Λίγες σκέψεις ....

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Λίγες σκέψεις ....

Δημοσίευση από lovethink »

Πόσο ωραία πιστεύετε ότι είναι η ζωή ?
Είναι καλύτερα όταν ζεις στην άγνοια ή όταν έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές ?
Είμαστε τυχεροί που μπορούμε ακόμα να κρυφτούμε μέσα σε κάποιο δάσος και να χαρούμε τη μυρωδιά από τη βρεγμένη φθινοπωρινή γη χωρίς ακόμα να μας παρακολουθούν παντού κάμερες ? ή η ζωή είναι μια μίζερη κατάσταση επαναλαμβανόμενη σα να περνάνε όλες οι μέρες από καρμπόν ?
Δουλειά σπίτι σπίτι δουλειά ή ζούμε κι όλας ?
Τι σημαίνει για μας ζωή ? Ωραία ζούμε αλλά τι κάνουμε ?
Βλέπουμε τηλεόραση ή ζούμε με άλλους τρόπους ?
Πως σπαταλάμε τη μέρα μας τις ώρες που δεν δουλεύουμε ?
Εχει νόημα η δημιουργία και η έμπνευση πλέον στον κόσμο αυτό που ζούμε ?
Η αίσθηση των "εσχατολογικών" μήπως λειτουργεί ανασταλτικά για τα όνειρα και τους στόχους μας ?
Μήπως περίλυποι στεκόμαστε φοβισμένοι ή μήπως εθελοτυφλούμε ?
Ποιά είναι η χρυσή τομή για να ζούμε όμορφα και σωστά ?
Αλλάζουν οι εποχές , πρέπει να εναρμονιστούμε με όποιο τίμημα ή να παραμείνουμε ρομαντικοί νοσταλγοί του χθες ?
Πετάμε όλα τα κινητά και αρχίζουμε την αλληλογραφία ? το μπορούμε ?
Θυμάμαι παλιά με τι χαρά έτρεχα στο γραμματοκιβώτιό μου να δω αν έχω κάνα γράμμα
Ενιωθα λες και μου έστειλαν το καλύτερο δώρο
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΡΑ κάθε φορά που έβρισκα γράμματα με ευχές με νέα κτλπ
Τώρα κάθε φορά που γιορτάζω ..... μπιπ μπιπ ένα μήνυμα
Στις μεγάλες γιορτές μπιπ μπιπ ένα μήνυμα κονσέρβα , ένα αστείο στιχάκι , μια κλισέ διαδικασία .
Οταν αγόρασα το κινητό μου μέσα έχει κάποια μηνύματα πρώτυπα όπως λέγονται
Δηλαδή μηνύματα έτοιμα γραμμένα για να μη χάνεις χρόνο όταν θες να απαντήσεις κάπου
Και βλέπω το εξής "Σ'αγαπώ"
Ετοιμο μήνυμα για να μη χάνουμε χρόνο ...... :roll:
Μήπως η ομορφιά συνεχίζει να υπάρχει στο κόσμο απλά επειδή εγώ έμαθα αλλιώς δεν την βλέπω ?
Θα σταθώ στο πανέμορφο φύλο που έπεσε στη γη , θα σταθώ στον ήχο της βροχής στον ακάλυπτο του σπιτιού μου
Θα ξεζουμήσω τις μικρές στιγμές και θα κλείσω τη τηλεόραση τις ώρες που βροντάει και φυσάει , θα χαμηλώσω τα φώτα και θα ηρεμήσω
Εχει αλλάξει η εποχή ? μήπως όλα είναι ίδια ? ή μήπως όλα διαφορετικά ?
Να γράψω ένα ποιήμα ή δε θα μείνει αφού ο κόσμος γίνετε τρομαχτικός ?
Μπορούν να κινηθούν επαναστάσεις πλέον ή είμαστε δεμένοι ολότελα και δεν το πήραμε χαμπάρι ?
Μπερδεμένες σκέψεις , χωρίς συγκεκριμένο θέμα , απλά έτσι ...... είμαι εδώ στο γραφείο . έξω έχει μια ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΚΡΙΖΑ ΜΟΥΝΤΗ ημέρα
Και επειδή την νιώθω ΥΠΕΡΟΧΗ θέλω να τη ζήσω να την μυρίσω να την αναπνεύσω να βρεθούν όμορφες αιτίες να τη θυμάμαι
Διαβάζοντας όλα αυτά τα εσχατολογικά και όλα αυτά τα απαίσια που γίνονται στο κόσμο η όμορφη γκρίζα μέρα γίνετε άσχημη γκρίζα μέρα
Αγνοια ή Γνώση ? σιωπή ή επανάσταση ?
Καλημέρα σας άγνωστοι ψηφιακοί φίλοι
max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από max1 »

μα τι πίνεις; :D :D :D :D

Καλημέρα φίλε :)
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

max1 έγραψε:μα τι πίνεις; :D :D :D :D

Καλημέρα φίλε :)
Φραπέ σκέτο με γάλα , αλλά πήρα και κάτι χάπια Norgesic για το νευροκαβαλίκεμα που έπαθα ...... βρε μπας και ? :lol: :lol: :lol:
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Εγώ να δεις που παίρνω αντινσταμινικά για τη γρίππη.

Πάντως στ' αλήθεια lovethik νομίζω ότι είσαι λίγο μπερδεμένος. Ελπίζω να φταίνε τα Norgesic.

Δεν είπε ποτέ κανείς ότι ο Χριστιανός δεν χαίρεται αυτή τη ζωή, επειδή φοβάται την τελική κρίση. Ίσα, ίσα που όσο μεγαλύτερη είναι η πίστη μας στο Θεό τόσο μεγαλύτερη είναι κι η εμπιστοσύνη μας στο έλεός Του. Ο Θεός δεν πρόκειται ν' απορρίψει την αγάπη καμιάς ψυχής που αγωνίζεται σ΄όλη της τη ζωή για να κρατήσει ζωντανή την αγάπη αυτή, έστω κι αν στην πορεία κάνει λάθη. Αρκεί να μη μένει στα λάθη αυτά, αλλά να τ' αναγνωρίζει και να προσφεύγει στο Μέγα Έλεος του Σωτήρα μας.

Ούτε υπάρχει λόγος ν΄ασχολούμαστε συνεχώς με τα εσχατολογικά (εννοώ τη Δευτέρα Παρουσία), γιατί για τις παρούσες γενιές το πιθανότερρο είναι να τις βρεί το τέλος της επίγειας ζωής τους πριν το τέλος του κόσμου.

Φυσικά ο Χριστιανός είναι χαρούμενος. Γιατί ο Χριστός είναι το φως, κι η ζωή, η ειρήνη κι η χαρά. Όποιος αγωνίζεται να Τον κρατά μέσα στην καρδιά του είναι φωτεινός, ειρηνικός και χαρούμενος. Αυτός είναι κι ένας τρόπος να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους που αγωνίζονται με την ελπίδα τους στηριγμένη στο Χριστό απ΄τους άλλους που τά 'χουν παρατήσει ή δεν τον γνώρισαν ακόμη. Στα μάτια των Χριστιανών λάμπει το φως της Αναστάσεως και στα χείλια τους το χαμόγελο της ελπίδας, ενώ τα μάτια των άλλων είναι σκοτεινά και το χαμόγελο έχει σβήσει απ΄το πρόσωπό τους.

Επίσης ο Χριστιανός χαίρεται όλη τη δημιουργία όπως την χαίρονταν ο Αδάμ
κι η Εύα πριν την πτώση, γιατί ο Θεός τα έπλασε όλα "καλά λίαν" και τα έπλασε από αγάπη για τον άνθρωπο. Επομένως χαίρεται κάθε στιγμή τη φύση κι ευχαριστεί τον Δημιουργό για το δώρο αυτό.

Όσον αφορά την αξιοποίηση του χρόνου, ο π. Αθανάσιος Λεμεσού λέει ότι ο χρόνος θα είναι το κριτήριο για την τελική κρίση μας. Γιατί τελικά αυτό που μας δίνει ο Θεός να διαχειριστούμε σ΄αυτό τον κόσμο είναι ο χρόνος που θα βρισκόμαστε σ΄ αυτή τη ζωή. Από το αν θ' αφιερώσουμε αυτό το χρόνο προς δόξαν Θεού ή το αντίθετο θα δείξει το αν θ΄αξιωθούμε της Βασιλείας των Ουρανών ή όχι. Άλλωστε αυτός είναι κι ο ορισμός της αμαρτίας: Αμαρτία είναι κάθε τι που μας απομακρύνεια απ΄το στόχο μας, δηλαδή κάθε τι που κάνουμε, χωρίς να είναι αφιερωμένο στη δόξα και την αγάπη του Δημιουργού και Σωτήρα μας.

Για να μην παρεξηγηθώ, αυτό δε σημαίνει ότι όλη την ημέρα θα ψέλνουμε και θα κάνουμε μετάνοιες, αλλά κάθε τι που κάνουμε θα το αφιερωνουμε (αν μπορούμε) στην αγάπη μας για το Λυτρωτή μας.
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

Προσωπικά, ομολογώ ότι η ενασχόληση με τα θρησκευτικά (και, ως ένα βαθμό, αναπόφευκτα με τα εσχατολογικά) με έχει αγχώσει...σε σημείο που, δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου μητέρα...Ίσως κάπου και η άγνοια να έχει τα καλά της :?:
Δεν αποφαίνομαι, απλώς αναρωτιέμαι...
Από την άλλη, να ΜΗΝ ξέρεις κιόλας τίποτα και να ζες στην τρελλή χαρά :?:
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

......

Nkope μου το κείμενο που έγραψα δεν ήταν ένα κείμενο προς κριτική των πιστεύων μου . Δηλαδή δεν περιμένω να μου πει κάποιος " είσαι ντάουν επειδή δεν έχεις πίστη πολύ ή είσαι χαρούμενος επειδή πιστεύεις πολύ και περιμένεις την άλλη ζωή με χαρά "
Εγώ έγραψα απλά σαν άνθρωπος κάποιες σκέψεις μου έτσι ριγμένες σκόρπια όπως ρίχνει ένα μικρό παιδί σκόρπια όλα του τα παιχνίδια μέσα σε ένα δωμάτιο
Και βέβαια ο Χριστιανός πρέπει να έχει χαρά , αλλά επίσης πρέπει να κλαίει μέρα νύχτα
Και βέβαια πρέπει να έχει λίγο χρόνο να χαλαρώσει να αφιερώσει σε μικρά πράγματα που τον ευχαριστούν αλλά από την άλλη ΤΣΟΥΠ θα δώσει λόγο αν χάλασε κάνα πεντάλεπτο χωρίς να κάνει κάτι θρησκευτικό
Δηλαδή ........αν έρθουν σπίτι μου 4 φίλοι και παίξουμε μια μπιρίμπα ή ένα ταμπού ή μια παντομίμα .....θα δώσουμε λόγο ?
Δε το βλέπω έτσι
Ολα μας τα έδωσε ο Θεός για να χαιρόμαστε
Φοβάμαι πως εμείς δυσκολεύουμε τη ζωή μας
Εγώ απλά στο κείμενό μου πέταξα έτσι σκόρπιες σκέψεις
Θα το θεωρούσα πιο φυσιολογικό ειδικά από κάποιες κοπέλες εδώ να στεκόντουσαν λίγο στο τυποποιημένο "σ'αγαπώ" του κινητού
Εθιξα ρομαντισμό , έθιξα αυθορμητισμό , έθιξα συναισθηματισμό και αγάπη για την ομορφιά της φύσης και του κόσμου
Η ενασχόληση με τα εσχατολογικά με χαλάει με ψυχοπλακώνει μου κόβει τη διάθεση για όνειρα
Η ενασχόληση με τα όμορφα πνευματικά γεμάτα αγάπη κείμενα αγίων πατέρων μοναχών αγιορειτών κτλπ δημιουργούν ένα πανέμορφο απόγευμα
Ο κάθε άνθρωπος ξεκουράζετε με ξεχωριστό τρόπο
Οπως σε κάποιους αρέσουν οι ταινίες τρόμου και σε άλλους οι συναισθηματικές έτσι και κάποιοι νιώθουν όμορφα όταν τρομολαγνούν ενώ άλλοι όταν απλά διαβάζουν για αγάπη
Το κείμενό μου δεν είχε μήτε στόχο μήτε σκοπό
Ηταν απλά σκέψεις που δεν ζητούν κριτική , απλά αφέθηκαν έτσι .....σκόρπιες ....
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ......

Δημοσίευση από tigris »

lovethink έγραψε:Θα το θεωρούσα πιο φυσιολογικό ειδικά από κάποιες κοπέλες εδώ να στεκόντουσαν λίγο στο τυποποιημένο "σ'αγαπώ" του κινητού
....
Το χειρότερο είναι ότι του κάνεις delete και δεν σβήνει-κι εμένα μου έιχε κάνει άσχημη εντύπωση αυτό (έχω NOKIA :) )
helen
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από helen »

Αγαπητέ Lovethink αντιφατικά αυτά που γράφεις...
Μου ήρθε εκείνη η αίσθηση που νομίζω πως όλοι την νοιώθαμε όταν είμασταν παιδιά, Βλέπαμε τον κόσμο γεμάτο νόημα ...- είμασταν ακόμα on -line με τον Θεό μα δεν το ξέραμε- όλα αυτά που έκαναν οι "μεγάλοι" που να ξέραμε πόσο κενή είναι η ζωή στ΄αλήθεια? ίσως γι΄αυτούς που την ψάχνουν... μα μόνο αυτοί έχουν ελπίδα αν δεν απογοητευτείς πως θα γοητευτείς? Η ζωή είναι άδεια χωρίς τον Θεό και για να τον βρείς θα πρέπει να έρθεις σε αντίθεση να αποκοπείς από τον "κόσμο"= όλα αυτά που γράφεις την τεχνολογία η οποία έχει πάρει την θέση του Θεού σήμερα δεν είναι καθόλου αστείο... δεν είμαι κατά της τεχνολογίας, όλοι μιλούν για εξέλιξη... σε τι? Γράφεις ότι τα εσχατολογικά έρχονται σε αντίθεση με τους στόχους μας με τα ονειρά μας συμφωνώ αυτό είναι μέρος του σταυρού μας.... αυτοί οι στόχοι και τα όνειρα είναι μήπως να γίνουμε πλούσιοι... Διαφωνώ nKope που λες πως μπορεί να πεθάνουμε πρώτα και δεν μας αφορά, υπάρχει η κρίση για όλους τους ανθρώπους.... Νομίζω πως ο θάνατος δίνει περισσότερο νόημα σ΄αυτή την κενή ζωή όπως και ο πόνος... μετά από αυτά η ομορφιά είναι περισσότερη...
Ακόμα ανιπαραβάλεις την σιωπή με την επανάσταση, είμαι υπέρ της επανάστασης, υπάρχει ποιο μεγάλη επανάσταση από την Προσευχή?
Αυτό που εγώ νοιώθω τελευταία είναι ότι γύρω μας όλα κουράζουν τον άνθρωπο, γίνονται χωρίς να έχουν σαν έπίκεντρο τον άνθρωπο, πολύ γενικό αυτό...το αφήνω όμως.
Και για να αλλάξω ύφος: Lovethink δεν σε αναγνωρίζω! αλλιώς μας έχεις συνηθίσει :? Τι θα κάνουμε χωρίς εσένα αν συνεχίσεις αυτήν την περισυλογή δεν μας βλέπω καλά! :lol: :lol: :lol:
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

helen έγραψε:Και για να αλλάξω ύφος: Lovethink δεν σε αναγνωρίζω! αλλιώς μας έχεις συνηθίσει :? Τι θα κάνουμε χωρίς εσένα αν συνεχίσεις αυτήν την περισυλογή δεν μας βλέπω καλά! :lol: :lol: :lol:
Οντως !!!!! εγώ δεν έγραφα πρόταση χωρίς να πετάξω και ένα αστείο
ΩΧ καιρός να κόψω τα NORGESIC χαχαχαχαχα :lol: :lol: :lol:
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Όπως έχω γράψει κι αλλού οι απαντήσεις μου δεν αποτελούν κριτική, αλλά προτάσεις για συζήτηση. Αφορμή για την απάντησή μου ήταν όσα έγραψες για τα εσχατολογικά, γιατί αυτό συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους, που αφιερώνουν πολύ χρόνο και σκέψη στα εσχατολογικά.
nkope έγραψε:Για να μην παρεξηγηθώ, αυτό δε σημαίνει ότι όλη την ημέρα θα ψέλνουμε και θα κάνουμε μετάνοιες, αλλά κάθε τι που κάνουμε θα το αφιερωνουμε (αν μπορούμε) στην αγάπη μας για το Λυτρωτή μας.
Τώρα αν εσύ μπορείς ν' αφιερώσεις την μπιρίμπα στη δόξα του Θεού, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”