Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα

Δημοσίευση από panagiotisspy »

ser έγραψε:
panagiotisspy έγραψε:Οταν ένα τραγούδι καθυβρίζει την πίστη μας, ή είναι χυδαίο, εννοείται πως θα το απορρίψουμε.
Οταν όμως ο καλλιτέχνης που αποδίδει ένα ωραίο τραγούδι , είναι απαράδεκτος, τότε δεν κολάζεται αυτομάτως και το τραγούδι. Απλά είναι τα πράγματα.
Αν δεχόμαστε να ακούμε ανθρώπους που ξέρουμε ότι προσβάλλουν Τον Πατέρα μας Τον Θεό, προσβάλλουμε Τον Θεό. Πρέπει να ακούμε ανθρώπους που δεν προσβάλλουν Τον Θεό.

Εμείς δεν προσβάλλουμε Τον Θεό.

Επίσης δεν προσβάλλουμε κανέναν πλανεμένο, είτε πιστεύει σε αίρεση είτε σε ψευτοθρησκεία.

Αυτοί γιατί προσβάλλουν Τον Θεό μας;
Κατ αρχήν να δηλώσω πως δεν μου αρέσει η Μαντόνα και τα τραγούδια της. Και επίσης Μαντόνα σημαίνει Παναγία. Σκεφθείτε να έβγαινε στην δισκογραφία μια Ελληνίδα τραγουδίστρια ,με το ψευδώνυμο Παναγία. Και μόνο που το αναφέρω συγχύζομαι.

Ομως για να να μπορέσουμε να επιτύχουμε σε απόλυτο βαθμό αυτά που παραθέτεις, θα πρέπει να αναχωρήσουμε από τον κόσμο. Είτε δηλαδή να γίνουμε μοναχοί, είτε να μην ακούμε μουσική, να μην πηγαίνουμε στον κινηματογράφο, ή στο θέατρο, ή στο γήπεδο.

Προσωπικά δεν γνωρίζω πολλούς ανθρώπους της τέχνης, άμεμπτους και άσπιλους.

Οσο αφορά το ότι εμείς δεν προσβάλλουμε τον Θεό, εγώ δυστυχώς Τον προσβάλλω συνεχώς, κάθε μέρα.

Και δεν είναι δεδομένο ότι εμείς που πιστεύουμε, είμαστε καλύτεροι από κάποιους που δεν πιστεύουν.
Γνωρίζω ανθρώπους πολύ καλύτερους από εμένα, οι οποίοι δεν προσβάλλουν τον Θεό, γιατί απλούστατα δεν πιστεύουν σε Αυτόν και δεν ασχολούνται με Αυτόν.

Και κανονικά, όπως μας είπε ο Κύριος, πρέπει να αγαπάμε και τους "άλλους". Ολους. Και την Μαντόνα. Εγώ δεν την αγαπάω. Θα έπρεπε να την αγαπάω. Αλλη μια προσβολή μου προς τον Κύριο.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

panagiotisspy έγραψε: Κατ αρχήν να δηλώσω πως δεν μου αρέσει η Μαντόνα και τα τραγούδια της. Και επίσης Μαντόνα σημαίνει Παναγία. Σκεφθείτε να έβγαινε στην δισκογραφία μια Ελληνίδα τραγουδίστρια ,με το ψευδώνυμο Παναγία. Και μόνο που το αναφέρω συγχύζομαι.

.
Το πραγματικό όνομα της Μαdonna είναι Louise Veronica Ciccone (Ritchie)
Tην μαμά της την έλεγαν Madonna Ciccone και πέθανε όταν η Louse Veronica ήταν 6 ετών
Από τότε χρησιμοποιεί το όνομα της μητέρας της "Madonna" σαν δικό της
Το νόημα της λέξης "Madonna" είναι "is my Lady"
Εχει λατινικές ρίζες το όνομα αυτό και επίσης το βρίσκουμε στην Βίβλο "σαν άλλο όνομα για την Μητέρα Του Χριστού καθώς επίσης και το όνομα "Mary"
(Από μια μικρή μετάφραση που έκανα σε ένα Αγγλικό κείμενο που βρήκα σχετικά με το όνομα Madonna)
Δεν νομίζω δηλαδή πως είναι το ίδιο με το να ονομασθεί κάποια στα Ελληνικά "Παναγία"
Παναγία είναι χαρακτηρισμός - χαρακτηριστικό .Πάνω από τους Αγίους
Ενώ το να ονομασθεί κάποια κοπέλα "Δέσποινα" ή "Μαρία" δεν είναι καθόλου προσβλητικό
Εκτός κι αν κάνω λάθος
Προς το παρών ψάχνω να δω αν υπάρχουν κι άλλες κοπέλες στην Ιταλία που να έχουν όνομα "Madonna"

Ser δεν είναι δυνατόν να ζητάω επίσημο χαρτί από ιερέα ότι ο τάδε τραγουδιστής που θα ακούσω δεν έχει αμαρτίες ή δεν προσβάλει Το Θεό με την στάση του
Το τραγούδι ακούω , ΟΧΙ την προσωπική ζωή του τραγουδιστή
Μου κάνει χάρη να είναι ο χειρότερος χαρακτήρας .ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ
Η φωνή του με νοιάζει
Ο στίχος με νοιάζει
Η μουσική με νοιάζει
το αισθητικό αποτέλεσμα με νοιάζει
Από εκεί και πέρα εσύ αν θες μην ακούς ποτέ μουσική μην πας ποτέ σινεμά κτλπ αφού όλοι είναι του διαβόλου και όλες οι ταινίες είναι του σατανά κτλπ
ΑΛΛΑ ! μην το παρουσιάζεις σαν "δίλλημα" δεδομένο προς όλους
ή Θεό ή σινεμά
ή Θεό ή συναυλία
ή Θεό ή μουσική
ή Θεό ή έκθεση ζωγραφικής
ή Θεό ή ποίηση

Μπορεί κάποιος και μέσα από αυτά να πλησιάζει την σκέψη του στο Θεό όταν γίνονται αφορμή για να θαυμάσει μια ωραία μελωδία ,ένα καλαίσθητο δημιούργημα

Οσο αφορά τη Madonna συγκεκριμένα , δεν μ'αρέσει ιδιαίτερα ,ούτε είμαι fan ,άλλο αν υπάρχουν 3-4 τραγούδια που μου αρέσουν αρκετά

Υπάρχουν όμως καλιτέχνες που θαυμάζω και φωνές που αγγίζουν τις χορδές της ψυχής μου
Δήμητρα Γαλάνη - Τάνια Τσανακλίδου - Χάρις Αλεξίου - Ελευθερία Αρβανιτάκη και άλλες τέτοιου επιπέδου
Δε νομίζω να πει κανείς ότι κι αυτές είναι "αμαρτία" να τις ακούς
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Δεν θα επιθυμούσα να απαντήσει κανείς , αλλά μόνο να το σκεφθούμε.

Τι κάναμε όταν πάρα πολύ κοντά μας , εκεί δίπλα σας σε απόσταση αναπνοής , ακούσαμε να υβρίζουν τον πολυαγαπημένο μας Κύριο , και την Υπεραγία Μητέρα Του , αυτό το κόσμημα του ανθρωπίνου γένους?

Σκεφθήτε το και ας κάνει ο καθένας μας την αυτοκριτική του. Δεν χρειάζεται να το ξέρει κανείς άλλος εκτός από εμάς .

Ο Θεός να μας φωτίζει , γιατί τα έχουμε ισοπεδώσει όλα.-
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Captain Yiannis έγραψε: Τι κάναμε όταν πάρα πολύ κοντά μας , εκεί δίπλα σας σε απόσταση αναπνοής , ακούσαμε να υβρίζουν τον πολυαγαπημένο μας Κύριο , και την Υπεραγία Μητέρα Του , αυτό το κόσμημα του ανθρωπίνου γένους?
Πήγες σε συναυλία και την άκουσες να βρίζει τον Χριστό και την Θεοτόκο ;
Γιατί δε μπορεί τώρα να λες κάτι τέτοιο για κάποιον άνθρωπο και να μην ισχύει
Εγώ δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ να λέει κάτι κακό για τον Χριστό
Καλή Σαρακοστή
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

panagiotisspy έγραψε:Οταν ένα τραγούδι καθυβρίζει την πίστη μας, ή είναι χυδαίο, εννοείται πως θα το απορρίψουμε.
Οταν όμως ο καλλιτέχνης που αποδίδει ένα ωραίο τραγούδι , είναι απαράδεκτος, τότε δεν κολάζεται αυτομάτως και το τραγούδι. Απλά είναι τα πράγματα.
Και κάτι άλλο. Πολλές φορές ενθουσιάζομαι και συγκινούμαι, ακούγοντας απλά και μόνο την μουσική ενός ξενόγλωσσου τραγουδιού, δίχως να καταλαβαίνω τι λένε τα λόγια.
Αυτό είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό. Εάν εκ των υστέρων ανακαλύψω πως τα λόγια είναι απρεπή, τότε αλλάζει το πράγμα.

Τα λογια αυτα αρκουν .Τα λενε ολα.

Γενναται ομως το ερωτημα.
Γιατι αυτη η σκληρη πολεμικη στους αντιφρονουντες και σε οσους δεν θεωρουν ως ειδωλο τους την Μαντονα;
Γιατι να δισταζω και να ταρασσομαι οταν την αποκαλω ετσι;Δεν εχω δικιο οταν ,αυτοαποκαλειται Παναγια;
Γιατι αυτη η προσκολληση σε μια 50αρα σατανιστρια που ,ειτε εχει ταλεντο ειτε οχι,γινεται το ειδεχθεστερο προτυπο και μεσο καταστροφης αθωων ψυχων; Γιατι;
Δεν μας φτανουν τα ναρκωτικα που παιρνουν οι νεοι μας και που σιγοσβηνουν και που αργοπεθαινουν τον αργο θανατο;
Πρεπει κι εμεις οι [Χριστιανοι] να τα φορτωσουμε τα παιδια αυτα -τα παιδια μας-και με καποια αλλα, τα ΨΥΧΟΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,που ειναι ολεθρος πραγματικος για τις ψυχουλες τους;
Γιατι μερικοι,και δεν εχω ακομα καταλαβει αν εχουν γνωση και επιγνωση γι αυτο που κανουν,γινονται
μοχλοι και συμβαλλουν στην προσπαθεια αλωσης των αξιων και καθυβρισης των θειων;
Τοσο πολυ μαγευτηκαν και υπεραμυνονται τη λατρεια τους σε μια γυναικα που θεωρουν ειδωλο τους αναμεσα και σε πολλα αλλα;
Τοση λοιπον αξια εχουν τα ειδωλα ωστε να περιθωροποιουνται αυτοματως τα θεια;
Τοση αξια εχουν τα ειδωλα που μερικοι,οντας ασυγκινητοι, εθελοτυφλουν και κωφευουν και καθυβριζουν αδελφους ως φανατικους;
Δεν αποδεχομαι ,επι τουτου, τον ορο φανατικος.Δεν ειμαι τιποτε αλλο παρα ενας απλος ανθρωπος που προσπαθει να βαδιζει και να παρακολουθει το παραδειγμα των Αγιων Πατερων της Εκκλησιας μας και να ιχνηλατει πανω σε αυτα που ο Κύριός βαδισε.
Γιατι λοιπον τοσο μενος και εναντιωση;Γιατι οι καθυβριζομενοι δεν απαντουν ομοιως; Γιατι;

Φιλοι μου,
Το να ακουω ενα τραγουδι που ουτε τον τραγουδιστη γνωριζω ουτε τα λογια εννοω και ουτε την ψυχη μου ταραζει,φυσικα και δεν αμαρτανω.
Οταν ομως εν επιγνωση μου καθυβριζεται ο Θεος,με λογια ή πραξεις κι εγω εστω και εμμεσως συμμετεχω,
τοτε ερωτω.
Δεν ειμαι και υβριστης και σταυρωτης του Κυρίου; Αν οχι,τοτε, τι ειμαι; Ας μη συνεχισω...

Στον ανθρωπο που βλαστημα τον Θεο, ουτε να τον βλεπουμε ουτε και να του μιλαμε πρεπει.Το τι πρεπει
να κανει ο Χριστιανος ολοι το γνωριζουμε.Σημερα αλλωστε ,σχεδον παντες γνωριζουν για τον Θεο.
Τι αλληγορια ομως.Σχεδον παντες ,υβριζουν τον Θεο.
Δεν φοβαμαι ,ειχε πει καποιος , παρα μονο τους [χριστιανους].
Ειχε αδικο ο Πατροκοσμας οταν ειχε αποφανθει σχετικα με τα παραπανω;
Επιτελους, ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβουμε;

Απεναντι σε τοσους αδερφους στο φορουμ αυτο , που με το καλλιτεχνικο τους ταλεντο αλλους ωφελουν κι αλλους οχι, φανταζω μικρος και αδυνατος.Δεν πολυνοιαζομαι να γινω τεχνιτης του λογου και να αποκτησσω πολλες γραφτες περγαμηνες. Ομως αν και φρεσκος στο forym αυτο θα το φ ω ν α ζ ω.
Τι θελουμε επιτελους;
Θεος και διαβολος δεν γινεται ,δεν χωρανε ,δεν μπαινουν στην καρδια μας .Ή ο ενας ή ο αλλος.
Θεος και κοσμος της αμαρτιας δεν κολλανε.
Κι αν ζουμε και συναναστρεφομαστε με τον κοσμο και αγαπουμε τα παντα γυρω μας, εμεις
αλλα επιζητουμε και αλλα ποθουμε . Νοσταλγουμε Ουρανο.Δεν λατρευουμε τιποτα αλλο παρα μονο τον Θεο. Μα δεν γινεται και με τη λογικη ακομα αντιληπτο αυτο;Η Ψυχη αναζητει τον Δημιουργο της ,τον Νυμφιο της.
Μηπως νωχελικα και επιδερμικα κανουμε εναν σχετικο αυτοελεγχο;Αρκει αυτο;

Οι καιροι που ερχονται θα ειναι δυσκολοι και η πιστη μας θα δοκιμαστει.Αν σημερα ειμαστε διβουλοι στις
δοκιμασιες μας και στα τα του κοσμου, αύριο κατα το που θα τραβηξουμε;
Επιβαλλεται να σκαψουμε βαθια μεσα στην καρδια μας και να φωτισουμε το δρομο και να της πουμε.
Καρδια μου ,Ψυχη μου αυτον το δρομο διαλεξε.Αυτον το στενο που και δυσκολος και ανηφορικος ειναι.
Πολλα που σου αρεσαν θα τα αποχωριστεις, και θα πονεσεις και θα υβριστεις και θα μαστιγωθεις και στο τελος θα Σταυρωθεις.
Ομως ,Ψυχη μου,να χαιρεσαι για το Σταυρο.Αυτος ειναι το οπλο , αυτος και ο οδηγος ,αυτος που θα σε
οδηγησει σιγουρα και με ασφαλη τροπο στην αιωνια ευτυχια..στο Εσφαγμενο Αρνιο ,στο Ν ικητη της Ζωης.

Φιλοι μου ,γνωριζω πως σας ταλαιπωρησα.Προσθεσα κι αλλη μια αμαρτια στο ενεργητικο μου με την ακατασχετη φλυαρια μου.
Ζητω συγγνωμη γι αυτο, κι οχι μονο .Ζητω συγγνωμη αν στα γραφομενα μου,αθελα μου ,υποννοω κατι
που προσβαλλει καποιον.Δεν θελω να εχω τετοιον σκοπο.Δεν ειχα τετοιον σκοπο.
Στους χρονους αυτους πρεπει να βασιλευει μεταξυ μας η αγαπη , η ομονοια και να μας ενωνει αρρηκτα η πιστη στον Εναν και Μοναδικο Θεο.
Και τελειωνω με μια θερμη παρακληση.
Ας βοηθησουμε ολοι μας ,παρα τις διαφωνιες μας ,να ειναι πιο χριστιανικο το forym αυτο ,οποτε ,αφενος μεν να μη πληγωνουμε κανεναν και αφετερου να βοηθησουμε την επανοδο πολλων αδερφων μας που κατα τη γνωμη μου, με τον τροπο μας ,δικαιως και αξιοπρεπως αποχωρησαν οι αδερφοι αυτοι.Αν και φρεσκος
επαναλαμβανω στο forym αυτο,οσους γνωριζω ολοι μου λειπουν
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

Δεν υπερασπιζομε την Μαντονα ουτε κανεναν αλλα αγαπητε captain ,ακουω καυημερινα να ΒΛΑΣΤΗΜΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΙΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ,ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΚΛΠ. το θεμα καταντα γελοιο,και δεν θα ασχοληθω αλλο.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Andreasmas έγραψε:Γιατι αυτη η σκληρη πολεμικη στους αντιφρονουντες και σε οσους δεν θεωρουν ως ειδωλο τους την Μαντονα;
Γιατι να δισταζω και να ταρασσομαι οταν την αποκαλω ετσι;Δεν εχω δικιο οταν ,αυτοαποκαλειται Παναγια;
Γιατι αυτη η προσκολληση σε μια 50αρα σατανιστρια που ,ειτε εχει ταλεντο ειτε οχι,γινεται το ειδεχθεστερο προτυπο και μεσο καταστροφης αθωων ψυχων; Γιατι;

Δεν υπάρχει κανενός είδους "σκληρή πολεμική"
Προφανώς βλέπεις "εχθρούς" χωρίς να υπάρχουν ( μιλάω για το φόρουμ εδώ)
Δε νομίζω πως κανένας είναι εχθρός του άλλου εδώ ,ούτε ότι ασκεί κανείς πολεμική εναντίον του άλλου
Αν εσύ νιώθεις κάπως έτσι , κακώς το νιώθεις
Επίσης προσωπικά δεν θεωρώ "είδωλό" μου καμμία Madonna
Υπάρχουν τραγουδιστές που μου αρέσουν και άλλοι που δεν μ'αρέσουν
Εγώ απλά υπερασπίζομαι την άποψη πως δεν πρέπει να κρεμάμε ταμπέλες σε κανέναν επειδή ακούει ή δεν ακούει μουσική που δεν αρέσει σε εμάς
Ούτε όποιος ακούει μόνο δημοτικά τραγούδια είναι πιο "καλός" άνθρωπος από κάποιον που ακούει άλλο είδος μουσικής
Οσο για την Madonna είναι το αποτέλεσμα ενός πολύ καλού marketing και αποτέλεσμα μιας πολύ καλά στημένης μουσικής βιομηχανίας

Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μας αρέσει ιδιαίτερα κανενός απ'ότι κατάλαβα
Πάντως μια συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη , ή της Χάρις Αλεξίου δεν νομίζω να είναι αμαρτία
Καλή Σαρακοστή
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Εμενα και να μην μου άρεσε η Μαντόνα πλέον με αυτα που ακουώ την πάω με χίλια! Γιατί κάνει ένα ωραίο show και ξεσκάει ο κόσμος και περνάει καλά σε ανάλαφρη ατμόσφαιρα
Ενώ με αυτες τις βαρύγδουπες θεολογικές δηλώσεις βαραίνει η ατμόσφαιρα αφόρητα
Ασε που είναι όλες ή έστω οι περισσότερες παρερμηνείες
Ενα show κάνει η γυναικα αυτη να διασκεδάσει ο κόσμος να περάσει την ώρα του και βεβαίως να βγουν και κάποια μεγάλα έσοδα, και έχει αναπτυχθεί μια κινδυνολογία τόσο υπερβολική πια.
Να σας θυμίσω ότι η Μαντόνα τραγουδά επί δεκαετιες, απτην δεκαετία του 1980. Λοιπόν αν δείτε το κοινό της τόσα χρόνια, αν ήταν τόσο επικίνδυνη πια και ειχε καταστρέψει κόσμο...θα την είχαν κλείσει μέσα με τις κατηγορίες που της αποδίδετε!
Οσο για το ονομα της, δεν μεταφράζεται Παναγία στα ελληνικά με κυριολεξία. Στην κυριολεξία το Madonna βγαίνει απτο λατινικό mia donna, ή αγγλιστί My Lady, το οποίο ναι μεν χρησιμοποιείται για την Παναγία αλλά δεν σημαίνει κυριολεκτικά Παναγία. Και απόσο ξερω, το ονομα αυτο χρησιμοποιείται, και πράγματι λέγανε έτσι και την μητέρα της τραγουδίστριας. Είναι δηλαδή κατι αντιστοιχο με το ονομα Δέσποινα.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ορίστε τι εικόνες έδειξε η Madonna στην τελευταία συναυλία της
Αυτό το βίντεο προβάλοταν σε μεγάλο video wall
Τι μήνυμα πέρασε ; ότι ο κόσμος πεινάει και πονάει , ότι υπάρχουν φτωχά παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα και ότι υπάρχουν πολέμοι
Προσωπικά το βρίσκω συγκινητικό
Επίσης εμφανίζονται λόγια που είπε ο Χριστός
"Πεινούσα και δεν μου δώσατε φαγητό" και άλλα
"Οτι καλό κάνετε σε κάθε έναν από αυτούς τους ελάχιστους σε μένα το κάνετε"
Πού είναι η "ασέβεια" και η προστυχιά σε αυτή την εμφάνιση λοιπόν ;

Τουλάχιστον να έχουμε δει το συγκεκριμένο "βίντεο" ώστε να μπορούμε να εκφράσουμε ολοκληρωμένη άποψη και όχι επειδή κάτι έφτασε στα αυτιά μας
Καλή Σαρακοστή
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

lovethink έγραψε:
Andreasmas έγραψε:Γιατι αυτη η σκληρη πολεμικη στους αντιφρονουντες και σε οσους δεν θεωρουν ως ειδωλο τους την Μαντονα;

Δεν υπάρχει κανενός είδους "σκληρή πολεμική"
Προφανώς βλέπεις "εχθρούς" χωρίς να υπάρχουν ( μιλάω για το φόρουμ εδώ)
Δε νομίζω πως κανένας είναι εχθρός του άλλου εδώ ,ούτε ότι ασκεί κανείς πολεμική εναντίον του άλλου
Αν εσύ νιώθεις κάπως έτσι , κακώς το νιώθεις
Επίσης προσωπικά δεν θεωρώ "είδωλό" μου καμμία Madonna
Υπάρχουν τραγουδιστές που μου αρέσουν και άλλοι που δεν μ'αρέσουν
Εγώ απλά υπερασπίζομαι την άποψη πως δεν πρέπει να κρεμάμε ταμπέλες σε κανέναν επειδή ακούει ή δεν ακούει μουσική που δεν αρέσει σε εμάς
Ούτε όποιος ακούει μόνο δημοτικά τραγούδια είναι πιο "καλός" άνθρωπος από κάποιον που ακούει άλλο είδος μουσικής
Οσο για την Madonna είναι το αποτέλεσμα ενός πολύ καλού marketing και αποτέλεσμα μιας πολύ καλά στημένης μουσικής βιομηχανίας

Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μας αρέσει ιδιαίτερα κανενός απ'ότι κατάλαβα
Πάντως μια συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη , ή της Χάρις Αλεξίου δεν νομίζω να είναι αμαρτία

Αγαπητε φιλε,
Φοβαμαι πως ισως αδυνατεις να διακρινεις το πνευμα μου ,οπως και πολλων αλλων αδερφων.
Δε θα σου απαντησω με το ιδιο πνευμα που μου απαντας, απλα ,γιατι δεν μπορω, δεν θελω ,δεν με
εκφραζει ,δεν με αναπαυει.
ΟΧΙ δεν φυγοδικω.
Φοβαμαι να το κανω, γιατι αυτοματως θα βρεθω σε εναν χωρο πνευματικο που δεν με αναπαυει.Στο πεδιο
αυτο υπαρχουν πολλα παθη ,οπως εγωκεντρισμος, εμμονη και ισως και εμπαθεια .Ακολουθουν ,ως συρμος,πολλα αλλα.

Μην βιαστεις ισως να με κατηγορησεις οτι εμμεσως σε φωτογραφιζω. ΟΧΙ.Ειλικρινα δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου.Αλλωστε δε σε γνωριζω και δε ξερω τι κρυβεταιστην ψυχη του καθενος.
Ειναι κακο να κατηγορει κανεις καποιον και πιο κακο ,οταν ουτε καν δεν τον γνωριζει.
Ποιος ειμαι εγω για να σε κατηγορησω τη στιγμη που ασθμαινοντας προσπαθω να φωτισω και να γνωρισω και να διορθωσω τη δικη μου ψυχη;

Διαφωνω με ο,τι λες αλλα θα υπερασπιζομαι μεχρι θανατου το δικαιωμα σου να το λες ,καθως ειχε πει ενας μεγαλος αθεος.
Αν λοιπον οι αθεοι εκφραζονται ετσι, τοτε εμεις οι Χριστιανοι πώς πρεπει να συμπεριφερομαστε και να κινουμαστε και να αισθανομαστε για τον αδερφο μας;

Ομως φτανει ως εδω.
Θα χαρω να υπαρχει εφεξης ενα αλλο πνευμα.
Αν οχι ,αγαπητε αδερφε,δεν θα σε ακολουθησω.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”