27 ετών και πλήρης ημερών;

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: 27 ετών και πλήρης ημερών;

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Byzantine_Spirit έγραψε: Γι' αυτό μη λέμε ότι θέλουμε παιδιά με τόσο ελαφρά την καρδία.
Νομίζω πως καταντά λίγο υποκριτικό, με όλο το θάρρος.

Θα έλεγα πολύ απλά ,
ας μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Δόξα τω Θεώ
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Captain Yiannis έγραψε:
Byzantine_Spirit έγραψε: Γι' αυτό μη λέμε ότι θέλουμε παιδιά με τόσο ελαφρά την καρδία.

Θα έλεγα πολύ απλά ,

Δόξα τω Θεώ
Captain Yiannis..
Δε ξέρω γιατί ενώ έγραψα δύο ολοκληρωμένες απαντήσεις, δεν τις έλαβες υπ' όψιν και παρέθεσες μόνο το συμπέρασμά μου, το οποίο, όπως το έχεις ξεκομμένο απο τις απαντήσεις μου, καταλαβαίνεις πως δε στέκεται όμορφα και δείχνει προσβλητικό.
Θα προτιμούσα να σταθείς σε όλα αυτά που έγραψα και όχι μόνο σε αυτό, το οποίο είναι κιόλας μια καθαρά προσωπική άποψη.
Έχω και μια ακόμα ένσταση επίσης:
Καλώς ή κακώς, εγω κατέληξα σε ένα συμπέρασμα, το οποίο όμως αιτιολογείται από τις δύο απαντήσεις μου σε αυτό το θέμα.
Εσύ πως κατέληξες στο συμπέρασμα ότι κρίνω εξ' ιδίων τα αλλότρια;
Θα ήθελα να μου πείς, για να μην πω ότι οφείλεις να μου πείς.
Στο κάτω-κάτω, αν είμαι υποκρίτρια και δε το γνωρίζω, καλό θα ήταν να με κάνεις να το καταλάβω και να με βοηθήσεις να διορθώσω το λάθος μου.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Aδελφοι, Byzantine_Spirit και Captain Yannis, μην αντιμαχησετε ανευ λογου.

Καθενας μας, εχει το υποκειμενικο στοιχειο που βλεπει τα πραγματα και ιδιως οι γυναικες, εχουν την φυσικη "προικα" των συναισθηματων τα οποια ειναι σε αυτες εκ προνοιας Θεου, πιο εντονα και ανεπτυγμενα απο οτι στους ανδρες, για λογους κοινωνιας φυσεων με το αντιθετο φυλο. Τα ελλειποντα του ανδρος τα εχει η γυναικα και το αντιστροφο οπως πανσοφα τα δημιουργησε ο Θεος.

Ως εκ τουτου σε θεματα αμιγως πνευματικα και υπερβατικα οπως αυτο του "προωρου" θανατου, η γυναικεια φυση ειναι πιο ευαλωτη και αδυνατει να δεχθει αγογγυστα το απροσδοκητο. Ο ανδρας λογω φυσεως προσαρμοζεται πιο ευκολα και γρηγορα και υπομενει με πιο πολυ θαρρος και υπομονη. Οχι παντα αλλα οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα.

Φυσικα αυτο ουδολως ειναι μειωτικο για την γυναικεια φυση που ειναι πολυ πιο ευλαβης και ευσεβης απο την ανδρικη και δεχεται πιο ευκολα την Πιστη, απο τον ανδρα που αναλυει και εξεταζει τα πραγματα σε πιο εντονο βαθμο και ρεπει προς την απιστια πιο ευκολα.

Επειδη ομως ειμαστε συνθετες ψυχο-σωματικες οντοτητες, και δεν δρα μονο η ψυχη μας πνευματικα αλλα και σωματικα, σε πολλα πραγματα για να μην πω σε ολα, μας εμποδιζει το συναισθημα να δεχτουμε αντικειμενικα τις μεγαλες αληθειες της Πιστεως μας. Αυτο επιβαρυνει την γυναικα περισσοτερο απο τον ανδρα.

Δεν ειναι θεμα πνευματικου "επιπεδου" αυτα ειναι κλισε εκφρασεις που δεν πατανε πανω στην Ορθοδοξη παραδοση μας. Μην τις χρησιμοποιειτε. Μπορει καποιος να ειναι 70 χρονια στην πιστη και οταν αντιμετωπισει τον θανατο να δειλιασει. Και μπορει καποιος να εχει γνωρισει εχθες τον Χριστο, και να εχει επιθυμια να καει ζωντανος. Ειναι θεμα προαιρεσης και ανδρειας της ψυχης αλλα και αποτελεσμα δωρεας χαριτος του Θεου αυτα τα πραγματα.

Αντικειμενικα ομως κανενας σοφρων ανθρωπος, δεν μπορει να συμβιβαστει η να αποδεχθει την ιδεα του θανατου, αφου ειναι κατι ξενο προς την φυση μας, η οποια εχει προοπτικη αιωνιοτητος εκ κατασκευης της.

Την αποδεχομαστε ως αναγκαιο κακο για να μην διαιωνιζεται επ'απειρον το κακο, και ως αποτελεσμα της παρακοης-αποκοπης απο την αρχεγονο ζωοποιο σχεση Θεου-Ανθρωπου.

Το να πεθανει καποιος σε μικρη ηλικια δεν ξεπερνιεται απο το περιβαλλον του, αλλα η πιστη στον Θεο μας οικονομει μας οικοδομει και συν το χρονω βλεπουμε με αλλη προοπτικη το γεγονος, ως δωρεα και οχι ως αφαιρεση, κατω απο το πρισμα της αιωνιοτητος. Διαφορετικα δεν αντεχεται, με κοσμικη λογικη ειναι ενα δραμα, μια τραγωδια που μας υπερβαινει.

Εαν ομως το καταθεσουμε στον Μεγαλομαρτυρα του Γολγοθα, που και ο Ιδιος απεθανε με φρικτο τροπο πανω στην καλυτερη ηλικια του ανθρωπου την πιο δημιουργικη των 33 ετων, θα παρουμε αναπαυση και ειρηνη.

Ουτε ειπε κανενας να πηδαμε και απο την χαρα μας. Ουτε ομως μας επιτρεπεται ως Ορθοδοξοι Χριστιανοι που δεν εχουμε εδω την μενουσα πολιν αλλα την ουρανια επιζητουμε, να γογγυζουμε ενωπιον του Θεου.

Ο Captain Yannis ξερει και γνωριζει τι περασαν απο αυτην την κατασταση οικογενειακως. Ομως εφοσον βγηκαν δυνατοι και με πιστη απο αυτο τον σκοπελο, η πνευματικη ωφελεια ειναι μεγαλη, ειναι ψυχοσωτηρια για τον ιδιο και τους οικειους του.

Ο Θεος παντοτε ενεργει σε ΠΟΛΛΑΠΛΟ επιπεδο, και ποτε μονοδιαστατα. Δηλαδη μπορει να παρει καποιον προωρα, να σωσει τον ιδιο απο την απωλεια, να ταρακουνησει τους συγγενεις που εχουν ξεφυγει, να δωσει παραδειγμα αγωνιστικοτητος σε αλλους που περνουν την ιδια αρρωστια, να προτρεψει αλλους σε προσευχη και εκκλησιασμο, και να "φοβισει" και συνετισει αλλους που αναιδως και με θρασσος αντιμετωπιζουν την ζωη ως κατι δεδομενο και δικο τους προνομιο και δικαιωμα.

Πολλα αγαθα πετυχαινει λοιπον με την πανσοφια Του. Το εαν μπορουμε να τα δεχτουμε εμεις ειναι θεμα δικο μας. Με υπομονη και επιμονη ολα θα τα δεχτουμε προς το συμφερον της ψυχης μας.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Byzantine_Spirit έγραψε:
Captain Yiannis έγραψε:

Θα έλεγα πολύ απλά ,

Δόξα τω Θεώ
Captain Yiannis..
Δε ξέρω γιατί ενώ έγραψα δύο ολοκληρωμένες απαντήσεις, δεν τις έλαβες υπ' όψιν και παρέθεσες μόνο το συμπέρασμά μου, το οποίο, όπως το έχεις ξεκομμένο απο τις απαντήσεις μου, καταλαβαίνεις πως δε στέκεται όμορφα και δείχνει προσβλητικό.
Θα προτιμούσα να σταθείς σε όλα αυτά που έγραψα και όχι μόνο σε αυτό, το οποίο είναι κιόλας μια καθαρά προσωπική άποψη.
Έχω και μια ακόμα ένσταση επίσης:
Καλώς ή κακώς, εγω κατέληξα σε ένα συμπέρασμα, το οποίο όμως αιτιολογείται από τις δύο απαντήσεις μου σε αυτό το θέμα.
Εσύ πως κατέληξες στο συμπέρασμα ότι κρίνω εξ' ιδίων τα αλλότρια;
Θα ήθελα να μου πείς, για να μην πω ότι οφείλεις να μου πείς.
Στο κάτω-κάτω, αν είμαι υποκρίτρια και δε το γνωρίζω, καλό θα ήταν να με κάνεις να το καταλάβω και να με βοηθήσεις να διορθώσω το λάθος μου.

Σεβαστή "Byzantine_Spirit"

Λυπάμαι ειλικρινά που σε έφερα σε δύσκολη θέση.
Δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Ίσως αυτή μου η θέση , να οφείλεται , στο ότι είμαι αδαής στον ανθρώπινο χαρακτήρα , και έτσι πετάω κοτσάνες.

Ζητώ συγνώμη που με τη αχαρακτήριστη στάση μου σε έκανα να αισθανθείς άσχημα..
Δεν θα επαναληφθεί.

Διονύση
Σε ευχαριστώ για την κατανόηση.
Όντος ήταν μία δύσκολη περίοδος στην ζωή μου , αλλά και των δικών μου ανθρώπων.

Πάντως για την ιστορία , ο κεκοιμημένος αδερφός μου τελείωσε ως εξής
Εξομολογήθηκε , κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων και μετά από λίγη ώρα κοιμήθηκε , εξουθενωμένος από την επάρατη νόσο.
Το τελευταίο δε διάστημα της ζωής , του το πέρασε εν μετανοία και προσευχή στο κρεβάτι του πόνου.

Δόξα τω Θεώ
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Υπόκειμαι στο θέλημα του θεού κι όταν ένας νέος δικός μου άνθρωπος φεύγει από τούτο τόν κόσμο , αυτός και μόνον αυτός είναι ο λόγος που κάνω υπομονή.Κατά τα άλλα ο πόνος είναι αβάσταχτος.
Πολές φορές μου έκανε εντύπωση η άποψη κάποιων μοναχών του ΑΟ οι οποίοι έδειχναν άφθαστη αγωνία για την μετά θάνατον ζωή και απαξιούσαν εντελώς την παρούσα.
Δε συμφωνώ γιατί πιστεύω πως η επίγεια ζωή είναι δώρο του Θεου και εκ του γεγονότος αυτού δεν έχω δικαίωμα να την παραμελλώ αλλά πρέπει να αγωνίζομαι γι αυτή.
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:Υπόκειμαι στο θέλημα του θεού κι όταν ένας νέος δικός μου άνθρωπος φεύγει από τούτο τόν κόσμο , αυτός και μόνον αυτός είναι ο λόγος που κάνω υπομονή.Κατά τα άλλα ο πόνος είναι αβάσταχτος.
Πολές φορές μου έκανε εντύπωση η άποψη κάποιων μοναχών του ΑΟ οι οποίοι έδειχναν άφθαστη αγωνία για την μετά θάνατον ζωή και απαξιούσαν εντελώς την παρούσα.
Δε συμφωνώ γιατί πιστεύω πως η επίγεια ζωή είναι δώρο του Θεου και εκ του γεγονότος αυτού δεν έχω δικαίωμα να την παραμελλώ αλλά πρέπει να αγωνίζομαι γι αυτή.
ετσι ειναι μη φτασουμε στο σημειο να λεμε γιατι Θεε μου δε με επαιρνες οταν ημουν 1 ετους να χα σιγουρη θεση στον Παραδεισο!!!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ψυχουλα έγραψε:
ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:Υπόκειμαι στο θέλημα του θεού κι όταν ένας νέος δικός μου άνθρωπος φεύγει από τούτο τόν κόσμο , αυτός και μόνον αυτός είναι ο λόγος που κάνω υπομονή.Κατά τα άλλα ο πόνος είναι αβάσταχτος.
ετσι ειναι μη φτασουμε στο σημειο να λεμε γιατι Θεε μου δε με επαιρνες οταν ημουν 1 ετους να χα σιγουρη θεση στον Παραδεισο!!!

Ποιός το είπε αυτό????????????????
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Captain Yiannis έγραψε:
ψυχουλα έγραψε:

Ποιός το είπε αυτό????????????????
δεν ειπα οτι το ειπε καποιος αλλα το εχω ακουσει αρκετες φορες!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η ζωή είναι ένα δώρο μοναδικό -δεύτερό του σε αξία δεν υπάρχει - του επουρανίου Πατέρα μας , και ως τέτοιο πρέπει να το εκλαμβάνουμε.

Δόξα τω Θεώ.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτό είναι το μεγαλείο του ανθρώπου.

Ενώ μπορεί να διαθέσει την ζωή του , πολλές φορές , όπως αυτός επιθυμεί , τελικά , επιλέγει κάποιο τρόπο που δεν είναι κατανοητός από τους άλλους.

Εδώ χρειάζεται προσοχή από εμάς τους άλλους , να μην τον κρίνουμε με τα δικά μας κριτήρια ,
και βάζω και το εαυτό μου μέσα ,
διότι τότε ,
τι απολογία θα δώσουμε κατά την ώρα της Κρίσεως ???
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”