διώκονται για την πίστη τους, αλλά και να λάβουν άμεσα μέτρα για την απελευθέρωση τους.
«Κατά την διάρκεια της Σαρακοστής, οι μουσουλμάνοι τρώνε, πίνουν και καπνίζουν σε δημόσιους χώρους, μέχρι σήμερα η αστυνομία και οι αρχές δεν έχουν συλλάβει κάποιον μουσουλμάνο για μη- χριστιανική συμπεριφορά», τόνισε εκπρόσωπος της Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Επίσης, ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης καταδίκασε τη σύλληψη των δύο αθώων Χριστιανών, και κάλεσε τις Πακιστανικές αρχές να τους απελευθερώσει άμεσα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με την αστυνομία που προχώρησε στην σύλληψη.
Τέλος, στο Πακιστάν, οι Χριστιανοί αποτελούν το 3% του πληθυσμού της χώρας, και συνεχώς υποβάλλονται σε διώξεις. Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα 8 χριστιανοί κάηκαν ζωντανοί στην πόλη Γκόντχρα, όταν δέχθηκαν επίθεση από ένα πλήθος εξτρεμιστών, με την ψευδή κατηγορία ότι πρόσβαλαν το κοράνι.
Πηγή: Romfea.gr
http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 0&Itemid=2
Συνέλαβαν Χριστιανούς γιατί «πρόσβαλαν» το Ραμαζάνι
Συντονιστής: Συντονιστές
Συνέλαβαν Χριστιανούς γιατί «πρόσβαλαν» το Ραμαζάνι
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Συνέλαβαν Χριστιανούς γιατί «πρόσβαλαν» το Ραμαζάνι
Τι φασισμός!
Τι καταπίεση!
Πόσο μεγάλη διαφορά (χαώδης) από την ορθοδοξία!
Τι καταπίεση!
Πόσο μεγάλη διαφορά (χαώδης) από την ορθοδοξία!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δεν γνωρίζουμε καμία λεπτομέρεια για τις κυρώσεις στον εστιάτορα που προσέφερε τα "μη νηστίσιμα" εδέσματα στους Χριστιανούς.
Προυποθέτει βέβαια γνώση κάποιου για το τι είναι νηστίσιμο και τι όχι... Εγώ πχ δεν γνωρίζω τι είναι νηστίσιμο στην εβραικη θρησκεία, στους λαμα ή αλλου.
Επίσης δεν γνωρίζουμε κατα πόσο οι Χριστιανοί ενώ έτρωγαν το σουβλάκι τους, το κουνούσαν επιδεικτικά στους νηστεύοντες προκαλώντας (προσκαλώντας) τους να φάνε και αυτοί και να αμαρτήσουν.
Ετσι, όλα θα κριθούν απο την δικογραφία και τις μαρτυρίες (ψευδομαρτυρίες) που δεν γνωρίζουμε.
Στο καινούργιο Διαβατήριο που πήρα, είδα ότι στις σελίδες που έχει γραφιστικές απεικονήσεις μοναστηριών έχουν αφαιρεθεί οι σταυροί απο τους τρούλους... Δείτε το νέο διαβατήριό σας - ναι αυτό με το τσιπάκι...
Τη σήμερον ημέρα το να λες ότι είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος κάποιοι το βλέπουν σαν "παρωχημένο".
Βάναυσα στην Ελλάδα προσβάλεται η Θρησκευική ελευθερία των Ορθοδόξων αλλα οι Εισαγγελείς περι άλλα τυρβάζουν δέσμιοι στα Πολιτικά κατεστημένα, στις πελατειακές σχέσεις και στην κακως εννοούμενη "κοινωνική ευαισθησία". Ολα ελέω ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΞΥΡΙΖΑ...αλλά και με τις ευλογίες της γαλάζιας ΝΔ...
Εγώ πρέπει να κάνω κάτι ή είναι αρμοδιότητα της Εκκλησίας μας ? Πού είναι κρυμμένη όταν την θέλουμε ζωντανή και παρούσα ?
Και έχουμε και τον pan σε άλλο ποστ να αναρρωτιέται αν είμαστε "Γνησιοι Ορθόδοξοι η ιμιτασιόν"...
Εγώ έχω μπερδευτεί ή τα πράγματα είναι πράγματι μπερδεμένα ?
Χρ.
Προυποθέτει βέβαια γνώση κάποιου για το τι είναι νηστίσιμο και τι όχι... Εγώ πχ δεν γνωρίζω τι είναι νηστίσιμο στην εβραικη θρησκεία, στους λαμα ή αλλου.
Επίσης δεν γνωρίζουμε κατα πόσο οι Χριστιανοί ενώ έτρωγαν το σουβλάκι τους, το κουνούσαν επιδεικτικά στους νηστεύοντες προκαλώντας (προσκαλώντας) τους να φάνε και αυτοί και να αμαρτήσουν.
Ετσι, όλα θα κριθούν απο την δικογραφία και τις μαρτυρίες (ψευδομαρτυρίες) που δεν γνωρίζουμε.
Στο καινούργιο Διαβατήριο που πήρα, είδα ότι στις σελίδες που έχει γραφιστικές απεικονήσεις μοναστηριών έχουν αφαιρεθεί οι σταυροί απο τους τρούλους... Δείτε το νέο διαβατήριό σας - ναι αυτό με το τσιπάκι...
Τη σήμερον ημέρα το να λες ότι είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος κάποιοι το βλέπουν σαν "παρωχημένο".
Βάναυσα στην Ελλάδα προσβάλεται η Θρησκευική ελευθερία των Ορθοδόξων αλλα οι Εισαγγελείς περι άλλα τυρβάζουν δέσμιοι στα Πολιτικά κατεστημένα, στις πελατειακές σχέσεις και στην κακως εννοούμενη "κοινωνική ευαισθησία". Ολα ελέω ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΞΥΡΙΖΑ...αλλά και με τις ευλογίες της γαλάζιας ΝΔ...
Εγώ πρέπει να κάνω κάτι ή είναι αρμοδιότητα της Εκκλησίας μας ? Πού είναι κρυμμένη όταν την θέλουμε ζωντανή και παρούσα ?
Και έχουμε και τον pan σε άλλο ποστ να αναρρωτιέται αν είμαστε "Γνησιοι Ορθόδοξοι η ιμιτασιόν"...
Εγώ έχω μπερδευτεί ή τα πράγματα είναι πράγματι μπερδεμένα ?
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλα τα λες, eortologio.
Δεν τα λες ασχημα.
Το λοιπον , θα πω κατι ασχετο, αλλα επι του παροντως αρκετα σχετικο.
Πριν απο μερικα χρονια στο δημοτικο σχολειο υπηρχε ενα μαθημα με τον τιτλο .
[Ο σοφος βασιλιας και το τρελο νερο]
Και κατα την ιστορια ,και ο βασιλιας και ο αντιβασιλιας,σοφοι και δικαιοι οπως ηταν ,κυβερνουσαν
με τον καλυτερο τροπο το λαο τους .Κανενα παραπονο απο κανεναν.Ολοι τους αγαπουσαν.Βασιλια μου και
βασιλια μου τα χειλη τους. Οι παντες ευτυχισμενοι.
Μια μερα ομως ,ενας [μαγος] τους λεει.
Σε λιγες μερες θα βρεξει τρελο νερο.Ολες οι λιμνες, ολα τα ποταμια ,ολα τα πηγαδια θα γεμισουν απο το τρελο νερο.Οποιος το πιει θα τρελαθει.
Τι να κανει τωρα ο βασιλιας;
Καλει τον αντιβασιλια, καλει και τους καλους συμβουλους του ,για να δουν τι θα κανουν.Τα βαζουν κατω τα ξαναβαζουν ,βλεπουν πως το καλο νερο ειναι πολυ λιγο , το ξανασκεφτονται και, τελικα ,
δεν αργησαν να βρουν τη λυση.
Αφου το καλο νερο δεν φτανει για ολους ,θα το πιουν μονο ο βασιλιας και ο αντιβασιλιας.Βεβαια οι υπολοιποι θα τρελαθουν ,αλλα δεν πειραζει. Θα εχουν τους καλους τους και δικαιους βασιλιαδες και θα τους κυβερνησουν με τον καλυτερο τροπο,οπως και εγινε.
Τι εγινε ομως;
Μαζευτηκε συντομα ο λαος και οι συμβουλοι και ολοι μαζι φωναζαν.Φυγετε, φυγετε δεν ειστε καλοι ,αλλαξατε ,δε σας θελουμε ,
μακρια ,φυγετε,δρομο...
Και αφου ειδαν και αποειδαν ,οι δυο σοφοι ανδρες , μαζεψαν τα μπογαλακια τους και ....δρομο.
ΕΡΩΤΗΜΑ
Η Συγχρονη Βαβελ , τι νερο πινει;
Δεν τα λες ασχημα.
Το λοιπον , θα πω κατι ασχετο, αλλα επι του παροντως αρκετα σχετικο.
Πριν απο μερικα χρονια στο δημοτικο σχολειο υπηρχε ενα μαθημα με τον τιτλο .
[Ο σοφος βασιλιας και το τρελο νερο]
Και κατα την ιστορια ,και ο βασιλιας και ο αντιβασιλιας,σοφοι και δικαιοι οπως ηταν ,κυβερνουσαν
με τον καλυτερο τροπο το λαο τους .Κανενα παραπονο απο κανεναν.Ολοι τους αγαπουσαν.Βασιλια μου και
βασιλια μου τα χειλη τους. Οι παντες ευτυχισμενοι.
Μια μερα ομως ,ενας [μαγος] τους λεει.
Σε λιγες μερες θα βρεξει τρελο νερο.Ολες οι λιμνες, ολα τα ποταμια ,ολα τα πηγαδια θα γεμισουν απο το τρελο νερο.Οποιος το πιει θα τρελαθει.
Τι να κανει τωρα ο βασιλιας;
Καλει τον αντιβασιλια, καλει και τους καλους συμβουλους του ,για να δουν τι θα κανουν.Τα βαζουν κατω τα ξαναβαζουν ,βλεπουν πως το καλο νερο ειναι πολυ λιγο , το ξανασκεφτονται και, τελικα ,
δεν αργησαν να βρουν τη λυση.
Αφου το καλο νερο δεν φτανει για ολους ,θα το πιουν μονο ο βασιλιας και ο αντιβασιλιας.Βεβαια οι υπολοιποι θα τρελαθουν ,αλλα δεν πειραζει. Θα εχουν τους καλους τους και δικαιους βασιλιαδες και θα τους κυβερνησουν με τον καλυτερο τροπο,οπως και εγινε.
Τι εγινε ομως;
Μαζευτηκε συντομα ο λαος και οι συμβουλοι και ολοι μαζι φωναζαν.Φυγετε, φυγετε δεν ειστε καλοι ,αλλαξατε ,δε σας θελουμε ,
μακρια ,φυγετε,δρομο...
Και αφου ειδαν και αποειδαν ,οι δυο σοφοι ανδρες , μαζεψαν τα μπογαλακια τους και ....δρομο.
ΕΡΩΤΗΜΑ
Η Συγχρονη Βαβελ , τι νερο πινει;
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η λύση λοιπόν μία : Τρελόνερο και όπου μας βγάλει...
Και ο Θεός βοηθός.
Χρ.
Και ο Θεός βοηθός.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...