Όταν η κρίση γίνεται με αγάπη και ταπείνωση δεν νομίζω να βλάπτει....kostas8888 έγραψε:ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ
ΜΗ ΚΡΙΘΗΤΕ
Υποθετικό δελτίο ειδήσεων
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Misha
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
κι οταν πας στο μπακαλη και αγοραζει μηλα ,διαλεγεις το καλο απο το σαπιο...εκεινη την ωρα κρινειςix8ys έγραψε:Όταν η κρίση γίνεται με αγάπη και ταπείνωση δεν νομίζω να βλάπτει....kostas8888 έγραψε:ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ
ΜΗ ΚΡΙΘΗΤΕ
δεν πλησιαζεις ενα πιτμπουλ οπως πλησιαζεις ενα κανις γιατι ΚΡΙΝΕΙΣ πως μπορεί να σε κοψει φέτες αν πας χαλαρός...
ο Χριστος δε μας ζητησε να γινουμε βλακες ..ταπεινοι και ανεκτκοι μας ζητησε να γινουμε και να μη καταδικάζουμε κανενα γιατί η εξουσία αυτή ανηκει μόνο στον Ίδιο.
τα υπόλοιπα ειναι ερμηνειες καποιων επιτηδείων που θελουν να καλοπερνανε στα μεγαρα,τις δεξιωσεις και τα ταξιδια τους με τα κοτερα και τα θωρακισμενα αυτοκινητα και να τους προσκυναμε και για αγιους απο πανω...
αν ηταν ετσι δε θα τρεχαμε στις ερημιες του Αθωνα να βρουμε κανεναν εναπομειναντα παππουλη για ν ακουσουμε λογο Θεού...θα καθομασταν σπιτια μας...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Misha την Τρί Οκτ 17, 2006 9:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κάτι τέτοιο ήθελα να γράψω κι εγώ, αλλά φοβήθηκα το κράξιμο :) Ευτυχώς το έγραψες εσύ :)Misha έγραψε:ο Χριστος δε μας ζητησε να γινουμε βλακες ..ταπεινοι και ανεκτκοι μας ζητησε να γινουμε και να μη καταδικάζουμε κανενα γιατί η εξουσία αυτή ανηκει μόνο στον Ίδιο.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
-
Misha
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ούτε εγώ το φοβάμε. Απλά είμαι πολύ κουρασμένος ψυχικά και πνευματικά (λόγω προσωπικών προβλημάτων) για να ανοίγω διαλογικές συζητήσεις. Ας ελπίσουμε σύντομα να ξαναβρώ τον οίστρο μου :)Misha έγραψε:και προσθεσα και τα υπολοιπα που ειχες στο μυαλο, φιλε Ιχθυ..
ετσι κι αλλιως εχω δηλωσει ,εξ αρχης και αυτοπροαιρετως, αποσυναγωγος και δε φοβαμαι το κραξιμο![]()
![]()
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Επειδή πολύς λόγος έγινε για το "μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε", θα ήθελα να πω ότι η λέξεις κρίνω και κρίση στη γλώσσα του Ευαγγελίου χρησιμοποιούνται με την έννοια της δίκης και της καταδίκης. "Μη κρίνετε" λοιπόν σημαίνει μην καταδικάζετε, μην κατακρίνεται. Και το "ίνα μη κριθήτε" σημαίνει για να μην δικαστείτε με το ίδιο μέτρο και καταδικαστείτε.
Αντίθετα ο Χριστιανός πρέπει να έχει οξυμένη κρίση και ιδιαίτερα διάκριση, για να μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος σε κάθε κατάσταση της ζωής του. [/b]
Αντίθετα ο Χριστιανός πρέπει να έχει οξυμένη κρίση και ιδιαίτερα διάκριση, για να μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος σε κάθε κατάσταση της ζωής του. [/b]