Όταν η ζωή του Χριστού αποδίδεται με ..τέχνη

Συντονιστής: Συντονιστές

srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ...ΤΕΧΝΗ.

Δημοσίευση από srev »

"Byzantine_Spirit",

Επειδή διαπιστώνω, δυχτυχώς χωρίς να εκπλήσσομαι, ότι αρέσκεσαι στους παράλληλους μονόλογους και σε ανούσιες κι άστοχες παρατηρήσεις επί προσωπικού θα σταματήσω τη συμμετοχή μου στην "promotional" θεματική σου ενότητα "μου αρέσει η ταινία!" με τα εξής σχόλια.

Ο συμβολισμός της εν λόγω ταινίας είναι κατά τη γνώμη μου τού επιπέδου "Independence day" και απευθύνεται σε εθισμένους στην 'κατανάλωση' ταινιών ή στην καλύτερη περίπτωση σε παιδιά δημοτικού. Ο ρεαλισμός που αναφέρεις είναι κατά τη γνώμη μου τεχνικά άρτιος αλλά απολύτως άτεχνος. Το σενάριο δε είναι για γέλια και για κλάμματα, εκτός κι αν είσαι εκπαιδευμένος στις "στρέβλες" του box-office cinema εκτιμώντας τέτοια "έργα τέχνης".

Σού προτείνω την ταινία "Σαλό: 120 μέρες στα Σόδομα" του Π. Παζολίνι για να ρίξεις μια άλλη ματιά στον σκληρό κινηματογραφικό συμβολισμό και ρεαλισμό.

Σπύρος.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Byzantine_Spirit έγραψε:
aposal έγραψε:
srev έγραψε:Αγαπητέ Γιάννη,

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι για να παρουσιάσει κάποιος την ωμή πραγματικότητα και να ξυπνήσει τους πιστεύοντες ότι κάτι είναι λιγότερο σκληρό απ' ό,τι πραμγατικά είναι. Για παράδειγμα, οι ταινίες "The Exorcist", "The Excorcism of Emily Rose" αποδίδουν με ανατριχιαστικό τρόπο τι εστί δαιμονισμός (επίσης βασίζονται σε αληθινά περιστατικά) χωρίς να εκπέφτουν --καλλιτεχνικά τουλάχιστον-- στο επίπεδο που εξέπεσε η εν λόγω ταινία στην προσπάθεια να αποδώσει (δήθεν, κατά τη γνώμη μου) τα Άγια Πάθη.

Ευχές,

Σπύρος.
Σπύρο έχεις δίκιο. Πάντως σε θεολογικό επίπεδο νομίζω ότι ΚΑΙ αυτές οι ταινίες έχουν λάθη.
aposal και srev έλεος.
Το θέμα δεν είναι που συμφωνούμε μεταξύ μας σαν παρεούλες.
Η αλήθεια είναι το θέμα και το κατα πόσο είμαστε αντικειμενικοί,
με αυτά που βλέπουμε.

Η γνώμη του καθενός είναι σεβαστή αλλά είναι υποκειμενική
αν δε στηρίζεται κάπου σωστά.
Με ένα συμφωνώ ή διαφωνώ δε βρίσκουμε άκρη.
Αν είναι έτσι να συμφωνήσω κι εγώ με τη φίλη
vassilikirimp και όποιον άλλο επευφημεί την άποψή μου.
vassilikirimp έγραψε:Αγαπητή μας Έφη, συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω με τη τοποθέτησή σου - διότι ακριβώς αυτή η όλη υπερβολή όπως την ονομάζεις εσύ - αλλά και η αγριότητα έχει ,όχι σκηνοθετικό χαρακτήρα - να σου μεταφέρει εικόνα - αλλά συμβολικό - να παρομοιάσει αυτό / αυτή τη δύναμη των συναισθημάτων....

Είναι για μένα απο τα πιο πραγματικά έργα - εκτός εάν πιστεύουμε στη χλιαρότητα που μας δείχνουν οι εικόνες άλλων ταινιών - αυτές μας βοηθούν ίσως στο να τα συλλάβουμε νοητικά καλύτερα τα Πάθη του Χριστού

Διότι αν μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε την αγριότητα της εποχής εκείνης .......θα ξεφύγει το μυαλό μας!!!!

Ναι, ασφαλώς, συμφωνούμε. Γι' αυτό είπα, "χωρίς να εκπέφτουν --καλλιτεχνικά τουλάχιστον--"... θεολογικά είναι άλλο κεφάλαιο.

Σπύρος.
Ρε κορίτσι αφού - πολύ σωστά - λες ότι ο καθένας εκφράζει την άποψή του, η οποία είναι υποκειμενική, γιατί σε ενοχλεί που κάποιος έχει διαφορετική άποψη;
Εξ άλλου μόνο τα γεγονότα είναι αντικειμενικά. Η ερμηνεία τους είναι πάντοτε υποκειμενική.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

srev έγραψε:"Byzantine_Spirit",

Επειδή διαπιστώνω, δυχτυχώς χωρίς να εκπλήσσομαι, ότι αρέσκεσαι στους παράλληλους μονόλογους και σε ανούσιες κι άστοχες παρατηρήσεις επί προσωπικού θα σταματήσω τη συμμετοχή μου στην "promotional" θεματική σου ενότητα "μου αρέσει η ταινία!" με τα εξής σχόλια.

Ο συμβολισμός της εν λόγω ταινίας είναι κατά τη γνώμη μου τού επιπέδου "Independence day" και απευθύνεται σε εθισμένους στην 'κατανάλωση' ταινιών ή στην καλύτερη περίπτωση σε παιδιά δημοτικού. Ο ρεαλισμός που αναφέρεις είναι κατά τη γνώμη μου τεχνικά άρτιος αλλά απολύτως άτεχνος. Το σενάριο δε είναι για γέλια και για κλάμματα, εκτός κι αν είσαι εκπαιδευμένος στις "στρέβλες" του box-office cinema εκτιμώντας τέτοια "έργα τέχνης".

Σού προτείνω την ταινία "Σαλό: 120 μέρες στα Σόδομα" του Π. Παζολίνι για να ρίξεις μια άλλη ματιά στον σκληρό κινηματογραφικό συμβολισμό και ρεαλισμό.

Σπύρος.
Σεβαστή η γνώμη σου και πάλι αγαπητέ φίλε.
Αλλά άκυρη.
Άκυρη 1ον σε ότι αφορά τουλάχιστον το άτομό μου. (μετά βεβαιότητος αυτό, γιατί επέτρεψε μου να γνωρίζω τον εαυτό μου καλύτερα :smile: )
Και άκυρη 2ον διότι μιλάς πολύ γενικά,
ενω για τη συγκεκριμένη ταινία ανέφερα συγκεκριμένα πράγματα
στα οποία δεν αναφέρθηκε κανείς.
Γενικά και αόριστα απαντάς λοιπόν, ακόμα και μετά την εκτεταμένη απάντηση που σου είχα δώσει.
Promotion δεν της κάνω πάντως και εδώ θα έρθω να συμφωνήσω με τον Captain Yiannis:
Captain Yiannis έγραψε:Δεν βλέπω και πολλές ταινίες τελευταία , αλλά ούτε και δίνω ιδιαίτερη σημασία σε αυτές πλέον , διότι όλες αυτές , είναι κερδοσκοπικά κατασκευάσματα.

Καταρχήν όλες είναι ψέματα.

Όλες λοιπόν οι ταινίες που αναφέρεις , ανήκουν σε αυτή την κατηγορία

Ως τέτοια εκλαμβάνω και την εν λόγο ταινία, η οποία όμως , είναι γύρο από ένα θέμα , το οποίο αν μη τι άλλο , είναι ζωτικής σημασίας γιά μένα.

Άρα , την κοιτάω με εξεταστικό βλέμμα.

Από την στιγμή μάλιστα που καλύπτει κάποια ελάχιστα πραγματικά στοιχεία , ενδιαφέροντός μου , - και τα οποία κρίνω ότι αποδεικνύονται ιστορικά - τότε απλά μπαίνει στη σφαίρα ενδιαφερόντων μου,
και πάντος , σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ , ότι , αυτή ( η ταινία ) αποτελεί και πραγματική κατάσταση.
Να προσθέσω και το εξής στα επόμενα γραφόμενα του Captain Yiannis:
Captain Yiannis έγραψε:Κάπως έτσι νομίζω ότι θα πρέπει να κλείσει από την πλευρά μου , το παρόν θέμα.
Δε ξέρω αν έκλεισε το θέμα γιατί ξεφύγαμε απο αυτό.
Το θέμα είχε να κάνει με τις προτιμήσεις του καθένα
στον τομέα Τέχνης όπου έχει αποδοθεί η ζωή του Χριστού και τα Πάθη του.

Και Τέχνη είναι ο κινηματογράφος, η μουσική, η ζωγραφική, η λογοτεχνία κ.λ.π.
Προσωπικά ξεκίνησα με αυτήν την ταινία που μου άρεσε και την υποστήριξα με την άποψη που έχω σχηματίσει γι' αυτήν.
Απο εκεί και πέρα όμως το θέμα άλλαξε.
Νομίζω πως θα έπρεπε να έχει τίτλο The Passion of the Christ by Mel Gibson :smile: έτσι όπως κατέληξε.
Παραταύτα, αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι διαφορετικό, που να είναι μέσα στο θέμα αυτή τη φορά, εδώ είμαστε.
Αν μη τι άλλο να μάθουμε και νέα πράγματα που ίσως δε γνωρίζουμε. :smile:
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Ρε κορίτσι αφού - πολύ σωστά - λες ότι ο καθένας εκφράζει την άποψή του, η οποία είναι υποκειμενική, γιατί σε ενοχλεί που κάποιος έχει διαφορετική άποψη;
Εξ άλλου μόνο τα γεγονότα είναι αντικειμενικά. Η ερμηνεία τους είναι πάντοτε υποκειμενική.
Αυτό δείχνω;
Ότι δεν δέχομαι διαφορετική άποψη;
Τις διαφορετικές απόψεις τις δέχομαι και χαίρομαι που υπάρχουν
για να κυλάει η συζήτηση. Θα ήταν απίστευτα βαρετό να έχουμε όλοι την ίδια γνώμη.
Αυτό που δεν δέχομαι και που σε μπέρδεψε ίσως, είναι το εξής που το είχα πεί σε απάντησή μου πρωτύτερα:
Απο εκει και πέρα, σεβαστές οι απόψεις του καθενός.
Σε άλλους άρεσε η ταινία αυτή, σε άλλους όχι.
Να ξέρουμε όμως γιατί μας άρεσε ή δε μας άρεσε και να μην υπερβάλλουμε.
Δεν δέχομαι τις υπερβολές που προέρχονται απο απόψεις που δεν είναι τεκμηριωμένες.
Δε μπορώ να καταδικάζω κάτι π.χ. επειδή δε μου αρέσει εμένα.
Ούτε μπορώ να υπερβάλλω λέγοντας για μια ταινία ότι είναι για τα σκουπίδια π.χ. χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς και εκείνον που την είδε και του άρεσε.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Byzantine_Spirit έγραψε:Δεν δέχομαι τις υπερβολές που προέρχονται απο απόψεις που δεν είναι τεκμηριωμένες.
Ούτε μπορώ να υπερβάλλω λέγοντας για μια ταινία ότι είναι για τα σκουπίδια π.χ. χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς και εκείνον που την είδε και του άρεσε.
Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Δέχεσαι μεν μια απλή διαφοροποίηση, αλλά όχι μια εκ διαμέτρου αντίθετη, με την δικη σου, άποψη! Και κατά την άποψή μου η αντίθετη άποψη δεν σημαίνει υποτίμηση!
Χωρίς να τοποθετούμαι για τη ταινία του Mel Gibson, γιατί δεν είδα παρά μόνο κάτι σκηνές, οφείλω να πω, ότι η κάθε άποψη είναι σεβαστή και η διατύπωσή της είναι αναφαίρετο δικαίωμα αυτού που την εκφράζει. Το αν μπορεί να επιχειρηματολογίσει πάνω στην άποψή του ή όχι είναι ένα άλλο θέμα που έχει να κάνει με το πόσους υποστηρικτές μπορεί να βρει, αλλά καμία σχέση δεν έχει με το δικαίωμά του να την διατυπώνει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Δέχεσαι μεν μια απλή διαφοροποίηση, αλλά όχι μια εκ διαμέτρου αντίθετη, με την δικη σου, άποψη! Και κατά την άποψή μου η αντίθετη άποψη δεν σημαίνει υποτίμηση!
Χωρίς να τοποθετούμαι για τη ταινία του Mel Gibson, γιατί δεν είδα παρά μόνο κάτι σκηνές, οφείλω να πω, ότι η κάθε άποψη είναι σεβαστή και η διατύπωσή της είναι αναφαίρετο δικαίωμα αυτού που την εκφράζει. Το αν μπορεί να επιχειρηματολογίσει πάνω στην άποψή του ή όχι είναι ένα άλλο θέμα που έχει να κάνει με το πόσους υποστηρικτές μπορεί να βρει, αλλά καμία σχέση δεν έχει με το δικαίωμά του να την διατυπώνει.
Πολύ φοβάμαι πως δε με κατάλαβες και απορώ γιατί ήμουνα σ-α-φ-έ-σ-τ-α-τ-η.
Ως προς αυτά που σημείωσα με μπλέ χρώμα απο την απάντησή σου:
Το να εκφράσει κάποιος την άποψη του ελεύθερα ακόμα κι αν μας βρίζει π.χ. είναι δικαίωμά του.
Αυτό όμως δε σημαίνει πως εγω είμαι αναγκασμένη να αποδεχτώ μια τέτοια άποψη και αυτό είπα ξεκάθαρα.
Τη διαφορετική γνώμη τη δέχομαι, το να καταδικάζει όμως αυτή η γνώμη κάτι - την ταινία στην προκειμένη περίπτωση - χωρίς να υπάρχει επιχειρηματολογία και να υποτιμά και τους άλλους που τους αρέσει αυτή η ταινία, αυτό απλά δε το δέχομαι.
Για να είμαι πιο σωστή ας το εκφράσω διαφορετικά.
Τις διαφορετικές γνώμες τις δέχομαι,
τις προσβλητικές γνώμες, δεν τις συμμερίζομαι
(κατ' επέκταση δεν τις δέχομαι δηλ.)
Και θα φέρω ένα διαφορετικό παράδειγμα:
Μπορεί εγω ας πούμε να πω ότι μου αρέσει το μποξ για τους τάδε και τάδε λόγους.
Και να μπεί κάποιος και να πεί, ότι εμένα δε μου αρέσει το μποξ και θεωρώ χαμηλού επιπέδου τα άτομα που ασχολούνται με αυτό.
Είναι υποτιμητικό γι' αυτόν που ασχολείται με το μποξ για δεν είναι;;
Και εν πάσει περιπτώσει, στο συγκεκριμένο ζήτημα, διάβασα προσεκτικά τα γραφόμενα κάποιων που έκαναν ανάλυση και απάντησα με εξίσου αναλυτικές απαντήσεις στις οποίες βέβαια δεν είδα ανταπόκριση (δικαίωμά τους) αλλά είδα κατόπιν ξερούς χαρακτηρισμούς δίχως τεκμηρίωση πάνω σε αυτά που είχα προσθέσει προηγουμένως εγώ (αυτές λοιπόν τις απόψεις δε τις συμμερίζομαι).
Ελπίζω να έγινα κατανοητή και να έλυσα το θέμα του ότι δεν δέχομαι αντίθετες απόψεις απο τη δική μου.
Και παραθέτω και πάλι αυτό που είχα γράψει πρωτύτερα, γιατί μετά την εξήγησή μου, πιστεύω πως θα καταλάβεις πλέον επακριβώς τι εννοώ.
Byzantine_Spirit έγραψε:Δεν δέχομαι τις υπερβολές που προέρχονται απο απόψεις που δεν είναι τεκμηριωμένες.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Θα ανακυκλωθούμε πάλι!
Για μένα είσαι σαφής όταν λές : "Δεν δέχομαι υπερβολές που προέρχονται από απόψεις μη τεκμηριωμένες". Δεν είπα ότι πρέπει να υποστηρίξεις την άποψη που σου φαίνεται υπερβολική, αλλά ότι πρέπει να δέχεσαι ότι έχει ο καθένας έχει το δικαίωμα να την διατυπώνει.
Εντάξει ο Σπύρος χρησιμοποίησε αιχμηρό όρο (σκουπίδι), αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είχε σκοπό να υποτιμήσει όσους έχουν διαφορετική άποψη.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Θα ανακυκλωθούμε πάλι!
Για μένα είσαι σαφής όταν λές : "Δεν δέχομαι υπερβολές που προέρχονται από απόψεις μη τεκμηριωμένες". Δεν είπα ότι πρέπει να υποστηρίξεις την άποψη που σου φαίνεται υπερβολική, αλλά ότι πρέπει να δέχεσαι ότι έχει ο καθένας έχει το δικαίωμα να την διατυπώνει.
Εντάξει ο Σπύρος χρησιμοποίησε αιχμηρό όρο (σκουπίδι), αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είχε σκοπό να υποτιμήσει όσους έχουν διαφορετική άποψη.
Εντάξει.
Μην ανακυκλωθούμε γιατί ούτε κι εγώ το επιθυμώ.
Ήμουνα σαφής, ήσουνα σαφής,
αλλά εμμένεις σε αυτό που θέλεις να πιστεύεις για μένα,
παραγνωρίζοντας την άποψη που κατέθεσα
.
Δικαίωμά σου ασφαλώς και πάμε παρακάτω γιατί...κολλήσαμε. :smile:
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Byzantine_Spirit
Είδα χτες το μήνυμα σου, αλλά δεν μπορούσα να απαντήσω, γι' αυτό είπα να το κάνω αύριο. Σκέφτηκα ότι σε πρόσβαλλα και γι' αυτό ήθελα να απαντήσω. Διαπίστωσα όμως ότι δεν είναι έτσι. Σήμερα μετά από όλα όσα είδα ότι έγραψες, το σκεφτόμουν αν πρέπει να απαντήσω ή όχι. Μπορεί να αγαπάς (για κάποιον λόγο που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω) αυτήν την ταινία, αλλά το να απαιτείς να σου εξηγήσω αυτό που εσύ με την θέληση σου απορρίπτεις, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Ακόμα και να ήθελα δηλ!! Δεν έχει "εξήγησε μου γιατί δεν σου αρέσει αλλιώς είσαι υπερβολική". Εξήγησα ΗΔΗ γιατί δεν μου αρέσει. Γιατί λοιπόν ξαναρωτάς; Μήπως επειδή δεν σου αρεσε η απαντήση μου; Λυπάμαι αλλά τι να κάνω; Να δεχτώ την ταινία επειδή αρέσει σε σένα; Αυτό το "δε σημαίνει πως εγω είμαι αναγκασμένη να αποδεχτώ μια τέτοια άποψη" δεν ισχύει μόνο για σένα ξέρεις. Όπως εσύ δεν μπορείς να δεχτείς την άποψη μου, έτσι και εγώ δεν μπορώ να δεχτώ την δική σου. Δεν μου άρεσε η ταινία, πως να το κάνουμε δηλ;

Ελπίζω να σε καλύψω περισσότερο με τα παρακάτω. Αν όχι λυπάμαι αλλά αυτά έχω.
1) Μιας και είπες για συμβολισμούς.... Αν οι συμβολισμοί υπάρχουν για να δώσουν ένα νόημα τότε εγώ θέλω να μάθω το νόημα. Τους συμβολισμούς τι να τους κάνω; ΔΕΝ με ενδιαφέρουν αυτοί αλλά το περιεχόμενο τους. Από αυτούς έχω χορτάσει ευχαριστώ....

2) Το νόημα τους δεν φάνηκε στην ταινία (κατά την γνώμη μου)

3) Αν η ταινία έχει όμορφη μουσική, όμορφη σκηνοθεσία, όμορφη φωτογραφία και Θεός ξέρει πόσα ακόμα "όμορφα" τότε εμένα η -όποια- ταινία ΔΕΝ με ενδιαφέρει από την στιγμή που δεν έχει νόημα. Αν βέβαια δεν έχει. Κατά την γνώμη μου δεν είχε.

4) Σε μια ταινία που μιλάει για την ζωή κάποιου, και αν εμένα με ενδιαφέρει να μάθω γι' αυτόν, τότε αυτομάτως με ενδιαφέρει να μάθω την ιδεολογία του μιας και η ύπαρξη ενός ανθρώπου κρίνεται από αυτήν. Το αν ο τάδε πέρασε από κάποιες δυσκολίες δεν με ενδιαφέρει. Για να με ενδιαφέρει θα πρέπει να είναι κάτι το τρομερό.... Ήταν όμως οι δυσκολίες του Χριστού τρομερές; Μάλιστα κύριε ήταν! Ε, αφού ήταν, δεν ενδιαφέρεσαι να μάθεις το γιατί; Γιατί γίνεται όλο αυτό; Αν αξίζει τον κόπο; Για να ξέρεις αν τον αξίζει ή όχι, θα πρέπει να ξέρεις τον λόγο. Ο λόγος στην συγκεκριμένη ταινία ΔΕΝ φάνηκε. (Όπως είπα: κατά την γνώμη μου)

5) Αν σκοπός μιας ταινίας είναι να σου βγάζει ένα κάρο συναισθήματα τότε η ταινία ήταν απόλυτα επιτυχής. Αν σκοπός της ταινίας ήταν όμως το δίδαγμα του Χριστού, σόρρυ αλλά απέτυχε. Επειδή όμως ο σκοπός της ταινίας δεν ήταν το δίδαγμα του, αλλά ο πόνος του, θα μπορούσε να θεωρηθεί μια καλή ταινία μιας και ο φόβος και ο τρόμος που έλεγα στο προηγούμενο ποστ, φανερώθηκε με όλη του την μεγαλοπρέπεια. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμένα μου αρέσει να βλέπω φόβο και τρόμο. Ο Χριστός δεν ήρθε στην γη για να κάνει ταινία ο Mel Gibson. :lol: Ήρθε στην γη για το δίδαγμα Του.

Αυτά έχω να σου πω. Όπως είπα, μπορεί να μην σου αρέσουν.. Αλλά τι να κάνουμε... Έτσι είναι ιο άνθρωποι... Και κοίτα να δεις.... Δεν πρέπει να προσβάλεσαι που έχω διαφορετική γνώμη από σένα. Κάθε άνθρωπος μπορεί να σχηματίσει διαφορετική γνώμη από κάποιον άλλον, για το ίδιο όμως θέμα. Αλλοίμονο αν καυγαδίζαμε γι' αυτό. Δεν θα κάναμε τίποτα άλλο όλη την ώρα.... Σκοπός είναι από όσα βλέπουμε και ακούμε να βγαίνει κάποιο νόημα το οποίο είτε άμμεσα, είτε έμμεσα θα μας οδηγήσουν σε ένα θετικά πνευματικό -πνευματικό κατά την ορθόδοξη θεολογία- αποτέλεσμα... Το ότι κάποιος (εσύ) έκανες καυγά για την ταινία, δηλ για ένα σύνολο εργασιών διαφόρων σπουδαγμένων ανθρώπων (σκηνοθετών, κ.τ.λ..) που δεν έχουν ιδέα από ορθόδοξη ιδεολογια, για μένα αρκεί μόνο και μόνο αυτό για να θεωρήσω την ταινία αποτυχία....
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Στην ουσία, δε θέλω να επέμβω σε μια κουβέντα που έχει η φιλή μας Εφη με τη Βυζαντινό πνεύμα,αλλά μια απ οτις αμαρτίες μου είναι ότι δε μπορώ και εύκολα να κλείσω αυτό το στόμα μου :roll: :roll: :roll:

Και δυο πράγματα όπως και να έχει θα τα πω.

Δε νομίζω ότι κανείς εδώ μέσα να έδωσε την εντύπωση ότι διαφωνεί με το γεγονός να διαφωνεί κάποιος με την άποψή μας.

Απλά το θέμα είναι αλλού - και συμφωνώ απόλυτα - όταν διαφωνούμε να μη πετάμε ένα όχι διαφωνώ αλλά να το αιτιολογούμε , το ίδιο ισχύει και όταν συμφωνούμε για κάτι.......

Τώρα θέλω να πω κάτι στην Έφη που ανέφερε στη τελευταία παράγραφο του κειμένου της ....
μιλάς για ένα σύνολο ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα απο Ορθόδοξη Ιδεολογία .......κλπ

α. διαφωνώ με τη χρήση της λέξεως ιδεολογία - ορθόδοξη ιδεολογία ; τι είναι φιλοσοφικό ρεύμα;
σε ποιόν αιώνα τότε φιλοσοφικά τοποθετείται ;

β. θέλουμενα πούμε ότι όποιο βιβλίο , μουσική , ταινία ακόμη και αγιογραφία γίνεται απ ανθρώπους " άσχετους " με τη Πίστη την αληθινή την Ορθόδοξη είναι άκυρο;

Ωραία τότε σταμτήστε να αγοράζετε εικόνες - διότι απεδεδειγμένα θα σας πω ότι κατασκευάζονται απο αλλόθρηκους αποκλειστικά και μόνο για εμπορικούς λόγους ( μιλώ για τις εμπορικές εικόνες )

Μη βλέπετε ταινίες εάν δε νέχετε λάβει πιστοποιητικό Πίστεως του σκηνοθέτη , παραγωγού κλπ.

Μην επεκταθώ σε αμέτρητα παραδείγματα...................

Θα πω όμως ένα τελευταίο ακόμη........................

Εγώ ως αμαρτωλό άτομο το δρόμο μου στην εκκλησία τον βρήκα μετά απο περιπλανήσεις καθοριστικό βήμα δικό μου κοντά στο Θεό ήταν το βιβλίο του Ν.Καζαντζάκη - Ο τελευταίος Πειρασμός - Κακό ε;;;;;;; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Φοιτήτρια ήμουν τότε ...μετά πήγα στην εκκλησία .........

Γι αυτό παιδιά δε πρέπει να είμαστε με παροπίδες - δε ξέρεις τι επιρροή έχει το κάθε τι στον καθένα μας

εξάλλου μια παροιμία λεει

Από ρόδο βγαίνει αγκάθι και απο αγκάθι ρόδο !!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”