Και βέβαια αφού όταν κερδίζω λέω "Αχ ευχαριστώ Θεούλη μου "nkope έγραψε:
Τώρα αν εσύ μπορείς ν' αφιερώσεις την μπιρίμπα στη δόξα του Θεού, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Λίγες σκέψεις ....
Συντονιστής: Συντονιστές
Lovethink την συγκεκριμένη στιγμή ας μου το έγραφαν το ΣΑΓΑΠΩ και ας ήταν και σε πρότυπο...
Έχεις δίκιο για το κινητό είναι ξενέρωμα να γιορτάζεις και να σου λένε Χρόνια Πολλά με μήνυμα... πλαστικές καταστάσεις!
Νομίζω πως σε ακολούθησα στο ύφος της απάντησής μου πρίν σύμφωνα με τις δικές σου σκόρπιες σκέψεις...
'Οντως αυτά τα εσχατολογικά σου μειώνουν την ενέργεια, αφού αυτή είναι η αλήθεια όμως... μήπως φταίει ότι εμείς δεν το χειριζόμαστε σωστά? υπάρχουν και οι εποχές με χαρά και νομίζω πως είναι ποιό αληθινές από αυτών που χαίρονται γιατί φοράνε φόρεμα GUCCI...
Υπάρχει και η οδός του Π. Πορφυρίου που έλεγε να καλλιεργούμε τον Χριστό αντί να ασχολούμαστε με το κακό, όντως κουράζει... μου ήρθε κάτι ωραίο: ωραία να χαιρόμαστε την ζωή μα θα τα βαρεθούμε όλα αυτά : έρωτα/sex, ταξίδια κ.α. αν ο βαθύτερος λόγος που τα κάνουμε είναι για να αποφύγουμε την σκοτεινή πλευρά της ζωής -χαρά είναι η αποφυγή του πόνου?, γι΄αυτό έρχεται η ίδια η ζωή με τον πόνο να μας κάνει να νοιώσουμε ποιό ζωντανοί ενώ με την καλοπέραση γινόμαστε ουδέτεροι απέναντι στην αλήθεια.
Πάντως είναι αλήθεια πως οι "θρησκευόμενοι" επειδή δεν έχουν πραγματικά την Θ. Χάρη γίνονται κάπως μίζεροι, υποχονδριακοί, όλα απαγορευόνται είναι αμαρτία, ιεροεξεταστές, αντιερωτικοί, ένας σταθμός και αυτός μέσα στην διαδρομή
αρκεί να μην μείνεις για πολύ 
Νομίζω πως σε ακολούθησα στο ύφος της απάντησής μου πρίν σύμφωνα με τις δικές σου σκόρπιες σκέψεις...
'Οντως αυτά τα εσχατολογικά σου μειώνουν την ενέργεια, αφού αυτή είναι η αλήθεια όμως... μήπως φταίει ότι εμείς δεν το χειριζόμαστε σωστά? υπάρχουν και οι εποχές με χαρά και νομίζω πως είναι ποιό αληθινές από αυτών που χαίρονται γιατί φοράνε φόρεμα GUCCI...
Υπάρχει και η οδός του Π. Πορφυρίου που έλεγε να καλλιεργούμε τον Χριστό αντί να ασχολούμαστε με το κακό, όντως κουράζει... μου ήρθε κάτι ωραίο: ωραία να χαιρόμαστε την ζωή μα θα τα βαρεθούμε όλα αυτά : έρωτα/sex, ταξίδια κ.α. αν ο βαθύτερος λόγος που τα κάνουμε είναι για να αποφύγουμε την σκοτεινή πλευρά της ζωής -χαρά είναι η αποφυγή του πόνου?, γι΄αυτό έρχεται η ίδια η ζωή με τον πόνο να μας κάνει να νοιώσουμε ποιό ζωντανοί ενώ με την καλοπέραση γινόμαστε ουδέτεροι απέναντι στην αλήθεια.
Πάντως είναι αλήθεια πως οι "θρησκευόμενοι" επειδή δεν έχουν πραγματικά την Θ. Χάρη γίνονται κάπως μίζεροι, υποχονδριακοί, όλα απαγορευόνται είναι αμαρτία, ιεροεξεταστές, αντιερωτικοί, ένας σταθμός και αυτός μέσα στην διαδρομή
-
Misha
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
η οπως σοφα λεει ο π.Πορφυριος:η θρησκεια κατανταει φοβερη αρρωστια οταν γινεται με πιεση,φοβιες,ψευτοταπεινωση...helen έγραψε: Πάντως είναι αλήθεια πως οι "θρησκευόμενοι" επειδή δεν έχουν πραγματικά την Θ. Χάρη γίνονται κάπως μίζεροι, υποχονδριακοί, όλα απαγορευόνται είναι αμαρτία, ιεροεξεταστές, αντιερωτικοί, ένας σταθμός και αυτός μέσα στην διαδρομήαρκεί να μην μείνεις για πολύ
πες τα Ελενη μηπως και ξυπνησουμε μερικοι μερικοι ...
Re: Λίγες σκέψεις ....
lovethink έγραψε:Πόσο ωραία πιστεύετε ότι είναι η ζωή ?
Είναι καλύτερα όταν ζεις στην άγνοια ή όταν έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές ?
Είμαστε τυχεροί που μπορούμε ακόμα να κρυφτούμε μέσα σε κάποιο δάσος και να χαρούμε τη μυρωδιά από τη βρεγμένη φθινοπωρινή γη χωρίς ακόμα να μας παρακολουθούν παντού κάμερες ? ή η ζωή είναι μια μίζερη κατάσταση επαναλαμβανόμενη σα να περνάνε όλες οι μέρες από καρμπόν ?
Δουλειά σπίτι σπίτι δουλειά ή ζούμε κι όλας ?
Τι σημαίνει για μας ζωή ? Ωραία ζούμε αλλά τι κάνουμε ?
Βλέπουμε τηλεόραση ή ζούμε με άλλους τρόπους ?
Πως σπαταλάμε τη μέρα μας τις ώρες που δεν δουλεύουμε ?
Εχει νόημα η δημιουργία και η έμπνευση πλέον στον κόσμο αυτό που ζούμε ?
Η αίσθηση των "εσχατολογικών" μήπως λειτουργεί ανασταλτικά για τα όνειρα και τους στόχους μας ?
Μήπως περίλυποι στεκόμαστε φοβισμένοι ή μήπως εθελοτυφλούμε ?
Ποιά είναι η χρυσή τομή για να ζούμε όμορφα και σωστά ?
Αλλάζουν οι εποχές , πρέπει να εναρμονιστούμε με όποιο τίμημα ή να παραμείνουμε ρομαντικοί νοσταλγοί του χθες ?
Πετάμε όλα τα κινητά και αρχίζουμε την αλληλογραφία ? το μπορούμε ?
Θυμάμαι παλιά με τι χαρά έτρεχα στο γραμματοκιβώτιό μου να δω αν έχω κάνα γράμμα
Ενιωθα λες και μου έστειλαν το καλύτερο δώρο
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΡΑ κάθε φορά που έβρισκα γράμματα με ευχές με νέα κτλπ
Τώρα κάθε φορά που γιορτάζω ..... μπιπ μπιπ ένα μήνυμα
Στις μεγάλες γιορτές μπιπ μπιπ ένα μήνυμα κονσέρβα , ένα αστείο στιχάκι , μια κλισέ διαδικασία .
Οταν αγόρασα το κινητό μου μέσα έχει κάποια μηνύματα πρώτυπα όπως λέγονται
Δηλαδή μηνύματα έτοιμα γραμμένα για να μη χάνεις χρόνο όταν θες να απαντήσεις κάπου
Και βλέπω το εξής "Σ'αγαπώ"
Ετοιμο μήνυμα για να μη χάνουμε χρόνο ......![]()
Μήπως η ομορφιά συνεχίζει να υπάρχει στο κόσμο απλά επειδή εγώ έμαθα αλλιώς δεν την βλέπω ?
Θα σταθώ στο πανέμορφο φύλο που έπεσε στη γη , θα σταθώ στον ήχο της βροχής στον ακάλυπτο του σπιτιού μου
Θα ξεζουμήσω τις μικρές στιγμές και θα κλείσω τη τηλεόραση τις ώρες που βροντάει και φυσάει , θα χαμηλώσω τα φώτα και θα ηρεμήσω
Εχει αλλάξει η εποχή ? μήπως όλα είναι ίδια ? ή μήπως όλα διαφορετικά ?
Να γράψω ένα ποιήμα ή δε θα μείνει αφού ο κόσμος γίνετε τρομαχτικός ?
Μπορούν να κινηθούν επαναστάσεις πλέον ή είμαστε δεμένοι ολότελα και δεν το πήραμε χαμπάρι ?
Μπερδεμένες σκέψεις , χωρίς συγκεκριμένο θέμα , απλά έτσι ...... είμαι εδώ στο γραφείο . έξω έχει μια ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΚΡΙΖΑ ΜΟΥΝΤΗ ημέρα
Και επειδή την νιώθω ΥΠΕΡΟΧΗ θέλω να τη ζήσω να την μυρίσω να την αναπνεύσω να βρεθούν όμορφες αιτίες να τη θυμάμαι
Διαβάζοντας όλα αυτά τα εσχατολογικά και όλα αυτά τα απαίσια που γίνονται στο κόσμο η όμορφη γκρίζα μέρα γίνετε άσχημη γκρίζα μέρα
Αγνοια ή Γνώση ? σιωπή ή επανάσταση ?
Καλημέρα σας άγνωστοι ψηφιακοί φίλοι
ΠΟΙΗΤΙΚΟΤΑΤΟ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ!
Οταν λέω εγώ ότι οι γυναίκες το παίζουν ρομαντικές αλλά δεν είναι με λέτε μισογύνη ........123 έγραψε:Lovethink, ίσως σε στεναχωρέσω, αλλά εγώ χαίρομαι πάρα πολύ όταν παίρνω μήνυμα. Έχω πει σε όλους τους φίλους να μου στέλνουν μήνυμα σε γιορτές κι όχι τηλεφώνημα. Αφού μιλάμε τις άλλες μέρες... ε... σε γιορτές θέλω κάτι διαφορετικό. Τι να πεις κανείς...βίτσια είναι αυτά...
Re: Λίγες σκέψεις ....
Η Ζωή είναι ωραία, αλλά τα έχει με άλλον! :) Σοβαρά τώρα, η ζωή είναι υπέροχη, αφού όλα τα θαύματα του Θεού είναι υπέροχα!lovethink έγραψε:Πόσο ωραία πιστεύετε ότι είναι η ζωή ?
Όταν έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές! Θες να σου αναλύσω γιατί; :)lovethink έγραψε:Είναι καλύτερα όταν ζεις στην άγνοια ή όταν έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές ?
Δυστυχώς όλοι λίγο πολύ, ζούμε μια ρουτινιάρικη ζωή. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απολαμβάνουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο τις μικροαπολαύσεις της ζωήςlovethink έγραψε:Είμαστε τυχεροί που μπορούμε ακόμα να κρυφτούμε μέσα σε κάποιο δάσος και να χαρούμε τη μυρωδιά από τη βρεγμένη φθινοπωρινή γη χωρίς ακόμα να μας παρακολουθούν παντού κάμερες ? ή η ζωή είναι μια μίζερη κατάσταση επαναλαμβανόμενη σα να περνάνε όλες οι μέρες από καρμπόν ?
Χώρισα (μεγάλο σοκ για μένα) πριν 2-3 μήνες και για μένα το σπίτι – δουλειά, είναι βάλσαμο. Αυτό που δεν περνά καθόλου είναι το καταραμένο σαββατόβραδο!!!! Όσοι έχουν χωρίσει, θα με καταλάβουν! Οπότε ψηφίζω «Δουλειά σπίτι σπίτι δουλειά» :)lovethink έγραψε:Δουλειά σπίτι σπίτι δουλειά ή ζούμε κι όλας ?
Όπως έγραψα και πριν, προσπαθούμε να απολαμβάνουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο τις μικροαπολαύσεις της ζωής και φυσικά να είμαστε «καλοί άνθρωποι» :) Διάβασε τον «Εκκλησιαστή» και θα καταλάβεις :)lovethink έγραψε:Τι σημαίνει για μας ζωή ? Ωραία ζούμε αλλά τι κάνουμε ?
Κλείστε την TV, ανοίξτε τα μυαλά (ή ένα βιβλίο)!lovethink έγραψε:Βλέπουμε τηλεόραση ή ζούμε με άλλους τρόπους ?
Ξεκουραζόμαστε γιατί την επόμενη μέρα θα έχουμε πάλι δουλειά :)lovethink έγραψε:Πως σπαταλάμε τη μέρα μας τις ώρες που δεν δουλεύουμε ?
Ναι, γιατί να μην έχει;lovethink έγραψε:Εχει νόημα η δημιουργία και η έμπνευση πλέον στον κόσμο αυτό που ζούμε ?
Όχι, γιατί όπως λέει και το ρητό: «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο, αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο»lovethink έγραψε:Η αίσθηση των "εσχατολογικών" μήπως λειτουργεί ανασταλτικά για τα όνειρα και τους στόχους μας ?
Δεν σε πιάνω :) Για κάνε εξπλέιν! :)lovethink έγραψε:Μήπως περίλυποι στεκόμαστε φοβισμένοι ή μήπως εθελοτυφλούμε ?
Νομίζω, να ακολουθούμε το παράδειγμα του Ιησού Χριστού. Χμμμμ, σου ξανασυνιστώ όμως να διαβάσεις τον «Εκκλησιαστή».lovethink έγραψε:Ποιά είναι η χρυσή τομή για να ζούμε όμορφα και σωστά ?
Καθημερινά τσακώνομαι με τους γύρω μου γιατί υποστηρίζω το δεύτερο. Αλλά δεν πτοούμαι! Συνεχίζω ακάθεκτος! :)lovethink έγραψε:Αλλάζουν οι εποχές , πρέπει να εναρμονιστούμε με όποιο τίμημα ή να παραμείνουμε ρομαντικοί νοσταλγοί του χθες ?
Καλύτερα τα κινητά, γιατί γράφουμε greeklish και δεν φαίνονται τα ορθογραφικά μας λάθη (εκτός και αν γράφουμε τα γράμματα μας σε word)! :) Σοβαρά τώρα, δεν βρίσκω τίποτα κακό στα κινητά\e-mail κτλ. Ίσα, ίσα που βοηθάνε στην καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας!lovethink έγραψε:Πετάμε όλα τα κινητά και αρχίζουμε την αλληλογραφία ? το μπορούμε ?
Εγώ πάλι, νιώθω την ίδια χαρά όταν ανοίγω τον thunderbird μου :) Η χαρά που νιώθουμε δεν αλλάζει…. Το μέσο αλλάζειlovethink έγραψε:Θυμάμαι παλιά με τι χαρά έτρεχα στο γραμματοκιβώτιό μου να δω αν έχω κάνα γράμμα
Ενιωθα λες και μου έστειλαν το καλύτερο δώρο
Ομορφιά; Για δες αυτά: http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... opic&t=906lovethink έγραψε:Μήπως η ομορφιά συνεχίζει να υπάρχει στο κόσμο απλά επειδή εγώ έμαθα αλλιώς δεν την βλέπω ?
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... 1498#11058
Φίλε λάβθινγκ, «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν»lovethink έγραψε:Εχει αλλάξει η εποχή ? μήπως όλα είναι ίδια ? ή μήπως όλα διαφορετικά ?
Το να είσαι ή να προσπαθείς να γίνεις Χριστιανός, είναι ήδη μια επανάσταση!lovethink έγραψε:Μπορούν να κινηθούν επαναστάσεις πλέον ή είμαστε δεμένοι ολότελα και δεν το πήραμε χαμπάρι ?
Μπερδεμένες απαντήσεις, χωρίς πολλά επιχειρήματα (απάντησα όπως νιώθω) βουτηγμένος στην μοναξιά.... και στην χυλόπιτα :)lovethink έγραψε:Μπερδεμένες σκέψεις , χωρίς συγκεκριμένο θέμα , απλά έτσι ......
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Σε ευχαριστώ για το κόπο να απαντήσεις αλλά θα σε απαγοητεύσω
Δεν ήταν ερωτήσεις δικές μου ντεφάκτο απόλυτες που ψάχνουν απάντηση
Ηταν σκέψεις . Ετσι ή γιουβέτσι . Αισιοδοξία ή απαισιοδοξία εν ολίγοις ;)
Επίσης υπάρχει το Η ζωή μου χαμογέλασε αλλά ήταν κουτσοδόντα
(Ενα ρομαντικό θέμα είπα να ανοίξω το χαλάσαμε κ αυτό :p )
Δεν ήταν ερωτήσεις δικές μου ντεφάκτο απόλυτες που ψάχνουν απάντηση
Ηταν σκέψεις . Ετσι ή γιουβέτσι . Αισιοδοξία ή απαισιοδοξία εν ολίγοις ;)
Επίσης υπάρχει το Η ζωή μου χαμογέλασε αλλά ήταν κουτσοδόντα
(Ενα ρομαντικό θέμα είπα να ανοίξω το χαλάσαμε κ αυτό :p )