Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα

Συντονιστής: Συντονιστές

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα

Δημοσίευση από lovethink »

vasilis_m21 έγραψε:Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά καλλιτεχνικά, αισθητικά και ηθικά κριτήρια. Οπότε το τι είναι καλή ή κακή μουσική πολλές φορές είναι υποκειμενικό.
Επίσης το ότι ακούω κάτι δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι ντε και καλά τις επιλογές του τραγουδιστή. Αν ξέρω μέσα μου ότι διαφωνώ με τις επιλογές και τη στάση ζωής του, δεν θα με επηρεάσει το να πάω να τον παρακολουθήσω γιατι κάνει καλό show.
Και βέβαια συμφωνώ μαζί σου
Ολοι αυτοί που λογοκρίνουν την Madonna δεν έχουν παρακολουθήσει προφανώς κάποιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα απλά αναμασούν ότι φτάνει στα αυτιά τους
Οτι είναι κάποια που ντύνετε προκλητικά και έχει και ένα βίντεο κλιπ με σταυρούς
Αλλά ποιός πρόσεξε το νόημα του videoclip ;
Ποιός πρόσεξε πως στο συγκεκριμένο τραγούδι πχ οι καιόμενοι σταυροί είναι σήμα της ρατσιστικής οργάνωσης κου κλουξ κλαν ; και στο συγκεκριμένο κλιπ ένας μαύρος παίζει το ρόλο Του Χριστού ( ? ) κάποιου "Αγιου" ; δεν γνωρίζω
Επίσης στη συναυλία όταν η madonna βγαίνει πάνω στο σταυρό με αγκάθινο στεφάνι ίσως ακόμα και μέσα από μια τέτοια διαδικασία και ανάμεσα από τραγούδια pop , περνάει και ένα θετικό μήνυμα
Κατά την διάρκεια αυτού του τραγουδιού παίζονται εικόνες από πολέμους από παιδιά που πεινάνε από θανάτους και όλα τα στενάχωρα θέματα του πλανήτη
Εστω και μ'αυτό το τρόπο κάποιος μπορεί να σκεφτεί "φιλότιμα" για αυτό το κόσμο
Από εκεί και πέρα αν είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ,τουλάχιστον όταν δίνει ένας καλιτέχνης μια συναυλία παρουσιάζει και ένα show , και ΟΠΟΙΟΣ θέλει πηγαίνει
Για την τηλεόραση όμως και τα δελτία καιρού με την "Πετρούλα" που την βλέπουν ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ και αντιγράφουν τα "ναζάκια" χωρίς καν να γνωρίζουν τι σημαίνουν , γιατί κανείς δεν λέει τίποτα ;
Για τα δελτία του star όπου όλες οι ατάλαντες και οι άφωνες βγάζουν τα απόκρυφα φόρα παρτίδα και υποτιμούν την νοημοσύνη μας γιατί κανείς δεν λέει τίποτα ;
Το βρίσκω λοιπόν υπερβολικό να θεωρούμε μια συναυλία της Madonna defacto "αμαρτία"
Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλες προεκτάσεις
Πχ ναι , δεν θέλω να δώσω λεφτά πχ στην Madonna και να τα δώσει στην Kabala
Από την άλλη έστω κι έτσι βοηθάει και κάνα παιδί στην Αφρική
Ενώ αν τα δώσω στα μπουζούκια ....θα πάνε σε "armani" και σε "Gucci"
Πολύ το πλατιάσαμε το θέμα
Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας ασχολήθηκε με το "φαινόμενο" Madonna ( προϊόν μουσικής βιομηχανίας )
και η Εκκλησία της Ελλάδος δεν ασχολήθηκε ( και καλώς έπραξε διότι τότε είναι που δεν θα έβλεπες στην Εκκλησία κανέναν χωρίς άσπρα μαλλιά )
Και ναι , πρέπει να είναι η Εκκλησία κοντά στους νέους και στις ανάγκες των νέων για μουσική για μια συναυλία για μια εκδήλωση και να μην τους δημιουργεί "διλλήματα" του τύπου "Η συναυλία ή Εκκλησία"
Εκτός κι αν είναι και τα δύο την ίδια ώρα

(Η γνώμη η παραπάνω μπορεί να είναι εντελώς λανθασμένη αλλά είναι η προσωπική μου γνώμη και μόνο οπότε δεν έχει κάποια αξία ή κάποια βαρύτητα. )
Καλή Σαρακοστή
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Lovethink συμφωνώ με όλα οσα ειπες. Οντως, τι σόι δίλημμα ειναι αυτο, ή εκκλησία ή συναυλία; Οι νέοι με τον αυθορμητισμό τους, θα πάνε εκκλησία ή συναυλία όποτε ''τους τη βαρέσει'', όπως λέει κι εκφραση.
Και πραγματι, δεν ξερουμε πώς τα διαθετει τα λεφτα που δινουμε ο όποιοςδηποτε. Καποιοι καλλιτεχνες κανουν πολλες φιλανθρωπιες. Δηλαδη οταν δινουμε λεφτα σε καποια εκκλησια ξερουμε σιγουρα οτι θα γινει καλη διαχειριση; Τοσα εχουμε δει και ακουσει.
Και πραγματι, δεν ξερω τι λεει η βουλγαρικη εκκλησια, αλλα αν η ελλαδικη εβγαζε καμια παρομοια ανακοινωση, δεν θα ξαναπαταγε εκκλησια πολυ μεγαλη μεριδα κοσμου.
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ser »

Βασικά η Εκκλησία δεν απαγορεύει την διασκέδαση. Ο Θεός μας έδωσε τα ταλέντα και το μυαλό που έχουμε.

Στις ημέρες μας όμως, μας "ταΐζουν" με το σκεπτικό "θα τα φάνε, θέλουν δεν θέλουν".

Έτσι το >99% των ταινιών έχουν τουλάχιστον μία θρησκευτική βλασφημία, και >99.9% των ταινιών έχουν βρισιές.

Τα ίδια και στην μουσική, στο μεγαλύτερο μέρος επικρατεί ο σατανισμός, είτε "καθαρός", είτε συγκεκαλυμένος (νέα εποχή, κ.λ.π.), και στο συντριπτικό μέρος επικρατεί η ασέβεια, η αισχρότητα, κ.λ.π..

Είμαστε δηλαδή σε ένα είδος αποκλεισμού, που δεν υπήρχε παλαιότερα σε τέτοιο βαθμό.

Προσωπικά, αν η κατάσταση φτάσει σε σημείο που καμία ταινία να μην βλέπεται (νομίζω ότι έχουμε φτάσει, απλά μάλλον εθελοτυφλώ), και κανένα νέο τραγούδι να μην ακούγεται, θα τα κόψω.

Εδώ άλλοι μαρτύρησαν Για Τον Χριστό Και Θεό μας, τις ταινίες και τα τραγούδια θα σκεφθώ;
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Μιας και πρεπει να φυγω, αφιερωνω σ'ολους ενα αγαπημενο μου ρεφραιν.

''Και ψάχνω, ψάχνω, ψάχνω μες στην ψυχή μου ψάχνω
Με συνταγές περίεργες τον κόσμο μου τον φτιάχνω
Και τρέχω, τρέχω, τρέχω για μιαν αγάπη τρέχω
Τη μόνη που αγάπησα και δεν μπορώ να έχω''
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

ser έγραψε: Στις ημέρες μας όμως, μας "ταΐζουν" με το σκεπτικό "θα τα φάνε, θέλουν δεν θέλουν".
Αυτή η φράση "υποτιμά" τους ανθρώπους .Θεωρείς πως θέλω δε θέλω τρώγω αυτά που μου δίνουν ;
Δεν έχω κρίση να αποφασίσω ; δεν έχω την δύναμη στο τηλεκοντρόλ πχ να αλλάξω κανάλι ;
Δεν έχω την δυνατότητα να επιλέξω εγώ τι ταινία θα δω και αν θα δω και πότε θα δω ;
ser έγραψε:Έτσι το >99% των ταινιών έχουν τουλάχιστον μία θρησκευτική βλασφημία, και >99.9% των ταινιών έχουν βρισιές.
Μπορείς να δεις πλήθος ταινιών που είναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ
Η ζωή είναι ωραία
Το όνομά μου είναι ΣΑΜ
Χορεύοντας στο σκοτάδι ( συγκλονιστική )
Το express του μεσονυχτίου
και πόσες άλλες
Χωρίς βρισιές , χωρίς σεξουαλικές σκηνές χωρίς τίποτα τέτοιο
Μα και σε κάποιες ναι μπορεί να υπάρχουν βρισιές επειδή έτσι πρέπει να αποδωθεί μια πραγματικότητα στην συγκεκριμένη ταινία
Μια ταινία που πχ παρουσιάζει μια σπείρα κακοποιών δεν μπορεί να μιλάει με το "σεις" και με το "σας"
Τι να λέει ; "συγνώμμη μήπως μπορείτε να ανοίξετε λίγο το πουκάμισό σας γιατί θα ήθελα αν έχετε την καλωσύνη να σας πυροβολήσω" ;

ser έγραψε: Τα ίδια και στην μουσική, στο μεγαλύτερο μέρος επικρατεί ο σατανισμός, είτε "καθαρός", είτε συγκεκαλυμένος (νέα εποχή, κ.λ.π.), και στο συντριπτικό μέρος επικρατεί η ασέβεια, η αισχρότητα, κ.λ.π..
Οσο αφορά τα "μυστικά" μηνύματα , είχα ακούσει από καθηγήτρια σχολής που είχε παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια κτλπ ότι σε κινούμενα σχέδια είχαν περάσει πολύ γρήγορα εικόνες σχεδίων που έπαιρναν ναρκωτικά
Επίσης έχουν ακουστεί διάφορα ,ότι δηλαδή δείχνει κάτι η εικόνα σε κλάσματα του δευτερολέπτου όπου δεν προλαβαίνεις να το καταλάβεις
Αλλά δεν μπορώ εξαιτίας αυτών των "θεωριών συνομωσίας" να μην δω μια ταινία που έχω διαβάσει ότι είναι καλή ,διότι στην τελική αλοίμονο αν είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και φοβάμαι μήπως κάποιος πει κάτι κακό σε μια ταινία και εγώ πάω και το κάνω

ser έγραψε: Προσωπικά, αν η κατάσταση φτάσει σε σημείο που καμία ταινία να μην βλέπεται (νομίζω ότι έχουμε φτάσει, απλά μάλλον εθελοτυφλώ), και κανένα νέο τραγούδι να μην ακούγεται, θα τα κόψω.
Εγώ θα έλεγα να διαβάσεις Πατήρ Σοφρώνιο .Πραγματικά θα σε γαληνέψει και θα σου δώσει μια άλλη διάσταση φωτεινή και αγαπητική απέναντι σε όλα αυτά που "φοβάσαι" ότι μπορεί να συμβούν
ser έγραψε: Εδώ άλλοι μαρτύρησαν Για Τον Χριστό Και Θεό μας, τις ταινίες και τα τραγούδια θα σκεφθώ;
Εδώ το πας αλλού το ζήτημα και μας βάζεις διλλήματα από τα οποία προκύπτει άθελά σου στους αναγνώστες η αίσθηση πως "διαπράτουν αμαρτία" αν δουν μια ταινία ένα απόγευμα , ή αν βάλουν λίγη μουσική στο σπίτι όσο πχ πλένουν τα πιάτα

Από την άλλη ίσως σε όλα παίζει ρόλο η πνευματική πρόοδος του καθενός
Η αλήθεια είναι πως αν γευτούμε στο ελάχιστο Την παρουσία Του Αγίου Πνεύματος ,όχι μουσική , όχι ταινία , όχι τηλεόραση , αλλά η Madonna και η Rolling Stones να μας χτυπάνε το κουδούνι της εισόδου δεν θα μας κάνει εντύπωση
Ο Θείος ενθουσιασμός , η γλυκύτητα Της Χάρης , μακάρι ΟΛΟΙ να την βιώσουμε
Και μετά να είναι μουσική στα αυτιά μας τα πάντα
Και η ζωή μας ; ......... μια ταινία με ευχάριστο τέλος :wink:
Καλή Σαρακοστή
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ser »

Εάν κάποιος προσέβαλλε δημοσίως τα πιο αγαπημένα μας ανθρώπινα πρόσωπα, ή και εμάς τους ίδιους, θα πηγαίναμε στη συναυλία του; Όχι.

Πόσο μάλλον όταν προσβάλλουν τον Αληθινό Πατέρα μας Και Δημιουργό μας, Ο Οποίος μας Αγαπάει Αληθινά και Άπειρα, Ήρθε στη γη για να μας Σώσει Δεχόμενος να Τον βασανίσουν και να υποφέρει ως άνθρωπος, και όλα αυτά τα Έκανε Από Την Αγάπη Του για εμάς. Αυτόν Ο Οποίος μας Φροντίζει πάντοτε, και Θέλει να επανέλθουμε κοντά Του.

Από μία ομιλία ενός Γέροντος, θυμάμαι στο περίπου ότι είπε, ότι εμείς πρόκειται να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν, και αυτό το ξέρει ο διάβολος και δεν το θέλει.

Όταν λοιπόν προσβάλλουν Τον Πατέρα μας Τον Θεό δημόσια, και εμείς πηγαίνουμε και τους παρακολουθούμε, τότε εγκαταλείπουμε Τον Θεό, και κάνουμε το θέλημα του εχθρού, το οποίο είναι πάντοτε να μας εξοντώσει, πνευματικώς και σωματικώς. Ο εχθρός διψάει για ανθρώπινο αίμα, όπως είπε ένας Γέροντας.

Το να λέμε, προσβάλλουν Τον Πατέρα μας δημοσίως για θέμα μάρκετινγκ, και δεν πειράζει, και θα πάμε γιατί κάνουν καλό show, νομίζω είναι σίγουρος δρόμος για την απώλεια μας· αυτό θέλει ο εχθρός και χαίρεται που θα απωλεσθούμε.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Οταν ένα τραγούδι καθυβρίζει την πίστη μας, ή είναι χυδαίο, εννοείται πως θα το απορρίψουμε.
Οταν όμως ο καλλιτέχνης που αποδίδει ένα ωραίο τραγούδι , είναι απαράδεκτος, τότε δεν κολάζεται αυτομάτως και το τραγούδι. Απλά είναι τα πράγματα.
Και κάτι άλλο. Πολλές φορές ενθουσιάζομαι και συγκινούμαι, ακούγοντας απλά και μόνο την μουσική ενός ξενόγλωσσου τραγουδιού, δίχως να καταλαβαίνω τι λένε τα λόγια.
Αυτό είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό. Εάν εκ των υστέρων ανακαλύψω πως τα λόγια είναι απρεπή, τότε αλλάζει το πράγμα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Πιστεύω πως αν κάποια πράγματα μας βλάπτουν ψυχικά ή πνευματικά πρέπει μόνοι μας να το κ΄ρινουμε και να το καταλαβαίνουμε και ιδίως στον πνευματικό τομέα με βάση την κατέυθηνση που έχουμε και φυσικά το πως νιώθουμε, Οτι και αν είναι αυτό είτε είναι μουσική και κινηματογράφος είτε είναι ποδόσφαιρο και αθλητισμός είτε είναι πολιτική ή κάποιου άλλου είδους ενασχόληση. Αν κρίνουμε ότι δεν μας φθείρει τότε καλώς το συνεχίζουμε. Να προσέχουμε όμως άλλο πράγμα το να μας αρέσει κάτι και άλλο ο φανατισμός. Γιατί και στην εκκλησία ακόμη ο φανατισμός είναι ότι χειρότερο. Και τέλος καλό είναι την Εκκλησία να την αντιμετόπιζουμε όπως είναι ο πραγματικος της ρόλος. Σαν μια στοργική ΜΗΤΕΡΑ! Που νοιάζεται και ανησυχεί για το καλό των παιδιών της και γι ' αυτό και λεεί και ..καμιά κουβέντα παραπάνω. Και μεις φυσικά αντιδρούμε όπως και στην φυσική μας μάνα όπως.." ωωωχ, άσε μας ρε μάνα τώρα με την γκρίνια σου. Αμάν πια, μη το ένα και μη το άλλο. Γιατί θέλεις να ανακατεύσαι σύνεχεια την ζωή μου? Ασε με να κάνω ότι θέλω. Γιατί μπλέκεσαι συνέχεια στα πόδια μου"? :mrgreen:
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ser »

panagiotisspy έγραψε:Οταν ένα τραγούδι καθυβρίζει την πίστη μας, ή είναι χυδαίο, εννοείται πως θα το απορρίψουμε.
Οταν όμως ο καλλιτέχνης που αποδίδει ένα ωραίο τραγούδι , είναι απαράδεκτος, τότε δεν κολάζεται αυτομάτως και το τραγούδι. Απλά είναι τα πράγματα.
Αν δεχόμαστε να ακούμε ανθρώπους που ξέρουμε ότι προσβάλλουν Τον Πατέρα μας Τον Θεό, προσβάλλουμε Τον Θεό. Πρέπει να ακούμε ανθρώπους που δεν προσβάλλουν Τον Θεό.

Εμείς δεν προσβάλλουμε Τον Θεό.

Επίσης δεν προσβάλλουμε κανέναν πλανεμένο, είτε πιστεύει σε αίρεση είτε σε ψευτοθρησκεία.

Αυτοί γιατί προσβάλλουν Τον Θεό μας;
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ser »

theodosis79 έγραψε:Πιστεύω πως αν κάποια πράγματα μας βλάπτουν ψυχικά ή πνευματικά πρέπει μόνοι μας να το κ΄ρινουμε και να το καταλαβαίνουμε και ιδίως στον πνευματικό τομέα με βάση την κατέυθηνση που έχουμε και φυσικά το πως νιώθουμε, Οτι και αν είναι αυτό είτε είναι μουσική και κινηματογράφος είτε είναι ποδόσφαιρο και αθλητισμός είτε είναι πολιτική ή κάποιου άλλου είδους ενασχόληση. Αν κρίνουμε ότι δεν μας φθείρει τότε καλώς το συνεχίζουμε. Να προσέχουμε όμως άλλο πράγμα το να μας αρέσει κάτι και άλλο ο φανατισμός. Γιατί και στην εκκλησία ακόμη ο φανατισμός είναι ότι χειρότερο. Και τέλος καλό είναι την Εκκλησία να την αντιμετόπιζουμε όπως είναι ο πραγματικος της ρόλος. Σαν μια στοργική ΜΗΤΕΡΑ! Που νοιάζεται και ανησυχεί για το καλό των παιδιών της και γι ' αυτό και λεεί και ..καμιά κουβέντα παραπάνω. Και μεις φυσικά αντιδρούμε όπως και στην φυσική μας μάνα όπως.." ωωωχ, άσε μας ρε μάνα τώρα με την γκρίνια σου. Αμάν πια, μη το ένα και μη το άλλο. Γιατί θέλεις να ανακατεύσαι σύνεχεια την ζωή μου? Ασε με να κάνω ότι θέλω. Γιατί μπλέκεσαι συνέχεια στα πόδια μου"? :mrgreen:
H Εκκλησία δεν είναι μία κοινή μητέρα άνθρωπος.

Εκκλησία είμαστε όλοι εμείς, συμπεριλαμβανομένων των Αγίων, και Κεφαλή Της Εκκλησίας, Ο Μέγας Αρχιερέας Αυτής, είναι Ο Θεός μας Ο Ιησούς Χριστός, Ο Οποίος Την Διαφυλάττει πάντοτε.

Επίσης όπως είπε Ο Γέροντας Παΐσιος, Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από εμάς, εμείς έχουμε ανάγκη από Την Εκκλησία. Για Αυτό μας Την Έδωσε Ο Θεός μας.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”