Πάντως αν το καταφέρεις ..... έλα κατά τα μέρη μου να μετακινήσεις λίγο την πολυκατοικία την απέναντι να δω λίγο ήλιοmax1 έγραψε:Δεν αμφιβάλλω για την Πίστη και το Χάρισμα κάποιων. Για τη δική μου αμφιβάλλω και κατ' επέκταση για το αν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο σε μένα. Ο Γ. Πορφύριος όπως και άλλοι φυσικά και έκαναν θαυμαστά πράγματα. Εχω ακούσει πολλά από πολύ συγγενικό μου πρόσωπο.
Δυστυχώς εγώ δεν τον γνώρισα
Χάρρης προς Ιχθύς
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
Κάποτε επισκεύθηκε κάποιος το αββά Μάρκο τον Αθηναίο στην Αίγυπτο όπου ασκήτευε και ο οποίος είχε πολλά πολλά χρόνια να δει άνθρωπο. Ο αββάς Μάρκος τον ρωτούσε για τον κόσμο, αν υπάρχουν πιστοί Χριστιανοί κι εκείνος απάντησε ότι υπάρχουν. "Υπάρχουν Χριστιανοί που έχουν πίστη να πουνε στο βουνό αυτό (κι έδειξε ένα βουνό) να μετακινηθεί προς τα εκεί και να γίνει?" κι έτσι όπως το έλεγε ο αββάς το βουνό μετακινήθηκε. Το βουνό αυτό υπάρχει και σήμερα και το όνομά του στα αραβικά σημαίνει "το βουνό που κινήθηκε".
Περιέγραψα την ιστορία από μνήμης και δεν ξέρω αν την έγραψα σωστά αλλά το νόμηα το πιάσατε. Το ίδιο θαύμα νομίζω εξιστορείται και στον βίο του Αγ. Ιωάννου του Ελεήμονος.
Περιέγραψα την ιστορία από μνήμης και δεν ξέρω αν την έγραψα σωστά αλλά το νόμηα το πιάσατε. Το ίδιο θαύμα νομίζω εξιστορείται και στον βίο του Αγ. Ιωάννου του Ελεήμονος.
Και εμείς δεν μπορούμε να κινήσουμε όχι βουνό μήτε το ίδιο μας το σώμα να το σύρουμε μέχρι την εκκλησία από την αρχή της λειτουργίας .....xenos έγραψε:Κάποτε επισκεύθηκε κάποιος το αββά Μάρκο τον Αθηναίο στην Αίγυπτο όπου ασκήτευε και ο οποίος είχε πολλά πολλά χρόνια να δει άνθρωπο. Ο αββάς Μάρκος τον ρωτούσε για τον κόσμο, αν υπάρχουν πιστοί Χριστιανοί κι εκείνος απάντησε ότι υπάρχουν. "Υπάρχουν Χριστιανοί που έχουν πίστη να πουνε στο βουνό αυτό (κι έδειξε ένα βουνό) να μετακινηθεί προς τα εκεί και να γίνει?" κι έτσι όπως το έλεγε ο αββάς το βουνό μετακινήθηκε. Το βουνό αυτό υπάρχει και σήμερα και το όνομά του στα αραβικά σημαίνει "το βουνό που κινήθηκε".
Re: ΧΑΡΡΗΣ ΠΡΟΣ ΙΧΘΥΣ
Καλημέρα (Καλησπέρα) φίλε Harrys1934Harrys1934 έγραψε:Ρωτώ φίλε ΙΧΘΥΣ να κάνεις πιο εύκολο το θέμα όταν λες μελέτη Ιερών κειμένων. Είναι κάτι που πάντα ασχολούμε μελετώντας για ώρες σε καθημερινή βάση΄Αν ταιριάζουν οι απόψεις μας έχω αρκετά να σε ρωτίσω, και το αντίθετο πάντα μου αρέσουν τα δύσκολα. Για να καταλάβεις όταν έχω μία απορία θα φέρω τα πάνω κάτω για να βρώ την λύση ¨ενα από αυτά είναι και του Λουκά ΙΖ-6-αν είχατε πίστη σαν τον σπόρο του συνάπεως θα λέγατε στο βουνό φύγε και πέσε στην θάλασα και αμέσως η διαταγή σας εξετελέσθη Το αφίνω ανοιχτό για όποιον ήθελε να μας το ερμηνεύσει. περιμένω κάποια απάντηση όποια και να είναι ο ΧΑΡΡΗΣ από το SYDNEY-AUSTRALIA
Κατʼ αρχής στο Λουκά ΙΖ 6 ο Χριστός μιλάει για δέντρο και όχι βουνό: «Εάν είχατε πίστη τόσο θερμή και σφόδρα σαν το μικρό σπόρο του σιναπιού, θα λέγατε στο δέντρο αυτό της συκαμινιάς, ξεριζώσου και πήγαινε να φυτευτής μέσα στη θάλασσα, και θα σας υπάκουε». Αλλά νομίζω ότι ελάχιστη σημασία έχει αν είναι δέντρο η βουνό.
Θεολόγος δεν είμαι, αλλά θα σου πω τι καταλαβαίνω εγώ από αυτό το απόσπασμα.
Πρώτα απʼ όλα καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει στην ζωή του πράγματα που δεν τα χωράει ο νους του ανθρώπου. (Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του ποδοσφαιριστή Πατσατζόγλου που επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους μετά από 3,5 χρόνια τραυματισμού και ενώ όλοι τον είχαν ξεγραμμένο. Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας σκόραρε κιόλας και δεν θα ξεχάσω το πώς σήκωσε το κεφάλι προς τον ουρανό και χαμογέλασε ευτυχισμένος προς τον Θεό, ευχαριστώντας Τον, όπως είπε και ο ίδιος, που τον βοήθησε να επανέλθει).
Για να πετύχουμε όμως αυτά τα «αδύνατα» πράγματα θα πρέπει να έχουμε πίστη στον Θεό. Η πίστη αυτή πρέπει να έχει μερικά χαρακτηριστικά: πρέπει να είναι ταπεινή, αγνή και καλοσυνάτη - από τον μικρό (ταπεινό) σπόρο, γεννιέται ένα δέντρο που μας χαρίζει ίσκιο και οξυγόνο ή γεννιέται η ντοματιά που μας χαρίζει τις ντομάτες κ.ο.κ., πράγματα δηλαδή που φέρνουν και βοηθούν την ζωή και δεν την αφαιρούν ή την καταστρέφουν (αγνότητα και καλοσύνη). Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι από τον σπόρο δεν παίρνουμε αμέσως το φυτό ή το δέντρο, αλλά περνάει χρόνος. Έτσι και η πίστη μας, δεν πρέπει να την χάνουμε με τον καιρό, αλλά να έχουμε υπομονή.
Αυτά για αρχή. Περιμένω τα σχόλια σου :)
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
ΛΥΣΙΣ-ΤΟΥ-ΚΟΚΚΟΥ-ΣΥΝΑΠΕΩΣ
Φίλοι και παρέα γιάσας. όταν άρχησα να μελετώ όχι να διαβάζω είχα πολλά ερωτιματίκα. Γιατί αυτό, γιατί εκείνο κόντεβα να βγάλω την Αγία Γραφή άχριστη. ένα από τα πολλά ήταν και αυτό. Καθως Πολοί Άγιοι της Εκκλησίας μας ερμηνεύουν ότι είναι ο πιο μικρός σπόρος .αΚαι όμως γίνεται ΄τοσο μεγάλο Τότε άρχησα να μπένω σε σκέψις. Αν αυτός ο σπόρος είναι τόσο μικρός και μπορείς να κάνεις και θάυματα άρα η δική μου πίστη πόσο είναι; Δηλαδή καθόλου. Τότε είμαι καμένος από πρώτο χέρι άδικα πεδεύομε παράτατα λέω Χάρρη δεν γίνεται τίποτα. Άρχησα τις ανασκαφές να βρω την ΄λυση, και την βρίκα και ένοιωσα τόση χαρά που δεν τα παράτησα. Ιδού η απορία. Έχετε κανείς σας από δική του πείρα για το λευκομπλάστη που βάζουμε για κάποια αιτία; Αν όχι τότε ξέρετε από άλλους που έχουν βάλει Η γυναικούλα μου είχε βάλει πολλές φορές και μία φορά δεν το άντεχε και με έβαλε να το βγάλω την ίδια στιγμή. Γιατί λέω τι τρέχει δεν είναι πρώτη φορά που έχεις βάλει Ναί αλλά αυτή την φορά έκαιγε πολύ. Γιατί έκαιγε πολύ; Γιατί το υλικό που φτιάχνετε είναι από το σπόρο του συνάπεως. Και λοιπόν; Ο Κύριος θέλει να καίει η΄πιστη μας σαν το σπόρο του συναπιού....Φίλε ΙΧΘΥΣ καλά σημειόνεις ότι λέει για δένδρο και όχι βουνό το οποίο τι το ένα τι το άλλο.Όμως αυτά τα στηχεία τα γράφω από μνήμη, και έτσι νόμιζα έλεγε που δεν επείχα πολύ
Μια και είχε επιτυχία θα βάλουμε άλο ένα στο Λουκά παλι και στο Κεφάλαιο ΄Β-22,23-Και όταν συνεπληρώθησαν αι ημέραι του καθαρισμού ανέβηκαν στα Ιεροσόλυμα διά να το αφιερώσουν εις τον Θεό και είναι γραμμένο κάθε αρσενικό που διανείγει τη μήτρα της μητέρας του είναι Άγιον Εδώ του γείτονα μου είναι προτότοκο αλλά μόνο η ουρά του λείπει ¨Ας προσπαθίσουμε πάλι γιατί έτσι ωφελόμεθα χωρίς να σπαταλάμε τις ώρες μας χωρίς να αποκομίζουμε κάτι Θα σας δω αργότερα ο ΧΑΡΡΗΣ από το SYDNEY-AUSTRALIA
Μια και είχε επιτυχία θα βάλουμε άλο ένα στο Λουκά παλι και στο Κεφάλαιο ΄Β-22,23-Και όταν συνεπληρώθησαν αι ημέραι του καθαρισμού ανέβηκαν στα Ιεροσόλυμα διά να το αφιερώσουν εις τον Θεό και είναι γραμμένο κάθε αρσενικό που διανείγει τη μήτρα της μητέρας του είναι Άγιον Εδώ του γείτονα μου είναι προτότοκο αλλά μόνο η ουρά του λείπει ¨Ας προσπαθίσουμε πάλι γιατί έτσι ωφελόμεθα χωρίς να σπαταλάμε τις ώρες μας χωρίς να αποκομίζουμε κάτι Θα σας δω αργότερα ο ΧΑΡΡΗΣ από το SYDNEY-AUSTRALIA
Re: ΛΥΣΙΣ-ΤΟΥ-ΚΟΚΚΟΥ-ΣΥΝΑΠΕΩΣ
Δεν νομίζω ότι έχουμε πολλά να πούμε εδώ! :) Στο Κεφ. Β. ο Λουκάς αναφέρει κάποια γεγονότα από την παιδική ηλικία του Χριστού. Στους στίχους 21-24 μας αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς την ονοματοδοσία του Ιησού και τους λόγους που έκανε περιτομή. Περισσότερο «ζουμί» θα βρεις, κατά την γνώμη μου, στους επόμενους στίχους 25 – 38 όπου υπάρχει το περιστατικό με τον Συμεών και την Άννα!Harrys1934 έγραψε:Μια και είχε επιτυχία θα βάλουμε άλο ένα στο Λουκά παλι και στο Κεφάλαιο ΄Β-22,23-Και όταν συνεπληρώθησαν αι ημέραι του καθαρισμού ανέβηκαν στα Ιεροσόλυμα διά να το αφιερώσουν εις τον Θεό και είναι γραμμένο κάθε αρσενικό που διανείγει τη μήτρα της μητέρας του είναι Άγιον Εδώ του γείτονα μου είναι προτότοκο αλλά μόνο η ουρά του λείπει ¨Ας προσπαθίσουμε πάλι γιατί έτσι ωφελόμεθα χωρίς να σπαταλάμε τις ώρες μας χωρίς να αποκομίζουμε κάτι Θα σας δω αργότερα ο ΧΑΡΡΗΣ από το SYDNEY-AUSTRALIA
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.