Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα
O Aποστολος Παυλος ηταν εχθρος του ΙΗΣΟΥ κια κοιτατε τη αξιωθηκε να γινει ....ο θεος πιστευω προστατευει τις καλοπροαιρετες ψυχες ,και αν προκειτε να βλαφτουν ψυχικα και πεσουν ....ε ωραια θα τους σηκωσει παλι με αγαπη και θα τους ξανασηκωσει..και και παλι , μεχρι να καταλαβουμε οτι αυτο μας βλαπτει.Αν σαν αδυναμος ανθρωπος εχω την ατυχια καμοια φορα να βρεθω λιγο εξω απο τα <<ευπρεπει ορια>>τη να κανουμε θα το εξομολογηθω και αν με ρωτησουν αν θα το ξανακανω θα πω ΝΑΙ μαλλον .....και παμε παλι απο την αρχη......

-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μάνο μου κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Όλοι μας κάνουμε καθημερινά πολλές αμαρτίες :
1. Είτε στις ταινίες που βλέπουμε,
2. είτε στη μουσική που ακούμε,
3. είτε στην τηλεόραση που παρακολουθούμε σαν χάνοι,
4. είτε στα γήπεδα "όπου αναστενάζει η Ελλάδα" (Νιόνιος),
5. είτε στις παρέες μας.
Κανείς δεν δαιμονοποιεί τίποτε.
Ούτε όλες οι ταινίες είναι ίδιες, ούτε οι όλες οι μουσικές, ούτε τα δημιούργηματα των άλλων τεχνών έχουν όλα τον ίδιο βαθμό σοβαρότητας, ποιότητας, ή πνευματικής παρέκκλισης. Δεν μας φταίνε τα άψυχα ποτέ!
Εμένα προσωπικά μου άρεσαν κάποια τραγούδια του μακαρίτη Michael Jackson, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε το στυλ του, ή ο τρόπος ζωής του. Δεν θα πήγαινα στη συναυλία του. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όσοι πάνε είναι αμαρτωλοί (εξ άλλου όλοι είμαστε αμαρτωλοί), ενώ όσοι δεν πάνε είναι ενάρετοι.
Τι να το κάνω εγώ όταν απορρίπτω τον Michael, ή τον Jagger, αλλά αλλάζω τους ερωτικούς μου συντρόφους σαν τα πουκάμισα;
Τι να το κάνω όταν πηγαίνω κάθε Κυριακή στην εκκλησία, αλλά εχω επιχείρηση όπου καταδυναστεύω τους εργαζόμενους και κλέβω το κράτος (και άλλα πολλά), προκειμένου να κυκλοφορώ με σκάφος και Cayenne S?
Από την αντίστροφή μεριά, τι να το κάνω όταν είμαι πχ παγκοσμίου φήμης ζωγράφος, απολαμβάνω τον θαυμασμό όλου του κόσμου για τα έργα μου, αλλά τη βρίσκω με παιδάκια;
Μακάρι να είχα μόνο αυτήν την αμαρτία, το να παρακολουθήσω δηλαδή τη συναυλία της Madonna! Άλλο αυτό και άλλο το ότι η 29η ημέρα, ως ημέρα ΑΥΣΤΗΡΗΣ νηστείας, οφείλουμε να ελέγξουμε πιο αυστηρά τον εαυτό μας. Και κάτι περισσότερο! Η κυρία μετέχει στην Kabala και ο κάθε ένας που θα πάει στη συναυλία της οφείλει να το ξέρει.
Δεν θυμώνουμε με κανέναν, ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να λεει την άποψή του! Αλίμονο! Ούτε επιτρέπεται κάποιος να μονοπωλήσει τη ορθότητα των συλλογισμών του! Γι αυτό άλλωστε και οι διάλογοι.
5. είτε στις παρέες μας.
Κανείς δεν δαιμονοποιεί τίποτε.
Ούτε όλες οι ταινίες είναι ίδιες, ούτε οι όλες οι μουσικές, ούτε τα δημιούργηματα των άλλων τεχνών έχουν όλα τον ίδιο βαθμό σοβαρότητας, ποιότητας, ή πνευματικής παρέκκλισης. Δεν μας φταίνε τα άψυχα ποτέ!
Εμένα προσωπικά μου άρεσαν κάποια τραγούδια του μακαρίτη Michael Jackson, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε το στυλ του, ή ο τρόπος ζωής του. Δεν θα πήγαινα στη συναυλία του. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όσοι πάνε είναι αμαρτωλοί (εξ άλλου όλοι είμαστε αμαρτωλοί), ενώ όσοι δεν πάνε είναι ενάρετοι.
Τι να το κάνω εγώ όταν απορρίπτω τον Michael, ή τον Jagger, αλλά αλλάζω τους ερωτικούς μου συντρόφους σαν τα πουκάμισα;
Τι να το κάνω όταν πηγαίνω κάθε Κυριακή στην εκκλησία, αλλά εχω επιχείρηση όπου καταδυναστεύω τους εργαζόμενους και κλέβω το κράτος (και άλλα πολλά), προκειμένου να κυκλοφορώ με σκάφος και Cayenne S?
Από την αντίστροφή μεριά, τι να το κάνω όταν είμαι πχ παγκοσμίου φήμης ζωγράφος, απολαμβάνω τον θαυμασμό όλου του κόσμου για τα έργα μου, αλλά τη βρίσκω με παιδάκια;
Μακάρι να είχα μόνο αυτήν την αμαρτία, το να παρακολουθήσω δηλαδή τη συναυλία της Madonna! Άλλο αυτό και άλλο το ότι η 29η ημέρα, ως ημέρα ΑΥΣΤΗΡΗΣ νηστείας, οφείλουμε να ελέγξουμε πιο αυστηρά τον εαυτό μας. Και κάτι περισσότερο! Η κυρία μετέχει στην Kabala και ο κάθε ένας που θα πάει στη συναυλία της οφείλει να το ξέρει.
Δεν θυμώνουμε με κανέναν, ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να λεει την άποψή του! Αλίμονο! Ούτε επιτρέπεται κάποιος να μονοπωλήσει τη ορθότητα των συλλογισμών του! Γι αυτό άλλωστε και οι διάλογοι.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Είτε στα "φόρουμ" θα προσθέσωaposal έγραψε:Μάνο μου κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Όλοι μας κάνουμε καθημερινά πολλές αμαρτίες :
5. είτε στις παρέες μας.
Καλή Σαρακοστή
a προσωπικα δεν μου αρεσει η μαντονα δεν θα ταλαιπωρουμουν επι ωρες ,αντιθετα αν ειχα την αναγκη για αποδρασει απο την ρουτηνα θα επελεγα ΡΟΚ παντα ,ποτε μπουζουκια και τα συναφει .Ειναι εντελει υεμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ . καλα κανει η εκκλησια και κανει αυτα , να τα κανει ομως για ολα τα ΘΕΜΑΤΑ ,ετσι ωστε να γινετε ΣΕΒΑΣΤΗ η Θεση της και οχι να την περιγελουν οι ΝΕΑΝΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΗΔΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είναι όπως το λες (αραμαϊκά "συ είπας"!)lovethink έγραψε:Είτε στα "φόρουμ" θα προσθέσωaposal έγραψε:Μάνο μου κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Όλοι μας κάνουμε καθημερινά πολλές αμαρτίες :
5. είτε στις παρέες μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Νομίζω ότι όταν εξομολογούμαστε μια αμαρτία, πρέπει να έχουμε μετανοήσει για αυτήν, και θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει, αντί για την αμαρτία που κάναμε.dora gian έγραψε:Αν σαν αδυναμος ανθρωπος εχω την ατυχια καμοια φορα να βρεθω λιγο εξω απο τα <<ευπρεπει ορια>>τη να κανουμε θα το εξομολογηθω και αν με ρωτησουν αν θα το ξανακανω θα πω ΝΑΙ μαλλον .....και παμε παλι απο την αρχη......![]()
![]()
![]()
Δηλαδή θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί, αν ξανασυνέβαινε η ίδια περίσταση τώρα, τι θα πράταμε σωστά, αντί της αμαρτίας που κάναμε.
Και μετά να εξομολογούμαστε την αμαρτία. Αν δεν ξέρουμε τι έπρεπε να πράξουμε, ρωτούμε τον πνευματικό μας.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ναι, έτσι είναι, αλλά αυτό δεν μας εγγυάται ότι δεν θα ξαναενδώσουμε.ser έγραψε: Νομίζω ότι όταν εξομολογούμαστε μια αμαρτία, πρέπει να έχουμε μετανοήσει για αυτήν, και θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει, αντί για την αμαρτία που κάναμε.
Δηλαδή θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί, αν ξανασυνέβαινε η ίδια περίσταση τώρα, τι θα πράταμε σωστά, αντί της αμαρτίας που κάναμε.
Και μετά να εξομολογούμαστε την αμαρτία. Αν δεν ξέρουμε τι έπρεπε να πράξουμε, ρωτούμε τον πνευματικό μας.
Συγγνώμη για το off-topic.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το να μας αρέσει ένα τραγούδι δεν αποτελεί απολύτως καμμία αμαρτία κατά τη γνώμη μου. Αλλο να ασπαζόμαστε τις σκέψεις του δημιουργού του και άλλο να ακούμε πχ την Φραγκοσυριανή του καθολικού Βαμβακάρη ή την Συννεφούλα του Νιόνιου, με τον οποίο δεν συμφωνώ, αλλά νοσταλγώ τα νιάτα μου με τις μουσικές του.
Και για να πάω λιγάκι παραπέρα και βέβαια πιστεύω ότι δεν αποτελεί αμαρτία να σιγοτραγουδάμε την φραγκοσυριανή λέγοντας "θάρθω να σε ανταμώσω κάτω στην ακρογιαλιά, θάθελα να σε χορτάσω όλο χάδια και φιλιά". Δεν σημαίνει ότι μετατραπήκαμε σε αχαλίνωτους και ακόλαστους εραστές της εν λόγω κυρίας! Οχι βέβαια! Αλίμονο!
Το να θαυμάζουμε την αρχιτεκτονική και την ομορφιά ενός τζαμιού ή μιας παγόδας, δεν σημαίνει ότι γίναμε μουσουλμάνοι ή βουδιστές.
Και για να πάω λιγάκι παραπέρα και βέβαια πιστεύω ότι δεν αποτελεί αμαρτία να σιγοτραγουδάμε την φραγκοσυριανή λέγοντας "θάρθω να σε ανταμώσω κάτω στην ακρογιαλιά, θάθελα να σε χορτάσω όλο χάδια και φιλιά". Δεν σημαίνει ότι μετατραπήκαμε σε αχαλίνωτους και ακόλαστους εραστές της εν λόγω κυρίας! Οχι βέβαια! Αλίμονο!
Το να θαυμάζουμε την αρχιτεκτονική και την ομορφιά ενός τζαμιού ή μιας παγόδας, δεν σημαίνει ότι γίναμε μουσουλμάνοι ή βουδιστές.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Νομιζω αγαπητε αδελφε οτι ποιο σημαντικο ειναι να αναγνωριζεις τις αδυναμιες σου ,δεν θα μπορουσα ποτε να δωσω ενα τετοιο λογο ,αλλοιμονο μετανοιας ιδιαιτερα οταν εγω δεν το βλεπω σαν αμαρτια οταν οι περισσοτεροι απο εμας λεμε ασ πουμε απο αυριο το πρωι δεν θα κανω αυτο η το αλλο ....και ξερεις ποσες φορες εχω το εχω ξεχασει μεσα σε μολις 1 μερα . Η μετανοια ερχετε μετε απο την σχετικη ωριμανση της προσωπικοτητας μας .Προτιμω να ειμαι ειληκρηνεις απεναντι στον θεο και οχι να χαιδευω τα αυτια ,,,,,αφου ο θεος ξερει τα της καρδιας .Αυτο ελεγα και στον πνευματικο ...και η δουλεια του ειναι να με πεισει οτι ειναι αλλοιως .....με προσευχη και αγαπη οχι τιμωριαser έγραψε:Νομίζω ότι όταν εξομολογούμαστε μια αμαρτία, πρέπει να έχουμε μετανοήσει για αυτήν, και θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει, αντί για την αμαρτία που κάναμε.dora gian έγραψε:Αν σαν αδυναμος ανθρωπος εχω την ατυχια καμοια φορα να βρεθω λιγο εξω απο τα <<ευπρεπει ορια>>τη να κανουμε θα το εξομολογηθω και αν με ρωτησουν αν θα το ξανακανω θα πω ΝΑΙ μαλλον .....και παμε παλι απο την αρχη......![]()
![]()
![]()
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καταρχάς, η Μαντόνα και όποιοι άλλοι καλλιτέχνες κάνουν κατά καιρούς διάφορα προκλητικά, το κάνουν καθαρά για διαφήμιση. Το 1989 έγινε σάλος με το βιντεο κλιπ του Like a prayer της Μαντόνα, και όμως 20 χρόνια μετά η τραγουδίστρια αυτη μεσουρανεί και είδατε και στην Ελλάδα τι έγινε, ήρθε πέρυσι το φθινόπωρο για συναυλία και το κοινό παραληρούσε.
Δεύτερον, αν θέλει η εκκλησία να κριτικάρει ανθρώπους που πιστεύει ότι επηρεάζουν αρνητικά τον κόσμο, θα έπρεπε πρώτα πρώτα να τα βάλει με τους πολιτικούς. Ας κάνει Συνόδους που να θίγουν εγκλήματα όπως πολέμους και δικτατορίες. Εδώ στο Ιράκ γίνεται πόλεμος και σκοτώνονται παιδιά και άμαχοι, ας κάνει η εκκλησία σταυροφορία κατά του πολέμου και των πολιτικών που τον ξεκίνησαν. Εδώ στην Ελλάδα είχαμε 7 χρόνια χούντα, έβγαλε καμιά Σύνοδος καταδίκη κατά του δικτατορικού καθεστώτος, που βασάνιζε και εκτελούσε ανθρώπους;
Δεύτερον, αν θέλει η εκκλησία να κριτικάρει ανθρώπους που πιστεύει ότι επηρεάζουν αρνητικά τον κόσμο, θα έπρεπε πρώτα πρώτα να τα βάλει με τους πολιτικούς. Ας κάνει Συνόδους που να θίγουν εγκλήματα όπως πολέμους και δικτατορίες. Εδώ στο Ιράκ γίνεται πόλεμος και σκοτώνονται παιδιά και άμαχοι, ας κάνει η εκκλησία σταυροφορία κατά του πολέμου και των πολιτικών που τον ξεκίνησαν. Εδώ στην Ελλάδα είχαμε 7 χρόνια χούντα, έβγαλε καμιά Σύνοδος καταδίκη κατά του δικτατορικού καθεστώτος, που βασάνιζε και εκτελούσε ανθρώπους;