Εγώ θα ήθελα να πω για κάποιους που θεωρούν τους αρχιερείς και ιερείς αλάνθαστους. Μήπως διαβάζουν βιβλία της μιας πλευράς μόνο;;
Μόνο ο πάπας ανακήρυξε τον εαυτόν του αλάνθαστον. Προς τα εκεί βαδίζουμε;;;
Ή φτάσαμε και περάσαμε1;;;
Καλαβρύτων Αμβρόσιος: "Θλίβομαι και δακρύζω"
Συντονιστής: Συντονιστές
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Καλαβρύτων Αμβρόσιος: "Θλίβομαι και δακρύζω"
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μας λείπει ο Μακαριστός Χριστόδουλός ΜΑΣ.....(και όπως λέει ένα τραγούδι.....να δείς τι σούχω, για μετά...)
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
-
tanos
- Βασικός Αποστολέας

Μπορεί οι Ιεράρχες μας να είναι άνθρωποι,αλλά δεν επιτρέπεται να προσβάλουν τη νοημοσύνη μας.Δεν γνωρίζω ποιός έχει δίκιο στην περίπτωση αυτή,αλλά μου έκανε εντύπωση ,αν κάνω λάθος διορθώστε με ,η βιλίτσα σε στυλ εκκλησίας με την πισίνα, σε έναν Ιεράρχη.Πάντως η ταπεινή μου γνώμη είναι οτι οι Ιεράρχες έχουν ξεφύγει απο πολού και κινούνται σχεδόν πάντα με κοσμικά κριτήρια.Κάποτε ψάχναν να βρουν κάποιον να τον κάνουν Επίσκοπο,ενω τώρα γίνονται προεργασίες ,αυτός έχει 5 ψήφους,μυστικοί δείπνοι,και όλα όσα βλέπουμε .Ο κόσμος αισθάνεται την Ιεραρχία σαν ένα κλειστό περιβάλλον αποκομένο .Να τα έχουν καλά με τους πλουσίους χορηγούς που μπορεί να είναι και άθεοι,με τους εκάστοτε κυβερνώντες, με τον Πάπα,τους Ισραηλινούς κ.α. αρκεί να τους βολεύουν με την εκκλησιαστική περιουσία αλλά απο μετάδοση πνευματικότητος ελάχιστα.Ολα αυτά προκαλούν τους πιστούς και μένουν πλέον απλοί παπάδες και καλόγεροι που κρατούν σε πνευματική εγρήγορση .Κάθε ένας απο αυτούς αξίζει όσους έχει η σύνοδος.Αλλά και αυτοί κυνηγούνται μήπως χαλάσουν την πιάτσα.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου
Συζήτηση μεταξύ του Δ. και του Γέροντα Παϊσίου (Π) :
-Δ : Γέροντα, το απολυτίκιο του προφήτη Ηλιού λέει ότι είναι ο δεύτερος πρόδρομος της Παρουσίας Χριστού. Αυτός, καθώς είναι γνωστό, δεν κοιμήθηκε (δεν πέθανε), όπως επίσης και ο Ενώχ. Θα έρθει ο προφήτης Ηλίας στη γη;
-Π : (χαμογελώντας) Ο προφήτης Ηλίας τροχάει και ετοιμάζει την μαχαίρα του! Και μάλιστα θα αρχίσει πρώτα από τους πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!-Ν : Και λαϊκούς!
-Π : Τα δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τα δικά μας αμαρτήματα!
Συζήτηση μεταξύ του Δ. και του Γέροντα Παϊσίου (Π) :
-Δ : Γέροντα, το απολυτίκιο του προφήτη Ηλιού λέει ότι είναι ο δεύτερος πρόδρομος της Παρουσίας Χριστού. Αυτός, καθώς είναι γνωστό, δεν κοιμήθηκε (δεν πέθανε), όπως επίσης και ο Ενώχ. Θα έρθει ο προφήτης Ηλίας στη γη;
-Π : (χαμογελώντας) Ο προφήτης Ηλίας τροχάει και ετοιμάζει την μαχαίρα του! Και μάλιστα θα αρχίσει πρώτα από τους πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!-Ν : Και λαϊκούς!
-Π : Τα δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τα δικά μας αμαρτήματα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.