Όταν η ζωή του Χριστού αποδίδεται με ..τέχνη
Συντονιστής: Συντονιστές
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όταν η ζωή του Χριστού αποδίδεται με ..τέχνη
Το The Passion of the Christ, είναι κατά τη γνώμη μου,
η μακράν καλύτερη ταινία που αναφέρεται στη ζωή και τα πάθη του Χριστού.
Υψηλή αισθητική, επιβλητικό ύφος δίχως τα περιττά χολυγουντιανά κλισέ, με άψογη μουσική, αισθαντική, επιβλητική, δυναμική, μελαγχολική ή χαρούμενη, όπου πρέπει, (Mary goes to Jesus και Resurrection είναι τα φαβορί μουσικά κομμάτια απο το soundtrack γκατά τη γνώμη μου), και άκρως ρεαλιστική, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε.
Κάποιοι γνωστοί μου και συνάδελφοι απο τη δουλειά, έπειτα απο αυτήν την ταινία άλλαξαν τελείως στάση ως προς το θέμα Χριστός και Θρησκεία και σε αυτό βοήθησε ο ρεαλισμός αυτής της ταινίας.
Η αμέσως προηγούμενη καλύτερη, με επίσης καλή μουσική και άριστη φωτογραφία είναι η γνωστή πιά σε όλους μας, Jesus of Nazareth.
Σε έχει αγγίξει κάποια ταινία εσάς σχετικά με τη ζωή του Χριστού;
Και αν όχι ταινία, ίσως κάποιο άλλο είδος Τέχνης μέσα απο το οποίο αποδόθηκαν τα Πάθη του Χριστου και η Ζωή του;
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Re: ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ...ΤΕΧΝΗ.
Μου αρεσε εκπληκτικα το stigmata
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο επενδυτής εφημερίδα εδω και 3 βδομαδες μαζί με την εφημερίδα εχει δωρεάν και ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ.έχουμε τα 3 και ακολουθούν και άλλα 3.. τα παιδιά..να δείτε χαρά που κάνουν με αυτό το έργο!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

3 cd εννοούσα.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Για μένα η πιο εκπληκτική ταινία που έχει κυκλοφορήσει - αριστούργημα
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

koga έγραψε:dvd
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν ξέρω αν είναι σωστό κάποιος άνθρωπος να παίζει το ρόλο του Χριστού!
Μήπως είναι βλασφημία;
Πάντως όσοι ηθοποιοί έπαιξαν αυτόν το ρόλο τα πήγαν από μέτρια έως άσχημα στην επαγγελματική τους (μερικοί ΚΑΙ στην προσωπική) ζωή.
Μήπως είναι βλασφημία;
Πάντως όσοι ηθοποιοί έπαιξαν αυτόν το ρόλο τα πήγαν από μέτρια έως άσχημα στην επαγγελματική τους (μερικοί ΚΑΙ στην προσωπική) ζωή.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ασφαλώς είναι πολύ λεπτή ή δύσκολη η θέση, του να ερμηνεύσει κάποιος τη ζωή του Χριστού.aposal έγραψε:Δεν ξέρω αν είναι σωστό κάποιος άνθρωπος να παίζει το ρόλο του Χριστού!
Μήπως είναι βλασφημία;
Αν αυτό όμως γίνεται με σεβασμό και με αγάπη, προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι πρόβλημα.
Όταν μάλιστα το αποτέλεσμα είναι ωφέλιμο, τότε μια ταινία μπορεί να γίνει η αιτία
να αρχίσουν μερικοί άνθρωποι να σκέφτονται διαφορετικά.
Για τον συγκεκριμένο πρωταγωνιστή του The Passion, ξέρω πως είναι Χριστιανός Καθολικός,
αλλά με μεγάλο ζήλο και αφοσίωση στο Θεό και ενεργό μέλος της ενορίας του, μαζί με τη γυναίκα του.
Τώρα όσο για το άν η ζωή κάποιων πρωταγονιστών πήγε στραβά έπειτα απο αυτές τις ταινίες δε το ξέρω και μέχρι ενός σημείου το θεωρώ λίγο τραβηγμένο ή και με δόσεις προκατάληψης.
Δεν μπορώ όμως να γνωρίζω με βεβαιότητα.
Πάντως πολλές φορές η Τέχνη γίνεται σκαλοπάτι προς το Θεό.
π.χ. μπορεί ας πούμε κάποιος να πηγαίνει εκκλησία περισσότερο για να απολαμβάνει βυζαντινούς ύμνους παρά για οτιδήποτε άλλο.
Δεν είναι ότι καλύτερο βέβαια, αλλά είναι μια καλή αρχή.
Το ένα φερνει το άλλο.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
-
agiooros
- Διαχειριστής

- Επικοινωνία:
To NHSI me ton patera Anatolio.
Poli mou arese
Poli mou arese