Η Εκκλησία αντιμέτωπη με τη νέα γρίπη

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Εκκλησία αντιμέτωπη με τη νέα γρίπη

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Η νέα γρίπη, η Εκκλησία και οι ανησυχίες κάποιων πιστών
Η νέα γρίπη όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσει περισσότερο από τα ήπια συμπτώματα και το συνάχι που προκαλεί. Ίσως γιατί ακόμα, όπως λένε οι γιατροί, δεν γνωρίζουμε την συμπεριφορά του ιού, πως αυτός θα έρθει τον Σεπτέμβριο στην Ευρώπη από το χειμωνιάτικο τοπίο του Νοτίου ημισφαιρίου, τι θα προκαλέσει…Να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα τα συμπτώματα είναι ήπια και η πορεία της υγείας όσων ασθένησαν εξελίχθηκε ομαλά.
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&o ... le&aid=351

«Απειλείται» η Θεία Κοινωνία απο τη νόσο
Σήμερα γιατροί και μέλη της επιστημονικής κοινότητας δηλώνουν ότι υπάρχει πιθανότητα, τουλάχιστον μικρή, να μεταδοθεί ο ιός της γρίπης των χοίρων από το Κοινό Ποτήριο. «Δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες και επομένως δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι ο ιός της νόσου των χοίρων μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας» δήλωσε στο Amen.gr ο ιατρός Παθολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας.
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&o ... le&aid=349
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Η νέα γρίπη, η Εκκλησία και οι ανησυχίες κάποιων πιστών

Σχήμα οξύμωρον. Τι σόϊ πιστοί είναι αυτοί, που ανησυχούν για κάτι τέτοιο?

«Απειλείται» η Θεία Κοινωνία απο τη νόσο

Κι άλλο οξύμωρο σχήμα. Πώς είναι δυνατόν να απειλείται κάτι Θείον, από ο,τιδήποτε?

Να δούμε τι άλλο έχουμε να ακούσουμε!!!!!
Τουλάχιστον να το παίρνουμε και λίγο στα αστεία, μέσα στον καύσωνα και στην θερινή ραστώνη, μπας και ευθυμήσουμε λιγάκι αδελφοί!!!!!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

nikolaos-9 έγραψε:Πιστεύω πως ο μητροπολίτης Άνθιμος χρησιμοποίησε αυτόν τον τρόπο, γνωρίζοντας πως ο ολιγόπιστος άνθρωπος θέλει πάντα χειροπιαστές αποδείξεις, επιστημονικά τεκμηριωμένες και για τον ίδιο το Θεό ακόμη!
Νίκο, ο κόσμος "διψάει" για κάποιον πνευματικό λόγο! Είοτε είναι ολιγόπιστος, είτε όχι. Και το γεγονός αυτό είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακουστεί ένας τέτοιος λόγος. Όχι όμως για "αργυρά κοχλιάρια"!
Έλεος!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Συμφωνώ απόλυτα Απόστολε, αλλά για σκέψου... ένας ποιμενάρχης της Εκκλησίας πρέπει να διαχειριστεί πολλούς ανθρώπους: Ανθρώπους που μπορεί να προσέρχονται πρώτη φορά στο Άγιο Ποτήριο, ανθρώπους που φοβούνται τις αρρώστιες και κουβαλούν μπουκαλάκια με οινόπνευμα στις τσέπες τους, εκτός βέβαια από τους Θεομάχους και τους οπαδούς του ...πλαστικού κουταλιού!

Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες και δε θα διαφωνίσω πως μπορεί να έπεσε κι ο ίδιος ο σεβασμιότατος σε παγίδα, γιατί μπορεί ο καθένας, πάνω σε αυτή τη δήλωση, να σπεύσει να υποβαθμίσει το θαυμαστό φαινόμενο της μη μετάδωσης ασθενειών μέσω του Αγίου Ποτηρίου, ότι οφείλεται τάχα στο ασήμι!(αν είναι δυνατόν...)
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

panagiotisspy έγραψε:«Απειλείται» η Θεία Κοινωνία απο τη νόσο

Κι άλλο οξύμωρο σχήμα. Πώς είναι δυνατόν να απειλείται κάτι Θείον, από ο,τιδήποτε?

Να δούμε τι άλλο έχουμε να ακούσουμε!!!!!
Τουλάχιστον να το παίρνουμε και λίγο στα αστεία, μέσα στον καύσωνα και στην θερινή ραστώνη, μπας και ευθυμήσουμε λιγάκι αδελφοί!!!!!
Προσωπικά δεν παίρνω αστεία το θέμα ούτε μπορώ να ευθυμίσω. Το αντίθετο μάλιστα, είναι ευκαιρία για σκέψη...

Η χρήση του όρου "αργυρό κοχλιάριο" είναι τραγική ώς προς την αιτιολογία αλλα δείχνει ή μάλλον αποδεικνύει ότι οι Ιεράρχες μας είναι "αλλού" και δίνουν μικρή σημασία στα καθημερινά.

Αυτό πραγματικά που με έχει εντυπωσιάσει τελευταια είναι η αίσθηση της έννοιας του χρόνου που έχουν οι Ιερωμένοι περιλαμβανομένων και των Μοναχών.

Διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι απο εμάς βλέπουμε τον χρόνο στα κλειστά περιθώρια της δικιάς μας ζωής, ενώ οι βαθειά θρησκευόμενοι Ιερωμένοι βλέπουν την ζωή χωρίς χρονικά περιθώρια και περιορισμούς. Αν το καλοσκεφτούμε, πάντα υπήρχαν διωγμοί Χριστιανών και σκληρές καταστάσεις. Η Ορθοδοξία όμως συνέχισε κανονικά με αίσθηση αιωνιότητας.

Ο Ανθιμος (καλή του ώρα), μίλησε σε λαικούς χρησιμοποιώντας Ορθόδοξη ορολογία με συνέπεια όχι απλά να τα μπερδέψει αλλά να δώσει και την εντύπωση ότι οι Ιερείς "περι άλλα τυρβάζουν". Αδελφοί μου, η εφημερίδα που θα έχει το θέμα πρωτοσέλιδο, είναι η εφημερίδα του κοινού εχθρού μας.

Εγώ εκτίμησα την παιδική αφέλεια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και την προσήλωσή του στην Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

"Ουδέν κακόν αμιγές καλού" έλεγαν οι αρχαίοι ημών προγόνοι...

Λόγω της νέας γρίππης ήρθε επιτέλους στο προσκήνιο της επικαιρότητος μας ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η ουσιώδης σχέση μας μαζί Του μέσω του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας. :25
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Τα ίδια επανέλαβε ο Σεβασμιώτατος και στην ειδήσεις του Alter, το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουλίου. Περί αργύρου, περί ζέοντος ύδατος και περί οινοπνεύματος που είναι όλα μικροβιοκτόνα. Τα μικρόβια, έχω την άποψη, δεν σκοτώνονται από το μικροβιοκτόνα συστατικά της Θείας Μετάληψης, αλλά από την Θαυματουργική μετάλλαξή τους στο Πανάγιο Σώμα του Χριστού, του Δημιουργού μας!
Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να τονίζεται 24 ώρες το 24ωρο : ότι η Θεία Μετάληψη ΔΕΝ είναι κρασάκι και ψωμάκι!
Και ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που κοινωνούν είναι Χριστιανοί (λιγότερο ή περισσότερο πιστοί), επομένως ταιριάζει μια πνευματική δήλωση.
Αυτά υποστηρίζει ο πτωχός και αμαρτωλός Απόστολος. Κι επειδή το έχω παρακάνει με τις γκρίνιες μου θα ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες της δημοσίευσής μου και δεν θα επανέλθω στις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου, παραδεχόμενος ότι είμαι είμαι πολύ μικρός για να τις κρίνω.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ermite έγραψε:Μόλις διάβασα τον τίτλο σκίρτησε η καρδιά μου, φωτίσθηκε ο νους, έσπευσα να διαβάσω.

Ξέρετε τί περίμενα;

Κάποια απόφαση να γίνουν ειδικές δεήσεις και Παρακλήσεις (υπάρχουν) γιά να αποτραπεί ο κίνδυνος.
Ένας ξεσηκωμός του πιστού λαού με επικεφαλής τον Ιερό Κλήρο, γιά να ενεργοποιηθεί η προσευχή, η πίστη, τα σωτηριώδη μέσα (Ιερές Εικόνες, Λιτανείες, Άγιοι Θαυματουργοί > ο Άγιος Χαράλαμπος αποτρέπει και αποδιώκει την Πανούκλα) και να υψώσουμε ασπίδα και τείχος προστασίας εναντίον της επιδημίας και της απειλής.

Αδελφοί, μην πέφτουμε στα γρανάζια των αθέων. Έχουμε εμείς τη δική μας συχνότητα.
Και ίσως, ούτε που χρειάζεται καμιά μεγάλη εντολή, που μάλιστα να ηχήσει μέσω των αμαρτωλών καναλιών.
Ας πούμε εμείς στον Εφημέριό μας.
Μιά δέηση! Μιά κοινή ευχή απ'τα βάθη της ψυχής μας.
Γιά τον τόπο μας και γιά την Ανθρωπότητα.
Κάποιος προχθές πρότεινε να λέμε τη Μονολόγιστη Ευχή γιά όλους τους ανθρώπους. Ιδού. Και οι ισχυρές δεήσεις του Σώματος της Εκκλησίας "υπερ πάντων ανθρώπων" Α'Τιμ. δ'10

Μάλιστα λοιπόν αδελφοί!
Μου αρέσει αυτή η τοποθέτηση. Επειδή καλεί και εμάς αλλά και τους ιεράρχες, χαμηλά ή υψηλά ισταμένους, να δράσουμε όλοι μας, να πάρουμε πρωτοβουλίες.
Είναι ή όχι σοβαρό το πρόβλημα αυτής της ασθένειας? Απ´ ό,τι φαίνεται είναι.
Αυτές λοιπόν θα έπρεπε να είναι οι νουθεσίες του κλήρου (που όπως είναι αυτονόητο, απευθύνονται σε πιστούς ανθρώπους και όχι σε κάποιους που φοβούνται την μετάδοση της νόσου κατά το μυστήριο), και αυτές θα έπρεπε να είναι και οι δικές μας οι ενέργειες, προς την κατεύθυνση αυτή.
Η νόσος δεν κολλά κατά την Θεία Κοινωνία. Κολλάει όμως, όπως λέγεται, σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Και εντός των ναών, μόνο προστασία απέναντί της θα έχουμε, αντί για κινδύνους, όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

«Εμβόλιο» η Θεία Μετάληψη στη γρίπη των χοίρων
Η προσέλευση του Χριστιανού στο Κοινό Ποτήριο τον θωρακίζει έναντι του κινδύνου προσβολής του από κάθε νόσο και κάθε ασθένεια
Εικόνα
http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1358&obcatid=1

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αρχιεπίσκοπος "Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός"
Εικόνα
Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε σήμερα το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.
Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Υπουργό Υγείας έγινε σε πολύ καλό κλίμα και θέμα συζήτησης ήταν η νέα γρίπη, καθώς και τα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του ιού.
http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 0&Itemid=1

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”